Strona główna Działy Prawo Zerwanie umowy z o2

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Terms and conditions nie przewidują rozwiązania umowy przed upływem minimalnego terminu trwania. Pozostaje dobra wola operatora.
    Spróbuj zadzwonić do o2 wytłumaczyć sytuację i zaoferować np. że oddasz im nieodpłatnie aparat w zamian za przedwczesne zwolnienie z kontraktu. Jeżeli się nie zgodzą pozostaje ci zlikwidować direct debit w banku i jechać – zawsze wiesz że próbowałeś 🙂

ela1981
    Participant

nie polecam pozostawic sprawe nie rozwiazana, bo jak kiedys wrocisz mozesz miec wiele furtek finansowych zamknietych
    a moze sprobuj wynegocjowac przejscie na tanszy abonament (wiem umowa tez zabrania przed uplywem min. czasu) i wtedy splacic z gory

7sisters
    Participant

Taka luzna dygresja, nic osobistego; do czego potrzebny jest telefon kosztujacy £35/mc? Ja tyle place za ogrzewanie i prad!

filipek
    Participant

Swego czau gdy wracalem zUk do Polski zostawilem nierozwiazana umowe z Virgin broadband.
    Po powrocie na wyspy po 6 miesiacach zadzwonilem i poinformaowalem ze nie mialem mozliwosci rozwiazac umowy i zaplacic za abonamment za te 6 miesiecy.Jakos sie dogadalem i uregulowalem wszystko i gra.Jak nie bedziesz chcial juz tu wracac to tym bardziej problem z glowy,przeciez nie beda cie w Polsce szukac.
    Zaraz pewnie odezwa sie glosy jakie to polskie itp 😳

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    filipek wrote:

Jakos sie dogadalem i uregulowalem wszystko i gra

jak sie chce splacic dlug to za bardzo nie trzeba sie dogadywac, ale skoro juz musiales to zaplacic to widac jakos Cie ograniczyli: czyli np. nie dostarczyli ci nowego interetu jesli nie splaciles starego
    wszystko gra? nie wierze, ze nie wlozyli ci nieregularnych splat do credit raportu? choc na zlamanie umowy to chyba 6 miesiecy za malo

kolega nie ma innego wyboru jak splacic lub zostawic, bo z nimi sie raczej nie dogada

filipek
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

ela1981 wrote:

filipek wrote:

Jakos sie dogadalem i uregulowalem wszystko i gra

jak sie chce splacic dlug to za bardzo nie trzeba sie dogadywac, ale skoro juz musiales to zaplacic to widac jakos Cie ograniczyli: czyli np. nie dostarczyli ci nowego interetu jesli nie splaciles starego
    wszystko gra? nie wierze, ze nie wlozyli ci nieregularnych splat do credit raportu? choc na zlamanie umowy to chyba 6 miesiecy za malo

kolega nie ma innego wyboru jak splacic lub zostawic, bo z nimi sie raczej nie dogada[/quote]

Tak to prawda ,nie mialbym co liczyc mysle ze na jakikolwiek internet.Wlasnie na tym to polega czy jestes na 100% pewny ze nie wrocisz do UK.Moze taka zaleglosc znacznie ograniczyc Twoje mozliwosci gdybys chcial tu kiedys osiedlic sie ponownie.

Anonim
    Gość

7sisters wrote:

Taka luzna dygresja, nic osobistego; do czego potrzebny jest telefon kosztujacy £35/mc? Ja tyle place za ogrzewanie i prad!

Przy świeczkach siedzisz? 😉

Mnie ręce opadły, jak mi przyszedł rachunek za prąd. 316 f. Szlag! Zawsze płacę ok 50. Landlord tłumaczy, że raz w roku przychodzi większy… Rok tu mieszkam 🙄 Ile w tym prawdy- nie wiem. Poprosiłam w nPower o rozłożenie na 2 raty…

A gaz… stara chałupa, wielka, wysokie ściany… No ogrzej to człowieku. 10 f tygodniowo, jak jest cieplej na dworze. A zimą to 20 czasem nie starcza 😕

efkolaia
    Participant

zalezy w ile osob sie mieszka i czy lubi sie warunki eskimoskie 😉 chociaz ja zaplacilam ostanio 60 za 3 miechy elektrycznosc 🙂 acz jesli chodzi o gaz wydaje mi sie to malo osiagalne

Anonim
    Gość

Normalnie rodzinnie. 3 osoby. 4 sypialnie. Brat kupił w listopadzie grzejnik elektryczny, bo kaloryfer mu słabo grzeje. No i tak się dogrzewał. To wygrzał 300 f. Prawdopodobnie 🙄

efkolaia
    Participant

nie do ciebie dora pislalam 🙂 w sensie rachunkow chodzilo mi o pana ktory placi 35 za oba 😉 . zima zawsze jest koszmarna jesli chodzi o energie ;/

7sisters
    Participant

Wiktorianski terraced, dosc duzy i trzy osoby. Izolacji dowalone ile sie dalo no i za cieplo to tez nie lubimy 😉

v-tec
    Członek

No to chyba ta izolacja rzeczywiście na pół metra gruba 🙂
    Ja właśnie zapłaciłem Ł200, też grzejemy oszczędnie (pogoda!) ale 5 luda jakoś umyć się musi…
    Nie wiem czy zaistalowanie nowego bojlera dałoby takie oszczędności jak przedstawiają w reklamach helplinka bo ten co jest ma na oko tyle lat co ja 😉

7sisters
    Participant

Nowy boiler moze pomoc ale sa tez inne czynniki.

Obrazowo, stary boiler ma 50-60% wydajnosci. Jezeli zalozysz kondensacyjny, wydajnosc skoczy do 90%, czyli zuzycie powinno sie zmniejszyc 'od razu’ o jakas 1/3.

Izolacja to truizm ale trzeba tez zadbac o uszczelnienie chalupy.

Bardzo jest tez wazne JAK uzywasz energii. Poniewaz przez wiekszosc dnia i tak nie ma nikogo w domu, ogrzewanie mam zaprogrmowane tylko 1800-2200 w tygodniu. Warto tez skrecic grzejniki w sypialniach i grzac 80% tylko dol: cieplo i tak idzie do gory a zle sie spi jak jest za goraco.

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.