Strona główna Działy Prawo Jazda bez ubezpieczenia

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ani
    Participant

Witam, mam takie pytanie co grozi za prowadzenie samochodu jesli nie jest ubezpieczony na mnie? Z gory dziekuje

maxmaster
    Członek

Nie jestem pewny na 100 % ale wydaje mi sie ze maja prawo skonfiskowac ci samochod i bedziesz mial(a) sprawe w sadzie.

TIGER
    Członek

Koledze zabrali samochod , kazali wykupic ubezpieczenie, plus musial zaplacic za parking policyjny gdzie auto stalo pare dni,dokladnie nie pamietam ile ale tanio nie bylo :).

Pabloo
    Członek

to mial szczescie, ktos inny dostal 5000 do zaplaty

Wartenburg
    Członek

Do tego jeszcze dostajesz "gratis" 8 punktów karnych na swoje konto. Jak masz brytyjskie to na 3 lata…

ani
    Participant

Tylko ze ubezpieczenie jest tylko ze nie na mnie bo ja nie jestem wlasicielka auta. Poprostu wsiadam w auto ktoro nie jest na mnie ubezpieczone ja nie posiadam w uk samochodu.

D.P.
    Participant

No to poproś właściciela aby podał Cię jako drugiego kierowcę w firmie ubezpieczającej auto i po problemie.
    Oczywiście ubezpieczenie idzie w górę, więc ponosisz koszty, ale chyba nie warto ładowac się w kłopoty.

kunegunda
    Participant

dodatkowy kierowca to jakies 15-25% wartosci ubezpieczenia

misior_eng1
    Członek

Ja dostalem 8 punktow karnych na 5 LAT i 280 funi kary. to oczywiscie bylo po ublaganiu sadu. ale bez sprawy sie nie obejdzie. jezeli sie nie stawisz mozesz dostac do 5000 £ kary plus 8 punktow.

ani
    Participant

Jesli chodzi o ubezpieczenie mnie jako drugiego kierowcy to nie wchodzi w gre bo mam ja odwiezc tylko na lotnisko a pozniej przywiesc i tyle. Ale boje sie ze mnie "zlapia"

v-tec
    Członek

Złapać nie złapią, bo przecież nikt nie zatrzymuje po kolei wszystkich samochodów na drodze i nie sprawdza kto siedzi za kierownicą (oczywiście zakładam że ubezpieczenie na samochód jest, tyle że na innego kierowcę). Problem może wyniknąć jeżeli nie daj boże zdarzy się wypadek, choć nie wydaje mi się żeby tymczasowa zmiana kierowcy była na tyle poważną okolicznością aby ubezpieczalnia mogła robić jakieś problemy (znów zakładając oczywiście że posiadasz prawo jazdy)

Pabloo
    Członek

V-tec, nie zachecaj Ani do zlego, a poza tym mysl tez o sobie – co bedzie, jesli Ani skasuje Twoj samochod?

Wyświetlanych postów: 12 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.