Strona główna Działy Hyde Park Angielskie auto w Polsce

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam wszystkich! Mam pytanie,czy ktos wie jak wyglada prawnie jejzdzenie angielskim autem w polsce na angielskim ubezpieczeniu przez duzszy czas np.kilka miesiecy? Czy wrazie kontroli polskiej drogówki lub w wrazie stłuczki są problemy? Pozdrawiam

Gundis
    Participant

Mozna jezdzic do 6 m-cy.Tylko musialbys sprawdzic szczegolowo swoj insurance,poniewaz angielscy ubezpieczyciele ograniczaja czasowo ubezpieczenie auta na terenie Europy ( 1-2 m-ce).

Anonim
    Gość

Dzieki 🙂 ale nasuwa mi sie typowo moze polskie myslenie i pytanie: jak angielski ubezpieczyciel sprawdzi w razie kolizji w polsce lub wogóle ze auto jest po za UK dluzej niz 2 ,3 lub nawet pol roku.Nie jechalem jeszcze nigdy samochodem do polski totez nie wiem czy przekroczenie granicy jest w jakiejs bazie danych odnotowane ❓

bolek
    Participant

przy wjeździe na prom są takie ładne kamerki co zczytują nr rejestracyjny autka i informację tą, jak się można domyślić, można potem wykożystać na wiele sposobów

Gundis
    Participant

Twoim obowiazkiem jest poinformowac ubezpieczyciela o wyjezdzie,jak tego nie zrobisz a dojdzie do stluczki,moze odmowic odpowiedzialnosci lub obciazyc Cie odszkodowaniem.Wiec chyba lepiej sprawdzic.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Gundis wrote:

Mozna jezdzic do 6 m-cy.Tylko musialbys sprawdzic szczegolowo swoj insurance,poniewaz angielscy ubezpieczyciele ograniczaja czasowo ubezpieczenie auta na terenie Europy ( 1-2 m-ce).

90 dni. I nie musisz informować o wyjeździe, w żadnej polisie którą mam nie ma takiego obowiazku (bo i po co?)

fatamorgana
    Participant
    ”Fido wrote:

Dzieki 🙂 ale nasuwa mi sie typowo moze polskie myslenie i pytanie: jak angielski ubezpieczyciel sprawdzi w razie kolizji w polsce lub wogóle ze auto jest po za UK dluzej niz 2 ,3 lub nawet pol roku.Nie jechalem jeszcze nigdy samochodem do polski totez nie wiem czy przekroczenie granicy jest w jakiejs bazie danych odnotowane ❓

😯 😯 😯
    Widzisz Fido Dido…
    Właśnie takie polskie kombinowanie jak by tu czegoś uniknąć, prawie zawsze w końcu prowadzi do kłopotów na Zachodzie, na przykład do niejasności i pretensji w kwestii wynajmu mieszkań- nie tylko od Cosmoteam… 😕

O to się już nie martw jak oni sprawdzą.
    Będzie okazja, to dowiedzą się co trzeba… Tutejsze komputery mają długą pamięć. 😆

Anonim
    Gość

Przyznaj sie lepiej ze masz jakies udzialy w tym calym cosmo skoro ich tak bronisz i nie sugeruj mi prosze,ze jestem jakims kolejnym leszczem ,ktoremu sie wydaje ze jest sprytniejszy od rzeczywistosci. Zadalem zwyczajne pytanie na forum,ktorego w dodatku wczesniej nie bylo , zamierzam zostac w polsce kilka miesiecy i poprostu nie wiedzialem jak wyglada sprawa angielskiego ubezp.w Polsce. A tu od razu podejzenie ze koles jedzie do polski robic przypuszczalnie wałki z ubezpieczeniem lub z autem. A z tym calym cosmo to wszystko juz zostalo wielokrotnie powtorzone i chyba zakonczone ,osobisciew nie chcialbym wiecej slyszec tej nazwy a nawet widziec jej na forum. No comments

hans
    Participant

a moze ktos wie jak to jest z ubezpieczeniem czy mozna wykupic jakies ubezpieczenie miesieczne poniewaz mam zamiar wrocic do polski wziac stad auto i u nas je sprzedac na czesci co do V5 to juz wiem ze wystarczy wyslac go z wypelniona czescia i exporcie ale niewiem jeszcze co z ubezp.

fatamorgana
    Participant

Było już wałkowane z kilka razy jak to jest. Poszukaj.

cyklop
    Participant

zamiast odpisywac o walkach ,podaj mu lepiej linka 😀

Reddbull
    Członek

[quote:8546f2e00f]Właśnie takie polskie kombinowanie jak by tu czegoś uniknąć, prawie zawsze w końcu prowadzi do kłopotów[/quote]

bardzo madra rada… jestem takiego samego zdania jak Ty fata… tylko troche smieszne, ze rady tej udziela ktos, kto sam chwali sie tym, ze od paru lat po anglii autem na polskich blachach jezdzi 🙂 teorie masz obeznana 🙂

cyklop
    Participant

oj przestan fata sie obrazil na forum cale ,ze go razem ze mna na buraczane wybory wrzucili do jednego kotla i nie odpisuje na posty szkoda faty,taki byl pozyteczny i pomogl ludziom a teraz kto no kto?ha samo zycie 😀 😀

Reddbull
    Członek

Fido Dido w przypadku wiekszosci polis faktycznie nie musisz kontaktowac sie z ubezpieczalnia na wypadek wyjazdu poza wyspe. Na Twoim miejscu upewnilbym sie jednak, ze Twoja polisa w przypadku comprehensive dziala tak samo poza UK, bo moze okazac sie, ze jesli spowodujesz wypadek poza UK ubezpieczalnia odmowi wyplacenia odszkodowania, poniewaz Twoja polisa podczas wyjazdu to third party only.

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.