Strona główna Działy Zdrowie dentysta

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    just28
    Participant

Witam! Chcialabym sie dowiedziec czy ktos byl juz moze u polskiego dentysty w Wakefield? Ja bylam i nie bardzo jestem przekonana czy moge powierzyc swoje uzebienie w jego rece?! ❓

leeds1
    Participant

ja bylam i jestem zadowolona z jego uslug, polecam

Anonim
    Gość

Ja z calą pewnością nie powiem zlego słowa na ten gabinet i tego dentyste,tak sam gabinet jak i lekarz to mysle full profesional ,facet robil mi kanałówke cena 150f. mysle ze nie jest bardzo wygórowana za w sumie 6 wizyt wypelnienie swiatloutwardzalne i konkretne znieczulenie. Osobiscie naprawde polecam,odnosnie cen za pozostale uslugi to jak na angielskie zarobki to nie sa az tak wygorowane w porownaniu z angielskimi dentystami. Facet jest dobrym fachowcem i zamierzam sie do niego jeszcze wybrac

julka
    Participant

Czy mozna prosic o jakas stronke tego dentysty?
    Albo przynajmniej nazwisko??

ela1981
    Participant

pewnie chodzi o Poldent, patrz: reklama na stronie glownej

ela1981
    Participant
    ”Fido wrote:

facet robil mi kanałówke cena 150f. mysle ze nie jest bardzo wygórowana za w sumie 6 wizyt wypelnienie swiatloutwardzalne i konkretne znieczulenie. Osobiscie naprawde polecam,odnosnie cen za pozostale uslugi to jak na angielskie zarobki to nie sa az tak wygorowane w porownaniu z angielskimi dentystami

zaciekawil mnie temat poniewaz zepsul mi sie zabek juz dosc dawno (nie boli, ale dzwonilam ostatnio do leeds pct i maja mi przyslac, gdzie mnie przydziela, mam nadzieje, ze szybko) no wiec znalazlam to: http://www.leedspct.nhs.uk/attachment/e7b2c3bb40c3f78be49766a9c0e35f6f/b776870dde1bd0e4cd3e5e088e2083e0/Dentistry-PatientInfoLeaflet.pdf
    podane sa tam ceny, ale na innej stronie znalazlam, ze ceny te ulegly zmianie na odpowiednio (choc nie wydaje mi sie, aby strona pct podawala stare info, niewazne ~ rozbieznosc jest niewielka):
    16.20
    44.60 ~ leczenie kanalowe, jak rozumiem kompleksowo???
    198.00

zwocilam tez uwage na to, ze placi sie jedna ze stawek, nawet jesli kompleksowe leczenie wymaga kilku wizyt

no wiec nasuwa sie pytanie: kto ma wygorowane ceny? czy 150£ za kanalowke przy 6 wizytach w innym miescie to malo? Oczywiscie stac na to przy tych zarobkach i z tego co slyszalam nie trzeba sie tam rejstrowac, ale opowiesci o angielskich cenach sa chyba lekko przesadzone?
    jak by mnie ktos wyprowadzil z bledu to bym byla wdzieczna 💡 (przynajmniej zanim zaczne leczyc tego mojego zabka)

HardcoR
    Participant

[b:a3565faf03] Elu[/b:a3565faf03] masz rację, 44.60 placisz za kompleksową kanałówkę , niezależnie od liczby wizyt ale bez wstawiania korony – to juz kosztuje calosciowo 198 🙁

A i w obu cenach "naprawiaja" tez mniejsze "dziurki" w zebach.

ela1981
    Participant

uffff az mi ulzylo 😉
    ale Poldent tez na korony ma odrebny, ciekawy cennik. To znaczy niech mnie nikt nie zrozumie zle, nigdy tam nie bylam i pewnie to dobrzy fachowcy i zycze wielu klientow (przyjmuja w soboty i w ciagu tygodnia do pozna i mowia zapewne po swojsku) tylko zwocilam uwage na to, ze mity o cenach angielskich uslug dentystycznych sa przesadzone.

D.P.
    Participant

[quote:3cbaae1a04]uffff az mi ulzylo
    ale Poldent tez na korony ma odrebny, ciekawy cennik. To znaczy niech mnie nikt nie zrozumie zle, nigdy tam nie bylam i pewnie to dobrzy fachowcy i zycze wielu klientow (przyjmuja w soboty i w ciagu tygodnia do pozna i mowia zapewne po swojsku) tylko zwocilam uwage na to, ze mity o cenach angielskich uslug dentystycznych sa przesadzone.[/quote]

Z tego co mówisz to ten odrębny cennik jest za usługi prywatne.Dentysta wyszedł naprzeciw potrzebom i zakładając, że większośc Polonii w Leeds nie jest krezusami zjechał z ceny. I tak pewnie wychodzi na swoje.

Nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby dwa gabinety pracujące dla PCT( czyt: NHS-u) miały różne ceny za te same usługi.Tego nie można obejśc. Nie w tym kraju.

A propos wygórowanych cen angielkich dentystów, zadzwoń do czysto prywatnego gabinetu prowadzonego przez ANGLIKA, a zobaczysz. NP: cena za przegląd z propozycją planu leczenia – 80 pounds – a tak mi się raz zdażyło… 😯 … ale tylko raz 🙂

coyote_81
    Participant

Witam

Jestm juz po 5 wizycie u polskiego dentysty w Wakefield. Jeszcze 2 dziurki i zeby beda zdrowe (nazbieralo sie tego troche). Jestem bardzo zadowolony z uslug i cen pana Jacka. Polecam. 😀

aaaaa
    Participant

Też leczyłam tam zęba (kanałówka) i jestem zadowolona. Na wizyty umawiałam sie bez problemu i cena tez przystepna, tym bardziej że nie trzeba było całej kwoty płacic od razu 🙂 polecam

Okul
    Członek

Slusznie,ze w nazwie gabinetu zawarta jest sugestia dotyczaca klienteli, ktora glownie obsluguje,tak sobie mysle.I nie jest to jakas ironia czy zlosliwosc.Polski dentysta dla Polakow.Dlaczego o tym mowie?Bo moj znajomy Anglik wlasnie tam zaszedl kiedys,bo slyszal ze ceny dobre ale nie mogl poddac sie leczeniu, bo lekarz nie mowil po angielsku a bez tego to raczej ciezko mu bylo powiedziec, co chce 😆 8)
    Sam nie bylem wiec o jakosci uslug nie powiem,kolega probowal ale tez sie nie dowiedzial na wlasnej skorze 😆 😆 I kto mowi,ze zeby miec przyzwoita profesje w tym kraju,trzeba znac biegle jezyk ?:)

Anonim
    Gość

Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że lekarz prowadzący gabinet w UK nie zna języka 8) Poza tym skoro jest lekarzem, to widzi, co w gębie, przepraszam, jest nie tak 🙄

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dora750 wrote:

Jakoś trudno mi w to uwierzyć, że lekarz prowadzący gabinet w UK nie zna języka

dlaczego? Skoro wyraźnie pisze że gabinet dla Polaków..

:59373d7675 wrote:

Poza tym skoro jest lekarzem, to widzi, co w gębie, przepraszam, jest nie tak 🙄

No to się zgadza 🙂

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

[quote:bedf3350bd]Poza tym skoro jest lekarzem, to widzi, co w gębie, przepraszam, jest nie tak 🙄

No to się zgadza :)[/quote]
    no niby tak, ale…….
    1. sa rozne rodzaje bolu, ktore okreslaja co zlego dzieje sie z zebem i sa wskazowkami dla lekarza
    2. dentysta tez musi sluchac swoich klientow: np ktos moze chciec biala plombe za doplata zamiast standardowej ciemnej i dentysta tez robi szereg innych zabiegow (wybielanie, usuwanie kamienia) a nie tylko na zasadzie ~ dziura to pewnie chce plombe
    3. niestety ten zawod jest za bardzo odpowiedzialny, aby moc sie dogadac na w jezyku migowym np: znieczulenie ~ zawsze sie dentysta pyta czy sie mialo w przeslosci i jak sie toleruje, antybiotyki w stanach zapalnych ~ dentysta musi wiedziec, ze pacjent nie jest uczulony

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.