Strona główna Działy Hyde Park wyjazdy z Anglii do innych krajów europy (except for Poland)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    SAMIRAHINI
    Członek

Do Irlandii 😆

Sandgirl
    Członek

tez mialam takie skojarzenie hihi

cyklop
    Participant

do norwegii sie teraz przeprowadzaja a na zime do szwecji do odsniezania 😀 😀 😀 😀

bloodlette
    Participant

Slyszalam o czyichs planach wyjadowych do Hiszpanii.
    Poza tym paru moich znajomych mysli o wyemigrowaniu poza Europe: Kanada, Australia, Nowa Zelandia. Na razie tylko mysli, zobaczymy czy cokolwiek z tego wyjdzie 😉

Anonim
    Gość

Kolega ostatnio przeniósł sie do Hamburga jako inżynier zarobi znacznie więcej niż w UK (nawet nie znając niemieckiego). Dwójka znajomych myśli o Australii.

cyklop
    Participant

nowa zelandia jest ok ,ale czy ktos wie jakie warunki trzeba spelnic przy ubieganiu sie o status emigranta? 😯

Anonim
    Gość

na google znajdziesz sporo na ten temat.

Immigration to New Zealand

fatamorgana
    Participant

Nowa Zelandia dla Polaka jest atrakcyjniejsza krajobrazowo niż bytowo i dla pracy.
    Dla Anglików jest lepsza ze względu na wszystkie w/w.

W chwili obecnej w UE najlepsze relacje zarobków do kosztów wykazuja (ale dla prac dotyczących fachowców a nie pomywaczy czy pakowaczy!) Dania i Norwegia. Poza tym, ich pozostałe zalety systemu (służba zdrowia i socjalne) tez stawiają ich w lepszej sytuacji niż UK.

v-tec
    Członek

Czyli NZ jest atrakcyjnym miejscem do pracy dla Anglika a dla Polaka mniej? 😯

cyklop
    Participant

nz jest atrakcyjna dla kazdego kto ceni sobie spokoj ,piekne widoki i przyrode ,bardziej niz kilka funtow na koncie wiecej 😀

bloodlette
    Participant

Ale daleko…
    Tu w UK jeszcze mam poczucie, ze w zasadzie z dnia na dzien moge sie zdecydowac ze lece do Polski, i za 3 godzinki byc w domu (no, powiedzmy, ostatnio zabralo mi to caly dzien ;).

A tam, drugi koniec swiata…:/

Ale moze kiedys i tak rozumiane horyzonty mi sie rozszerza 😉 Swiat sie w koncu kurczy.

Niemniej jednak: czy ktos z łaski swojej moglby opracowac w koncu jakis skuteczny mechanizm teleportacji? 😉 Troche by to ulatwilo egzystencje na tej planecie… 🙂

cyklop
    Participant

ceny biletow robia sie juz i tak b ardzo podobne ,roznica tylko taka,ze wybierzesz sie do kraju raz w roku,a nie kilka razy bedac w anglii,jednak zawsze mozna rodzinke sciagnac i miec ja ze soba ,co taniej wychodzi niz kilka razy w ciagu roku latac do kraju 😀 😀 😀

Anonim
    Gość

Odnosnie NZ kiedys czytalem ze sporo obywateli tego kraju wyjedzaja do Australii bo jest tam wiecej pracy a srednia pensja to okolo 30tys dolarow (NZ).

derailed
    Participant

W NZ zwisalo by mi ile zarabiam pojechalbym tam dla samych widokow i spokoju. Hodowal bym sobie ptaszki Kiwi i jezdzil na kozie od baru do baru 😆 😆 😆

slanting_eye
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    derailed wrote:

jezdzil na kozie od baru do baru 😆 😆 😆

ja tez tak chce 😀 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.