Strona główna Działy Hyde Park Inteligenty polak sie bawi

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

zgadza sie ! ciagle sie slyszy z ust naszych ”kulturalnych ”rodakow jacy to anglicy sa … daruje sobie cytowanie. A widząc w telewizji, takich artykułach jak ten oraz nie rzadko na zywo w Polsce .Mamy dowody na to jak bardzo jeszcze zdziczali i prymitywni są polscy studenci. Wniosek nasuwa sie moze juz znany wiekszosci – nie zawsze posiadanie jakiegos swiadectwa w tym przypadku dojrzalosci idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem. I bardzo dobrze ze kilku tłuków wyleci dla przykladu z uczelni.Moze inni w pore sie nastepnym razem obudzą 😀

derailed
    Participant
    ”Fido wrote:

I bardzo dobrze ze kilku tłuków wyleci dla przykladu z uczelni.Moze inni w pore sie nastepnym razem obudzą 😀

Watpie, polskie spoleczenstwo szczegolnie to w Polsce jest niereformowalne.

fatamorgana
    Participant

Owszem, Polacy mówią źle o Anglikach i jest to słuszne.
    Dlaczego?
    Bo po pierwsze Anglicy dają wiele powodów do tego, ale po drugie:
    Bycie THE BEST zobowiązuje….
    Jak ktoś robi z siebie pępek świata i najlepszego, to niech to przynajmniej pokaże w mowie i działaniu.

v-tec
    Członek

[offtop]
    Fata nie odnosisz wrażenia że staczasz się w paranoję?
    Z każdego twojego posta bije nienawiść do wszystkiego co angielskie.
    Skoro tak nie cierpisz Anglii i Anglików to dlaczego ciągle mieszkasz w tym kraju? Jakiś rodzaj samobiczowania? Nie odmawiam nikomu prawa do krytyki i własnego zdania ani wbrew temu ci zaraz napiszesz nie jestem zaślepionym fanatykiem Anglii ale to co ty robisz to dla mnie jest chore

No może po prostu Fatamorgana miał jakieś 'zatarczki’ z miejscowymi. Ja na przykład lubiłem bardzo Gdynię aż do momentu kiedy miałem 'zatarczkę’ z pijanym marynarzem. Potem długo mi to było 'solą w oku’, ale koniec końców znowu polubiłem Gdynię. Po prostu trzeba nabrać dystansu, zrezygnować z postawy 'roszczeniowej’, i jest git. 😀

Pozdrawiam

100%polak
    Participant

A moze staje sie z nim to samo co z emigrantami w Londynie?
    Po 1 roku – fascynacja Londynem
    Po 2-gim- znuzenie
    Po 3 latach juz sie Londynu nienawidzi 8)
    (obecnie rocznie wraca do siebie 34 000 australijczyków, a i spadlo zainteresowanie kariera w City o 10%)

kunegunda
    Participant

australijczycy wracaja poniewaz podniosly sie wynagrodzenia do tego stapnia ze zarabiaja okolo 85% tego co tu na tych samych stanowiskach, kazda nacja wracala by do siebie gdyby placy krztltowaly sie na tym samym poziomie

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

kazda nacja wracala by do siebie gdyby placy krztltowaly sie na tym samym poziomie

Nie mówię 'tak’ nie mówię 'nie’

afrik
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

http://miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5240929.html

tak a co my to mowilismy o niedouczonych anglikach????

kiepsko to wyglada szczegolnie na tle niedawno obchodzonych 30 rocznic protestow studenckich..

jak nie ma o co walczyc dla idei, to walcza dla zasady 😉

cyklop
    Participant

co maja protesty studenckie do juwenaliow to chyba 2 rozne sprawy 😀 😀

bloodlette
    Participant

cyklop wrote:

co maja protesty studenckie do juwenaliow to chyba 2 rozne sprawy 😀 😀

Jak to co, przeciez to tez byl przeciez protest studencki, przeciwko zle zaparkowanym samochodom, elementom zabudowy miejskiej i nadmiernemu puryzmowi w jezyku polskim na przyklad 😉

fatamorgana
    Participant

V-tec, dla Ciebie już kilka rzeczy było chorych, dopóki nie zechciałeś byc bardziej powściągliwy do swoich mysli wyrażanych tutaj…
    Dla mnie chore jest np. nawoływanie do "poznęcania" się nad starym człowiekiem, dlatego że kiedyś był na usługach komuchów…

Jeśli nie rozumiesz sformułowania : szlachectwo- czyli bycie [b:ca836a27d3]the best[/b:ca836a27d3], najlepszym narodem na świecie- zobowiązuje, to po co dalej pisać?
    Obserwuję od pierwszego dnia wszystko co tutaj jest i wyciągnąłem średnią z rzeczy dobrych i złych. W dodatku moje wnioski potwierdzają miejscowi, nawet przybysze z innych krajów.

Nie ma w tym nic chorego.
    Jakbyś ogarnął wsio rawno, to powinieneś pamiętać, że swego czasu niejeden raz pisałem o pozytywach.
    Jednak pisanie tylko o pozytywach i jednoczesne udawanie że wszystko jest miłe, piękne i wspaniałe w UK jest…chore lub pozorowane.
    Wystarczy spojrzeć na dane jak często teraz biją Polaków.
    No chyba że to dla Ciebie jest normalne i fajnie…
    Wszystko się zmienia.
    Anglia też.
    A jak mnie chcesz pytać, czemu tu jeszcze jestem, to napisz na priva.
    Publicznie nie udzielam takich odpowiedzi.

Narka. 🙂

cyklop
    Participant

ooooo tu chyba jakas solowa bedzie i po co na priva ,a potem przepraszac bedzie??????no dajcie pokoj panowie szlachta ,dac sobie na wstrzymanie,wiecej znam przypadkow gdzie polacy miedzy aoba sie bija niz pobitych polakow przez angoli i tyle 😀 😯 😯 😯 😯

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.