Strona główna Działy Hyde Park Odprawa online

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    olnene
    Członek

W sobote mam lot na ktory zarezerwowalam sobie odprawe on-line. Szkopul jest taki, iz wlasnie sie dopartrzylam ze niby bagaz podreczny powinien miec wymiary 55x40x20 a moja torba ktora chce zabrac ma 60x30x30. Lot bedzie obslugiwany przez Ryanair.

Czy ktos z Was sie orientuje czy oni jednak sprawdzaja czasem wymiary bagazu podrecznego.(choc mi sie nigdy w zyciu nie zdarzylo, ale odprawy online nigdy nie mialam).

Czy wie ktos jak bardzo restrykcyjnie podchodza do limitu plynow do 100ml – wg mnie 100ml wlacznie ale czy dla nich rowne 100ml to rpzechodzi czy juz nie.

Za wszlekie info z gory dziekuje.

Pozdrawiam

bolek
    Participant

w razie czego odlejesz 1 ml, 😀 , mysle, ze bagaż tez ci przejdzie bez problemów

olnene
    Członek

nie odleje ale nie chce zbey mi zabrali bo to dosc wazne i nie moje:)

bloodlette
    Participant

Jesli chodzi konkretnie o odprawe on line to nie mam pojecia, ale widzialam ze bagaz podreczny sprawdzali podejrzanym o przekroczenie rozmiarow osobnikom w ten sposob, ze kazali go zmiescic w takiej jakby kratce, o maksymalnych dopuszczalnych wymiarach. Jak sie nie udalo upchnac na sile, no to trzeba sie bylo przepakowac.
    Jesli wiec Twoja torba jest "miekka" i zapakujesz ja tak ze w razie czego da sie skompresowac, to nie powinno byc problemu:).

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    bolek wrote:

w razie czego odlejesz 1 ml, 😀 , mysle, ze bagaż tez ci przejdzie bez problemów

Miałam kiedyś w podręcznym płyn do szkieł kontaktowych. Butelka 240 ml, zawierała ok 1/3 pojemności. Wredna baba na lotnisku w Doncaster mi wyrzuciła. Pokłóciłam się z nią jak cholera. Powiedziałam, że jak w trakcie lotu moje oczy wyschną, a ja nie będę miała płynu i doznam uszczerbku na zdrowiu, to mi za to zapłaci. Nie wzruszyło jej to 😈

v-tec
    Członek

Odprawa online chyba polega na tym (jak sama nazwa wskazuje) że nie kontaktujesz się na lotnisku z żadną osobą więc kto miałby sprawdzać rozmiar bagażu? Nawet przy normalnej odprawie nikt tego nie robi (bagaż podręczny dlatego jest podręczny że masz go przy sobie i nie oddajesz przy odprawie).

olnene
    Członek

v-tec zgadza sie ale ja jednakze sie zastanawialam czy jednak przez skan torba nie rpzechodzi jak wszystkich innych bagaz podreczny i czy tu ewentualnie ktos sie nie przyczpepi -to ejdyne miejsce ktore mi przychodzi an mysl ze ktos mzoe cos chciec.

Indra
    Participant

Ja sobie kiedys wyobrazilam, ze moge miec ze soba i torebke i bagaz podreczny. Pan na lotnisku mnie wyprowadzil z bledu i powiedzial "albo torebka albo torba". Na jego oczach upchelam butem calkiem niemala torebke do calkiem niemalej torby i jak tylko zamknal mi sie zamek pan z usmiechem pokiwal glowa i moglam isc dalej. Jak tylko go minelam natychmiast wyjelam torebke z torby i do samolotu wsiadlam z dwoma "bagazami". Nie sa az tak restrykcyjni z tego co wiem co do rozmiarow toreb. No chyba ze ktos ma duzy plecak to wtedy sprawdzaja, ale w innym przypadku sie nie spotkalam, a troszke latalam 🙂

derailed
    Participant

Z tego co ja zaobserwowalem to lecac z Anglii maja to gdzies, natomiast w Polsce to sie przyczepiaja do wszystkiego….. 😉

SAMIRAHINI
    Członek

Juz bierzam na ratunek 😉
    Zdarza mi sie latac ta jakze wspaniala linia na trasach innych, niz ta skierowana ku Polsce i odprwaiam sie on-line.
    Bagazu podrecznego nikt nie sprawdza na okolicznosc rozmiaru (poza wizualnym oszacowaniem, bo po przybyciu nie kierujesz swych krokow do biureczka tylko do "kolejki wsrod tasm zabezbieczajacych" straight away…
    Tam z pewnoscia sprawdza Ci zawartosc bagazu na okolicznosc plynow i zaiste wyrzuca to, co ponad 100mil (a nawet to co ponizej, trzeba upchnac w plastic bags).
    Jezeli ktos nie dokonal odprawy on-line a jego bagaz jest nawet nieco wiekszy,coz…moze sie zdziwic.Bylam kiedys swiadkiem akcji torpedujacej wszelkie niecne plany przemycenia nawet 10cm3.No i przyszlo rodakom wpychac usilnie swoje bagaze podreczne w niewzruszone ramy specjalnego koszyka, badajacego wymiary.Wszyscy "wykroczency"kierowani byli jak jeden maz do doplaty.
    A wiec jednak sprawdzaja.
    AAA i jezli nie odprawaiasz sie on-line, korzystajac z Ryinair to przy biureczku z mila pania (zazwyczaj Rodaczka, niewazne gdzie lecisz), uiszczasz oplate, chyba £2/3Euro :lol

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.