Bardzo prosze o pomoc…otoz urodzilam dziecko w marcu i z tego tytulu zostaly mi przyznane benefity i wtc,ale juz w lipcu wracam na stale do Polski i wiem ze musze poinformowac Rewenue o tym ze wyjezdzam jak to potem wyglada czy oni wstrzymuja mi wyplate i koniec sprawy czy przypadkiem nie bede musiala im czegos zwracac zwazywszy na tak krotki okres pobierania zasilkow??? ❓ i czy powinnam ich jeszcze informowac o zmianach finansowych czy juz sobie odpuscic …i jeszce jedno kiedy mam ich poinformowac i w jaki sposob telefonicznie czy pisemnie…bardzo prosze o odpowiedz z gory dziekuje!!!
Powiadomienie telefoniczne wystarczy. Podczas 1 rozmowy możesz powiadomić zarówno o planowanym wyjeździe, jak i o zmianie bieżących warunków finansowych. Nie musisz niczego zwracać, krótki okres pobierania benefitów nie ma żadnego znaczenia.
Nie ma żadnego ustalonego terminu. Masz powiadomić o opuszczeniu terytorium UK i tyle. Prawdopodobnie pobierasz child benefit i tax credit są one wypłacane przez 2 niezależne instytucje i do obu trzeba zadzwonić oddzielnie.
Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
Gundis wrote:
A co jezeli ktos pobieral Tax Credit przez dwa lata?
Czy bedzie musial duzo oddac?