Strona główna › Działy › Erystyka › o jedzeniu ***** ( nie, nie truskawek :wink: )
ktos kto chce wywalac swoja polskosc jak pierwszy leprzy smierdzacy ciapus bedzie te bzdury wywieszal na kazdej scianie i tu widac jak niektorym jest niedaleko do wszelkiego radzaju ciaplandu.
Uuu, to pojechales…:D
Ale fakt, tez mysle ze w wiekszosci przypadkow to przesada z ta dyskryminacja… Kwestia empatii z jednej strony, nikt przeciez nie czuje sie dobrze jak sie go olewa w rozmowie,a z drugiej – pragmatyzmu, bo jesli komus szybciej i lepiej mozna cos przekazac po polsku to dlaczego sobie utrudniac.
A polska natura chyba juz taka, ze jak sie nam czegos zabrania to tym wieksza motywacja zeby o to walczyc 😉
Wedlug mnie ktos kto ma zamiar sie nauczyc jezyka bedzie rozmawial po angielsku ktos kto chce wywalac swoja polskosc jak pierwszy lep[b:341a076a47]rz[/b:341a076a47]y smierdzacy ciapus bedzie te bzdury wywieszal na kazdej scianie i tu widac jak niektorym jest niedaleko do wszelkiego radzaju ciaplandu.
Co ma rozmawianie po polsku do jedzenia gówna i odkładania kasy? Jeśli do mnie pijesz (
widac jak niektorym jest niedaleko do wszelkiego radzaju ciaplandu.
)[/size:341a076a47] to oświadczam ci, że gówna nie jem. Za darmo też nie pracuję! Tobie natomiast zdałoby się trochę kultury! Widać, kto najbardziej się "rzuca". Co za prostackie odzywki!
A poza tym warto poznać najpierw własny język, potem szczycić się lep[b:341a076a47]sz[/b:341a076a47]ą znajomością języka obcego! Bo chyba trochę wstyd… 😉
(Cudze chwalicie, swego nie znacie 🙄 )[/size:341a076a47]
Tu sie akurat z Kunia zgodze chociaz jego kultura jest zaskakujaco ambiwalentna 😉 Z jednej strony chlop dba o uczucia Anglikow nie rozumiejacych polskiego a z drugiej nie widzi nic niestosownego w nawrzucaniu komus na forum…
jesli mial bym isc teraz w strone myslenia co niektorych to bym sie zpienil poniewaz jestem dyslektykiem i powinienem zacac unosic sie honorem i rozklejac ulotki na scianach ze nie wolno mi zabraniac nie popelniania bledow w pisowni a kto to robi to mnie dyskreminuje!!!!! a jak wiem to sa na to odpowiednie przepisy. Tak chyba poprosze moderatora tej strony aby przy uruchmianiu pokazywala sie odpowiednia informacja 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
a moje zdanie nadal sie nie zmieni takiego rodzju wynoszenie sie ze swoim pochodzeniem i kultura poprostu wypisz wymaluj cipusy (na ktorych co niektorzy z wymienianych powyzej niezle zreszta najechali )
Ale to moje paplanie chyba dotyczy sie ludzi ktorzy mysla zeby tu zostac, osiagnac cos w zyci, a nie zrec gowno uciulac pare groszy i wrocic do polski z WIELKA KASA aby swiecic nia swoim mniej zamoznym kolegom z podworka.
Kunegunda!
To nie jest tak,ze ci co tu zostaja, osiagaja nie wiadomo co,a ci co wracaja do Polski( pisze sie z duzej litery,chyba ze juz tak nia gardzisz) zarli gowno i sa skazani na zyciowa porazke.Oby Tobie dobrobyt dopisal, bo inaczej sam po te gowno siegniesz!
widzisz kolego o mnie raczej sie nie musisz martwic z moimi papierkami nie musze sie martwic gdzie bede pracowal polska, anglia, holandia, francja, hiszpania czy kraje poza europa, jak na razie dla wlasnej ciekawosci porozsylale toche swoich aplikacji do roznych firm w kilku krajach i o dziwo odzew byl leprzy niz przypuszczalem (co mnie bardzo cieszy) tak ze jedzenie gowna tobie pozostawiam
Dziekuje ale zona dobrze gotuje i na jedzeniu nie oszczedzam.
Takze racz sie tym sam, stolcolubny kalozerco!
tak tak jakie to wazne abym za granica mowil w swoim jezyku i KAZDY musi to tolerowac no bo jakto ja nie musze znac wszystkich slow po angielsku (albo ich sie uczyc) walic to bede mowil tylko po polsku i w d… mam to ze w grupie z anglikami nie bede znal niektorych zwrotow (bo po co to co znam kali jesc kali pic kali spac mi wystarcza) i wogole na mysl mi nie przyjdzie ze moze rozmawiajac (nawet z rodakiem) po angielsku moge podlapac kilka nowych wyerazow.
Ale to moje paplanie chyba dotyczy sie ludzi ktorzy mysla zeby tu zostac, osiagnac cos w zyci, a nie zrec gowno uciulac pare groszy i wrocic do polski z WIELKA KASA aby swiecic nia swoim mniej zamoznym kolegom z podworka.
Wedlug mnie ktos kto ma zamiar sie nauczyc jezyka bedzie rozmawial po angielsku ktos kto chce wywalac swoja polskosc jak pierwszy leprzy smierdzacy ciapus bedzie te bzdury wywieszal na kazdej scianie i tu widac jak niektorym jest niedaleko do wszelkiego radzaju ciaplandu.
wszystko zona robi ???
oj niedaleko jest ci do ciapusa
I po co tyle złośliwości kunegunda[/size:b821699cd1]??
Forum jest po to, by wyrażaż swoje poglady,rozumiem, ale wypadało by mieć troche ogłady,a nie obrażac innych
każdy robi co chce.
Jak czytam te docinki to aż smutno sie robi,najlatwiej jest oceniac innych
dlatego dalej nie komentuje bo nie ma sensu
pzdrawiam
widzisz kolego o mnie raczej sie nie musisz martwic z moimi papierkami nie musze sie martwic gdzie bede pracowal
sądząc po tych pierdołach które wypisujesz na forum, to te papierki są koloru żółtego
rozesłałeś aplikacje po Europie i nawet dalej, ciekawe zapłaciłeś komuś żeby ci je napisał bo przecież sam jesteś dyslektykiem 🙂
Jak jestes dyslektykiem to wpakuj swoj durny tekst do Worda i ci go poprawi a wstydu se oszczedzisz.
Dzieci tez czytaja forum i pozniej beda takimi gamoniami jak ty.
troszke kultury naprawde ,przeciez nie wszyscy moga miec takie papiery i doswiadczenie ,cieszcie sie szczesciem rodaka,moze wyjedzie i bedzie slawny a potem w pamietnikach was opisze????haaaaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀
no wlasnie i co wtedy???
pozostanie niesmak w ustach jakim to w porownaniu z nim jestem nieudacznikiem
zlew i tyle zawsze sa madrzejsi ,choc nie przeczytali w zyciu nawet ,,Lalki,, a co dopiero cos innego//////////// 😯 😀 😀 😀 😀 😀 😀