Strona główna Działy Zdrowie problem z przychodnia

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pawelek
    Członek

mam problem

bylem zapisany w przychodni

zachorowalem a przychodnia sie przeniosla w inne miejsce

poszedlem do przychodni i babka w rejestracji mowi ze nie moze mnie
    przyjac dzisiaj i jutro sprawdza w komputerze no jestem zapisany ale w komputerze

ale mowi ze sie przenieslismy i musze sie jeszcze raz zarejestrowac
    po czym dala formularz .

a ja na to to kiedy bede mogl przyjsc do lekarza

ona jak damy odpowiedz moze za dwa tygodnie ?!

Czy jest jakas INSTYTUCJA zeby dobrala sie im do dupy ??

chyba udanie sie do szpitala bedzie koniecznoscia.
    i przeniesienie sie do innej przychodni

a dodatkowo potrzebuje zwolnienie

nie po to place NATIONAL INSURANCE

ulamek
    Członek

Zazwyczaj jest tak ze przynalezysz do pychodni ktora sie znajduje w twoim rejonie, rejestrujesz sie i potem umawiasz telefonicznie na wizyte u lekarza. Nie wiem skad u nich tak dlugi okres oczekiwania na wizyte to jest niemozliwe po 2 tyg mozesz juz nie potrzebowac pomocy lekarskiej, wiec jak ta pani mogla ci udzielic takiej informacji.
    Moja rada
    zarejestruj sie tam jeszcze raz (chociaz jesli jest to ta sama i obsluguje ten sam rejon,a byles tam juz zarejestrowany to nie powinno byc takiej potrzeby bo oni maja twoja kartoteke) zadzwon na 2 dzien i sie umow na wizyte.
    mam nadzieje ze poskutkuje

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ulamek wrote:

Moja rada
    zarejestruj sie tam jeszcze raz (chociaz jesli jest to ta sama i obsluguje ten sam rejon,a byles tam juz zarejestrowany to nie powinno byc takiej potrzeby bo oni maja twoja kartoteke) zadzwon na 2 dzien i sie umow na wizyte.
    mam nadzieje ze poskutkuje

GP nie przechowuje kartotek, jesli wyrejstrowales sie od nich, oni Cie wyrejstrowali lub z jakiejkolwiek innej przyczyny….(przynajmniej taka jest moja wiedza poparta doswiadczeniem)
    kartoteki w momencie, kiedy pacjent "wisi w prozni" czyli nie jest nigdzie zarejstrowany przechowuje WYCSA http://www.wycsa.nhs.uk/
    bedziesz musial sie zarejstrowac ponownie, ale nie sadze abys na drugi dzien mial juz wizyte, bo transfer kartoteki tez trwa z 1/2 dni (w rzeczywistosci kilka sekund), no chyba ze kartoteka zostala zgubiona lub skasowana (tak bylo w moim przypadku) wtedy nawet nie ma jej w WYCSA

Indra
    Participant

Jak cos pilnego zawsze mozna isc do walk in centre na Headrow. Otwarci sa od 7 do 7. Bez rejestracji, przyjmuja od razu. Tylko to jest taka dorazna pomoc bardziej. Korzystalam i jestem zadowolona. Mialam chore migdalki a nie chcialo mi sie czekac na wizyte u GP.

http://www.netcare.co.uk/netcare/walkincentres/

Tu jest czym i jak sie zajmuja.

pawelek
    Członek

zglosilem to do NHS i sami zadzwonili o tej przychodni

i juz jestem zarejestrowany

Anonim
    Gość

Moja przychodnia też się przeniosła. Poinformowali mnie gdzie. Do innego centrum medycznego. Przysłali zawiadomienie i mój numer.

I też przecież jak byłam chora w zeszłym rok, poszłam się zarejestrować, był grudzień, a w jednej przychodni mi powiedzili, że wizyta na kwiecień 😆

Candino
    Participant

A ja byłem zarejestrowany w przychodni w Lincoln.Przeprowadziłem się do innego miasta 100 mil. Po 4 miesiącach musiałem nagle do szpitala na emergency potem zabieg.Ale wciąż byłem zarejestrowany u GP w Lincoln bo zaniedbałem aby się w nowym miejscu przerejestrować. No więc wszystkie moje papiery ze szpitala poszły oczywiście do starego GP w Lincoln.Ale ja zaraz po wyjściu ze szpitala musiałem się udać do mojego nowego GP w nowym mieście zamieszkania.No więc poszedłem i mówię,że chcę się zarejestrować bom chory bardzo po szpitalu. Na to pani w okienku mówi mi:proszę bardzo,jutro się zarejestrujesz a teraz poczekaj, bedziesz miał zaraz wizyte u GP jako emergency. Szczęka mi opadła.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.