Strona główna Działy Mieszkanie Przeprowadzka – w jakiej kolejnosci

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy

Na pewno niejeden z forumowiczow przeprowadzal sie i mial z tego powodu watpliwa przyjemnosc zalatwiania przenosin lini BT, internetu, dostawcy gazu itd itd.

Macie jakies praktyczne rady jak to zrobic najsprawniej i bezbolesnie?

Np gdy chce za gaz placic tak jak do tej pory Npower, a w nowym miejscu jest British Gas to czy zadzwonic do nich po przeprowadzce jak juz bede znal stan licznika czy tez moze dzwonic wczesniej?

Jak skrocic czas bez internetu do minimum? (wiadomo ze bez internetu zyc sie nie da;)

Generalnie jesli macie dobre sposoby na sprawne zalatwnienie takich rzeczy to podzielcie sie. Pewnie nie tylko ja skorzystam;)

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    osowialy_operator wrote:

Generalnie jesli macie dobre sposoby na sprawne zalatwnienie takich rzeczy to podzielcie sie. Pewnie nie tylko ja skorzystam;)

polecam jedna ze stron typu http://www.moveme.com/ jak wpiszesz w google to znajdzie ich pelno
    podaje gdzie co kiedy zglosic.
    Z praktyki net jak najszybciej, bank tuz przed lub zaraz po, gaz i elektryke po przeprowadzce (musisz znac odczyty liczknikow- ze starego inowego miejsca)
    Pozostaje Inland Revenue, council, voters, DVLA – jezeli masz samochod, i wszelkie firmy ubezpieczeniowe i… to chyba wszystko

kunegunda
    Participant

Ja bym zaczol od znalezienia nowego mieszkania

slanting_eye
    Członek

jak ja sie przeprowadzalem to sprawe z internetem zaczalem zalatwiac 10 dni przed.znalem juz adres gdzie bede mieszkal

cheeky girl
    Participant

Zalezy u kogo masz neta.

Ja zglosilam wczesniej kiedy dokladnie sie wyprowadzam i znalam jzu tez nowy adres. W ostatni dzien odlaczyli internet a na kolejny mialam juz wizyte montera, ktory wszystko pieknie podlaczyl.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.