Strona główna › Działy › Nauka › Studia prawnicze w Londynie
Czesc,
Mam pytanko! Czy ktos zapisal sie badz mysli o zapisaniu na studia w Europejskiej Wyzszej Szkole Prawa i Administracji w Warszawie ( zajecia w systemie weekendowym prowadzone sa w Londynie!!!)
Obecnie studiuje na tej uczelni i temat rozpowszechnienia tej inicjatywy dla polonii jest atrakcyjny.
Warszawska prywatna szkola prawnicza oferuje magisterskie studia prawnicze i licencjat z administracji europejskiej.
Jesli ktos jest zainteresowany, moge odpowiadac na pytania droga mailowa w miare mozliwosci ( brak czasu z racji egzaminow z prawa karnego )
Po wiecej informacji odsylam do zrodel internetowych:
[b:1e2644bb8e]
http://www.studiapolonijne.pl
http://www.ewspa.edu.pl[/b:1e2644bb8e%5D%5B/b%5D
ja mam pytanie ~ jakie sa zalety studiowania tam w stosunku do agnielskich uczelni, bardzo mnie to zastanawia, dlaczego ludzie jezdza tam z calego UK, jak maja pod nosem inne uczelnie i wydaje mi sie, ze z angielskich bedzie lepszy pozytek, czy sie myle 💡 ❓
Zadałas bardzo dobre pytanie.Tez mnie to zastanawia,gdyz ostatnio slychac w mediach ,ze UW i Szkola Glowna Handlowa otworzyly filie w Londynie więc bedąc i zyjąc tu i podejmując decyzje o studiach w UK jest mysle oczywiste ,iz duzo wiekszy bedzie tego efekt w przyszlosci czy to UK czy w Polsce mając dyplom brytyjskiej uczelni. Owszem podobno na tej filii UW i SGH nie jest wymagany biegly angielski w odroznieniu do uczelni brytyjskich,ale uwazam ze jezeli juz placic za pewne nie male czesne to placic za moze i duzo glebsza wode ,ale za konkret! No chyba ze ktos nie mowi wystarczajaco dobrze po angielsku,a chce studiowac i zyc tu, to juz indywidualna decyzja i nie zamierzam jej negowac. Pozdrawiam
Jakie sa powody zapisywania sie na tego typu uczelnie?hmm To fakt ze dostep do uczelni brytyjskich jest uzalezniony od znajomosci jezyka, ale to kompletna bzdura, ze ludzie studiujacy np prawo w EWSPA lub zamierzajacy studiowac na UW w Londynie nie wladaja wystarczajaco jezykiem angielskim.
U mnie w grupie londynskiej wiekszosc osob komunikatywnie lub nawet biegle posluguje sie jezykiem wyspiarzy. Motywacja jest wiec napewno perespektywa powrotu do kraju i wykorzystania zdobytego tu dyplomu, a nawet znostryfikowanie go tutaj. Oczywiscie optymizm jest ograniczony i wiadomo, ze na podworku, ktorym mieszkamy i zyjemy korzystniej byloby posiadac dyplom z uK.
Ale jedno jest poza dyskusja: Negacja, ktoregokolwiek trybu studiowania jest bez sensu 🙂
Pozdrawiam
Wyższa Szkoła Humanistyczno- Ekonomiczna w Łodzi również ma oddział w Londynie. Właśnie ja tam studiuję, tylko trochę inaczej, na Polskim Uniwersytecie Wirtualnym, stworzonym przez WSHE i Uniwersytet MC Skłodowskiej. W Londynie mam egzaminy w lipcu 😉
A ja nadal nie rozumiem czemu studiowac tutaj na polskiej uczelni…
jedyny powod jaki bym znalazla to ze sie zaczelo studia w Polsce i chce sie je kontynuowac (mozna latac na zloty do Polski, albo do Londka)…
Fakt ze prawo to chyba specyficzna dziedzina i jesli sie planuje powrot do Polski to moze rzeczywiscie lepiej polskie prawo studiowac…
A może wyższy poziom nauczania jest dobrym powodem do studiowania tu na polskiej uczelni? 🙄
A może wyższy poziom nauczania jest dobrym powodem do studiowania tu na polskiej uczelni? 🙄
polski sytem nauczania jest dobry w Polsce, angielski w UK ~ oni juz wiedza na co klasc wiekszy nacisk, wiedza co praktyka bedzie wymagac, tak mi sie wydaje
czyli rozumiem, ze te uczelnie skierowane sa do ludzi myslacych o powrocie do PL
nadal nie widze sensu w studiowaniu na tych uczelniach i nostryfikacji dyplomu, nie neguje absolutnie, poprostu tego nie rozumiem
powod slabego jezyka uwazam za malo przekonujacy, bo z wyzszym wyksztalceniem i slabym jezykiem (jasne mozna podszkolic, ale mozna tez podszkolic na angielskiej uczelni) to pracy raczej sie nie znajdzie
polski sytem nauczania jest dobry w Polsce, angielski w UK ~ oni juz wiedza na co klasc wiekszy nacisk, wiedza co praktyka bedzie wymagac, tak mi sie wydaje
Ja nie piszę o systemie nauczania, tylko o poziomie. Nie wnikam w to, jaki jest system nauczania w Anglii. Powszechnie natomiast wiadomo, że jest on niski.
Inna sprawa, że kurs, który mnie interesował w UK (nursing) jest tylko prowadzony jako Full Time, a na to nie mogę sobie pozwolić. W Polsce licencjat można zrobić po Liceum Medycznym w półtora roku, zaocznie na tzw studiach pomostowych. Nie mam jednak możliwości latania do Polski co 2 tygodnie.
A poza tym ja np nigdy nie mówiłam, że do Polski nie wrócę 😉 .
poziom na polskich uczelniach tez wg mnie nie nalezy do najwyzszych…
ja zdecydowanie wole studiowac tutaj, o wiele wiecej – i to pozytecznych rzeczy sie nauczylam. nie ma matematyki dyskretnej ani innych 'bardzo przydatnych przedmiotow’ 😉
(swoja droga dostalam wykaz przedmiotow jakie moge sobie wybrac na 3 roku. Historia muzyki filmowej (na informatyce!) rzadzi :D)
Mnie jest wygodniej na polskiej uczelni. Nie mam 19 lat tylko 33 prawie i na full time już nie mam ochoty 🙄 (Ani na part time, pewnie bym była najstarsza) W Polsce mi się dobrze studiowało, stąd ostateczna decyzja- Polska uczelnia raz jeszcze. (no i ludzie po 50 też studiują ze mną, więc aż mi lżej 😉 )
Tutaj robię natomiast NVQ2 prowadzone przez Age Concern i nie jestem zadowolona. Pisałam już o tym kiedyś: dobrze znam angielski (nie perfekcyjnie), natomiast różnie bywa co do wymowy. Jak coś powiem nie tak (głupoty: zamiast "fyyyrst" powiedziałam po prostu "first"), baba się ze mnie śmieje. Taka su.a z niej. To mi wystarczy, jeśli chodzi o brytyjską edukację.
Dziewczyny opanujcie sie!!! heheh
Najwidoczniej jaki jest punkt siedzenia taki punkt widzenia. Ja staram sie obiektywnie podejsc do tego tematu. Tworzone sa bowiem nowe alternatywy, ekspansje uczelni nie sa juz nowoscia i nalezy z tego korzystac. Wiele uczelni z innych czesci Europy tworza tu swoje oddzialy zamiejscowe, wiec i na Polske przyszla kolej, czego najlepszym dowodem jest EWSPA, WSHiE, UW i SGH.
Studiujac na polskiej uczelni prawniczej wybralem na ten moment wieksza fleksyjnosc. Zreszta kazdy ma indywidulane podejscie do tematu wiec uczcie sie bo nauka to potegi klucz. ( chyba nie banal ? )
Pozdrawiam
Inna sprawa, że kurs, który mnie interesował w UK (nursing) jest tylko prowadzony jako Full Time, a na to nie mogę sobie pozwolić.
A poza tym ja np nigdy nie mówiłam, że do Polski nie wrócę 😉 .
czyli jak pisalas, studiujesz na Wyższej Szkołe Humanistyczno- Ekonomicznej i czy tam znalazlas dokladnie to co szukalas ~ nursing nie full time, czy nawet part time 💡 💡 💡 , watpie :?:, znowu jakis error sie wkradl 😉
powod ~ studiuje w UK na polskiej uczelni bo tak chce, bo tam sa "starsi" uczniowe ~ ok, kazdy ma swoje powody……
ja pytam obiektywnie ~ jakie sa benefity, ktos wraca do PL i dlatego chce tak tu studiowac, nic i nikogo nie neguje tylko pytam
Najwidoczniej jaki jest punkt siedzenia taki punkt widzenia. Ja staram sie obiektywnie podejsc do tego tematu. Tworzone sa bowiem nowe alternatywy, ekspansje uczelni nie sa juz nowoscia i nalezy z tego korzystac. Wiele uczelni z innych czesci Europy tworza tu swoje oddzialy zamiejscowe, wiec i na Polske przyszla kolej, czego najlepszym dowodem jest EWSPA, WSHiE, UW i SGH.
Studiujac na polskiej uczelni prawniczej wybralem na ten moment wieksza fleksyjnosc. Zreszta kazdy ma indywidulane podejscie do tematu wiec uczcie sie bo nauka to potegi klucz. ( chyba nie banal ? )
wlasnie dlatego pytam o zalety takich studiow, dlaczego ktos ma wybrac polska uczelnie a nie angielska zyjac w UK, ale wiadomo, ze kazdy rodzaj nauki jest juz sam w sobie benefitem 😉
Nie, natomiast pisałam, że skoro nie mogę wykonywać swojego zawodu postanowiłam go zmienić. Skoro mam licencjat z reklamy (Zarządzanie i marketing specjaloność reklama), dlaczego mgr nie zrobić na polskiej uczelni po tej samej linii 🙄 Najwyższy czas uzupełnić wykształcenie.
Czy to wystarczający powód do studiowania na polskiej uczelni?
A jaki jest powód, żeby studiować na angielskiej, poza chęcią pozostania tutaj i robienia kariery?
A jeśli chodzi o pielęgniarstwo na WSHE w Łodzi- jest. Oczywiście, że można studiować. Także wirtualnie, tylko że to wciąż wiąże się z przyjazdami do Polski conajmniej raz w miesiącu.
PS. Ela, czy to jakieś Twoje hobby? Doczepianie się do moich wypowiedzi i szukanie dziury w całym? Eh, młodzieży, jest tyle piękniejszych rzeczy 😉 [/size:f7fd326033]
es! gie! ha!
kurfa tfa!
ehh nasz ulubiony toast.. 😀