Strona główna Działy Finanse Podwyżka

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Corocznie pracownikom przyznawane są podwyżki. W tym okresie mniej więcej. To moja pierwsza praca na kontrakt, więc się nie orientuję…

Taka podwyżka to na jakich zasadach jest ustalana? Plan płacy na następny rok.

Pytam, bo… wszyscy dostaliśmy podwyżkę. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać, czy to normalne… No bo wszyscy dostali 2p podwyżki. Ja dostałam 12p, bo jestem na innej stawce. Ale to śmieszne. 2 pensy? 😯

To wszystkim podnoszą AŻ o tyle?

Orientuje się ktoś? Może pracodawca robi nas wariatów 🙄

cyfra
    Participant

z pierwszym kwietnia dostalem 64p podwyzki , co roku u mnie dostaja zazwyczaj 50p , mysle ze jest ok

efkolaia
    Participant

podwyzka inflacyjna 3% przynajmniej u mnie

cyfra
    Participant

to juz wiem czemu smieciarze nie wywiezli smieci z mojej ulicy , pewnie dostali 2p podwyzki 🙄 , ciekawe ile wywalcza i oby szybko bo sie niezly burdel zrobi

Anonim
    Gość

Nie wiem, co wywalczą śmieciarze, wiem, co my wywalczymy. Coś na A. A gó…! Kolega się wnerwił tymi 2p i napisał pismo do Pani Manager. A ona mu odpowiedziała, że wszyscy dostali tyle samo 🙄 I nie ma możlwiości większej podwyżki.

No to skopiowaliśmy aplikacje przynależności do związków zawodowych. Wszyscy Polacy. Cała 9. Mam nadzieję, że wszyscy wyślą. W regulaminie pracy znalazłam zapis, że tylko związki zawodowe mogą negocjować podwyżkę z naszym pracodawcą. Pewnie nic z tego nie będzie, ale co tam. Raz kozie śmierć. Znaczy podwyżka 😆

neonka
    Członek

no ja dostane w lipcu 30p podwyzki heheh…to tesh smieszna kwota, no ale zawsze to podwyzka 🙂

julka
    Participant

Wszystko zalezy od tego ile zarabiasz rocznie.
    jesli podwyzka jest rzedu 3-5% to jest jak najbardziej normalna…

Dodatkowo moze macie jakies progi wysnaczone i jestescie w przy gornej granicy tego progu??

Dzieju
    Participant

tez dostalem 3,3 %
    i z tego co wiem to calkiem normalna podwyzka, ale z drugiej strony nie jest obowiazkowa, ale zawsze mozecie sprobowac, argumentujac inflacja i zmieniajaca sie najnizsza stawka.
    Pamietam ze pisalas ze masz duzo wiecej ale zawsze to jakas argumentacja
    obecnie £5.52 a od 1 October 2008 £5.73, jezeli dobrze pamietam wczesniej bylo 5,35, wiec idzie co roku do gory o okolo 20 p
    Powodzenia

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    julka wrote:

Wszystko zalezy od tego ile zarabiasz rocznie.
    jesli podwyzka jest rzedu 3-5% to jest jak najbardziej normalna…

Dodatkowo moze macie jakies progi wysnaczone i jestescie w przy gornej granicy tego progu??

Nic o tym nie wiem.

Ostatnio managerka zebrała kilka osób, które akurat były w pracy i przepraszała za te 2p 🙄

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Dzieju wrote:

tez dostalem 3,3 %
    i z tego co wiem to calkiem normalna podwyzka, ale z drugiej strony nie jest obowiazkowa, ale zawsze mozecie sprobowac, argumentujac inflacja i zmieniajaca sie najnizsza stawka.
    Pamietam ze pisalas ze masz duzo wiecej ale zawsze to jakas argumentacja
    obecnie £5.52 a od 1 October 2008 £5.73, jezeli dobrze pamietam wczesniej bylo 5,35, wiec idzie co roku do gory o okolo 20 p
    Powodzenia

Pensję mam zależną od tego, co robię. Ponieważ zapisałam się na studia na PUW, chcę mieć więcej czasu zarówno na naukę jak i szukanie nowej pracy, przeniosłam się na nocki. Wobec tego odpadają mi shifty jako Senior Care Assist. Miałam wówczas 8,5 f. Teraz mam nieco mniej, ale i tak o 40p więcej niż inni 🙄

Justii
    Participant

to jak pracuje w restauracjii rok i mam placone zawsze minimalna stawke to moze on mi tak placic, czy jakas podwyzka mi sie nalezy??

Anonim
    Gość

Justii wrote:

to jak pracuje w restauracjii rok i mam placone zawsze minimalna stawke to moze on mi tak placic, czy jakas podwyzka mi sie nalezy??

nie należy

dora750 wrote:

Ale to śmieszne. 2 pensy? Shocked
    To wszystkim podnoszą AŻ o tyle?
    Orientuje się ktoś? Może pracodawca robi nas wariatów Rolling Eyes

nie robi, pracodawca podnosi tyle na ile ma ochotę jeśli komuś nie odpowiada może zmienić prace. przynajmniej tak powinno być choć nie zawsze jest.

Samuraj
    Członek

Justii wrote:

Poszukaj pracy za lepsze pieniadze, rok w restauracji to juz dlugo, a angielski masz juz chyba na lepszym poziomie niz rok temu, nie ?? 😉

Baggins
    Participant

ja dostalem jakies 4% i sie wqrwilem. na PADS powiedzialem ze odchodze to spanikowali i wirtualnie przeniesli mnie na budowe 🙂 i zwracaja po stawce firmy za przejechane mile miesiecznie. co daje mi w naddatku wiecej niz te 4% rocznie. pewnie w sumie jakies 10. ale ogolnie to podwyzki wahaly sie od 3,7 do ponad 15!!%. teraz czekam co dalej i odchodze po skonczeniu projektu jak nic sie nie zmieni hehe. trze sie cenic (nawet jak nie bardzo jest za co) 😀

Anonim
    Gość

mi dali 5%. (nie wiem za co 🙂 ) średnia w firmie, choć niektórzy dostali po 10%. niedługo sie zwalniam ciekawe co powiedzą 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.