Strona główna Działy Hobby Proszę o radę

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kasiulka.
    Participant

Poszukaj w dziale ogloszenia rozne tam jest firma ktora przyjedzie na miejsce i Ci wymieni !! Nigdy nie korzystalam wiec nie wiem co i jak ale zadzwonic i spytac warto!!

7sisters
    Participant

Jak nie boisz sie troche pobrudzic, wymien sobie filtr sam (olej zreszta tez). Jedno i drugie kupisz go w kazdym halfordsie.

http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/TopCategoriesDisplay?langId=-1&storeId=10001&catalogId=10151

Oprocz tego bedziesz potrzebowal plaski zbiornik ok. 10-litrowy i klucz, moze byc francuski. Pietnascie minut i po robocie.

slanting_eye
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Oprocz tego bedziesz potrzebowal plaski zbiornik ok. 10-litrowy i klucz, moze byc francuski. Pietnascie minut i po robocie.

tak z ciekawosci pytam.

a co ze zurzytym olejem?do zlewu?do rzeki?

😀 😀 😀

7sisters
    Participant

W kazdym miescie jest recycling centre gdzie przyjmuja za darmo zuzyty olej (i nie tylko).

ulamek
    Członek

mozesz to zrobic w "Hunslet Mot Centre" tel 2702232, ja tam robilem Mot , sa niezli znajomi tez tam serwisuja auto, nie slyszalem nigdy zeby oszukiwali albo zle cos zrobili.

fatamorgana
    Participant

Filtr oleju najprościej kupić tam gdzie go założą. 2 w 1 z głowy.

Chciałbym widzieć tego półgłówka, który wymienia olej bez wymiany filtra… 😯 😯 😯 😯 😯 👿 👿 👿
    Raz mozna, ale co max. 2 wymiany oleju filtr musi być wymieniony! (zależy od przebiegu).
    Chyba że ten koleś ma zainstalowany samodolnopłuk…(który przy okazji wypłukuje mu resztki szarych komórek w strzępach zwojów mózgowych).

Ta brytyjska fachowość i standardy…
    😕 😕 😕 😕

Andrew Page Ltd. to magazyn części do aut.

ach
    Participant

Ok zadzwoniłem do tego "Hunselt….." za wymianę oleju, filtra i oczywiście "his labour" za wszystko chce 45 funtów.
    Czy to jest drogo?
    Pozdrawiam sympatycznie.

ach
    Participant

ok małe sprostowanie: w Kwik-fit na Regret Street wymiana oleju i filtra 25 funtów.

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ach wrote:

ok małe sprostowanie: w Kwik-fit na Regret Street wymiana oleju i filtra 25 funtów.

Tylko ze mozesz tego potem 'regret’ 😉

Najtanszy mineralny olej kosztuje w sklepie £10-12, filtr to nastepne £10. Skoro chca zrobic wymiane za £25 to ciekawe co Ci wleja?

cyklop
    Participant

pewno olej z poprzedniego samochodu? 😀

chomik
    Participant

Ja wymienialam olej itp w Kwik-fit i wymienili mi wszystko co potrzeba z filtrem ma czele ale za troche wiecej niz 25£ 🙂

Baggins
    Participant

pewnie zalezy od samochodu, przejezdzalem ostatnio headingley to bylo ze od 20£ zaczynaja wymiane. Co do wymiany samemu to w zaleznosci od samochodu musisz miec odpowiedni klucz- u mnie jest imbus np, wiec zadnym francuzem :roll:. mnie filtr kosztowal 5£ + olej (do mnie wchodzi 3l), wiec dodajac znizki dla warsztatow, wielkosc zbiornika oleju z ktorego pobieraja -wiecej = taniej, to chyba jednak spokojnie zarobia.

7sisters
    Participant

Baggins wrote:

u mnie jest imbus

Co masz za poganski samochod? Mialem w zyciu siedem samochodow i wszystkie mialy normalne szesciokatne sruby do korka miski olejowej.

Krzychu
    Participant

ach wrote:

Jak pojedziesz dalej Regent ST za stacją Shell dalej KwiFit do ronda i potem drugi zjazd na Rosswely RD zobaczysz po prawej stronie stację paliw (na przeciwko będzie salon Peugeot zajedź na tą stację i na pewno dostrzeżesz mały warsztacik a w środku małego "brązowego" człowieczka z bujną czupryna umazaną w oleju zapytaj "I need to change oil in the engine how much it costs" powie 10 pound. Jak masz olej i filtr to masz już problem załatwiony. Ja kupuje olej Castrol GTX High Mileage 15w-40 4ltr w WILKINSONIE TU LINK: http://www.wilkinsonplus.com/invt/0253470 , a filtr w każdym sklepie z częściami do samochodów koszt do 5 pound. I tak sumując mam całą operację za około 30 Pound, może komuś to pomoże i nie dajcie się nabrać na te oleje co proponują w warsztatach ja bym tego do silnika nie wlał. Tak nawiasem po tym oleju silnik nie wykazuje zużycia a raczej spalania oleju w silniku co dodatkowo korzystnie wpływa na zawartość naszych portfeli.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.