Strona główna Działy Hobby jaki tivi

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Gundis
    Participant

Uzytkuje LCD Samsung od 1,5 roku,bez problemow.Polecam.
    Z wymienionych tez postawilbym na samsunga,bardzo dobry kontrast i wizualnie najlepiej sie prezentuje.

ulamek
    Członek

Przy zakupie telewizora LCD kieruj sie informacjami jaki contrast posiada telewizor no i najlepiej jak jest to 1080p HD, nie wiem jak tobie ale mnie sie wydaje ze jesli inwestujesz w cos pieniadze to lepiej miec cos nieco lepszego co po roku nie bedzie przedstawialo starej technologi , mimo ze w dziedzinie TV LCD strasznie szybko ten proces postepuje , non stop wychodz nowe z lepszymi parametrami tv.
    Ja mam samsung, jestem zadowolony i polecal bym ta firme, kupujac DVD z tej samej firmy ma sie do dyspozycji integrowany sprzet.
    Sony czasami kosztuje wiele wiecej przy nizszych parametrach , nie zapominaj ze placisz za marke.
    Philips jest dobry, jakby nie bylo to tej formie zawdzoieczamy wiele ale ceny maja tez nie za niskie. Nie wiem czy ma dla ciebie znaczenie , linia , telewizora, jesli interesuje cie tez fakt zeby ladnie sie prezentowal to http://www.currys.co.uk/martprd/store/cur_page.jsp?BV_SessionID=@@@@0064639606.1211304360@@@@&BV_EngineID=ccejadeedjiljhlcflgceggdhhmdgmh.0&page=Product&fm=12&sm=0&tm=1&sku=187899&category_oid=.
    Ja zanim kupilem TV przestudiowalem wszystkie jakie sa na rynku i cenowo i pod wzgledem wyposalenia w rozne lacza wybralem Samsunga.
    pozdrawiam

M4RQS
    Participant

nie wiem czy to pomoze ale poczytaj na tym forum
    http://hdtv.com.pl/forum/index.php

Osobiscie jedno co moge doradzic to pomysl czy nie chcesz poczekac i kupic cos wiekszego bo po pewnym czasie – malo,malo i malo:) mysle ze nawet do niewielkiego pokoju to min 37 . jesli nie jestes specjalnym kinomanem np tylko tv i divx to spoczko 'HD Ready’ starczy ale jesli masz nieco wieksze wymagania i podlaczysz pod tv dobre zrodlo syganlu to 'full HD’ 100hz i doradzam 40 cali(albo wiecej :)) naprade warto oglada sie swietnie ,sam czasem gdy jestem zmeczony lubie dla odmiany’walnac sie’ i obejrzec cos fajnego .

Wszystkie modele ktore wymieniles powyzej sa dobre i sprawdzone w tej klasie mysle ze powinienes byc zadowolony,, aa jeszcze jedno wszystko zalezy od zrodla sygnaluo podawanego do tv…pozdrawiam

blackeddy
    Participant

Tego samsunga to kupilem w lipcu zeszlego roku na Amazon za 500 funtow i jak widac cena dalej sie trzyma – czyli nie jest taki zly 🙂 . Ja jestem z niego zadowolony.

Korzystam z anteny (zewnetrznej) i jakosc obrazu zalezy od jakosci nagrania programu.
    Problemem sa czasem ciemne kolory wystepujace na duzej powierzchni ekranu. Wygladaja jakos wyblakle. Czasem, gdy w filmie jest wybuch i szybko powiekszajaca sie kula ognia lub dymu to ten dym i ogien potrafi przybrac czasem postac malutkich kwadracikow. Dzieje sie tak glownie gdy ogladam filmy na Film4. Podobny problem mialem, gdy uzywalem tunera tv cyfrowej do komputera – tylko tam to o wiele gorzej wygladalo i wystepowalo znacznie czesciej.

Bardzo dobry obraz jest podczas ogladania najnowszej serii Dr Who oraz Match of the day .

Do odtwarzania dvd uzywam psp3 i przy dobrej jakosci plyty obraz jest bardzo dobry. Gdy ogladalem Prison Break czy Lost to czasami naprawde bylem zachwycony jakoscia obrazu i kolorami. Plyty blu-ray tez oglada sie z przyjemnoscia. DivX dobrej jakosci takze niezle wygladaja.

Przed zakupem tego tv przeczytalem pare recenzji w necie – dawaly mu srednio 7.5 na 10.
    Mysle, ze jakbys sie dobrze porozgladal po internecie, to znalazlbys te telewizory w jeszcze nizszej cenie.

proudofmyself
    Członek

a nam 2 tygodnie temu zlodziej wyniosl 32" tivi 🙁 w bialy dzien!

Gundis
    Participant

Ja go powiesilem,zdjac ze sciany jest troche trudniej niz wziac pod pache i wyjsc.

v-tec
    Członek

Każdy tv będzie działał, ale swoje możliwości pokaże dopiero po podłączeniu sygnalu HD, który może pochodzić z:
    dekodera sat.: sky HD, cyfra+ HD, n (polscy nadawcy ciągle b. mało programów dają w HD)
    odtwarzacza blu-ray
    konsoli ps3
    dwa ostatnie źródła dają lepszy sygnał full HD oznaczany także 1080p podczas gdy sky 1080i a polskie kanały sat. 720p. Tylko niektóre modele tv wyświetlają obraz 1080p, inne downgradują do 768p (ale i tak efekt HD jest bardzo dobry)

virgin rozprowadza już boxy HD, ale w ofercie jest tylko 1 kanał testowy HD
    to tak na marginesie

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ulamek wrote:

jesli inwestujesz w cos pieniadze to lepiej miec cos nieco lepszego

Ja ciekawy jestem jaka jest stopa zwrotu takiej inwestycji 😉

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.