Witam wszyskich ponownie.
Czy spotkaliście się kiedyś z sytuacją kiedy to pracownik na kontrakcie,przebywający na urlopie w Polsce zachoruje?
Jeżeli pójdzie do lekarza a ten wystawi mu L4 z powodów zdrowotnych to czy L4 będzie ba czy musi być akceptowane przez angielskiego pracodawcę przesyłając np. faxem? Pozdrawiam i miłego dnia 8)
Koleżanki mąż zachorował w Polsce- uznali mu L4 w UK.
Ostatnio kumpel zachorował w Polsce, przywiózł L4, przetłumaczone. A pracodawca powiedział, że mu nie zapłaci za ten okres, bo chorował w obcym kraju 8)
Witam!!!
W ubieglym roku w lipcu,bedac na urlopie w Polsce zachorowalam z czego 4 dni przebywalam w polskim szpitalu.Zwolnienie lekarskie L4 zanioslam do ZUS w moim miescie,z kserowali moja karte NATIONAL INSURANCE NUMBER,podalam nazwe zakladu pracy gdzie pracuje w Anglii i to bylo na tyle.ZUS wysyla te dokumenty faxem do Anglii,a oni sami Ci tu wszystko zalatwiaja!!!Wyplate otrzymalam normalna z uwzglednionym moim chorobowym.Ja dla wlasnego swojego spokoju osobiscie wyslalam L4 faxem,do mojego zakladu pracy.Wszystko bylo w jak najlepszym porzadku ze strony angielskiej!!!
Pozdawiam:-)
Jest jakiś europejski formularz zwolnienia lekarskiego, E-cośtam, zapytaj lekarza albo w nfz powinni wiedzieć i to zwolnienie powinno być akceptowane we wszystkich krajach Unii Eur.
Autor
Wpisy
Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
<a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.