Strona główna Działy Hobby Mobilne Modemy Internetowe

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    8 TILL 8 MOBILE
    Participant

witaj,
    mam dwa rodzaje takich modemow od tmobile.Jeden to karta pcimca a druhi to modem huwai usb.Na poczatku byly problemy jakies dwa lata temu.A teraz to jest tak dobre jak normalny kablowy internet. Mam takie dwa modemy ktore sa na zbyciu bo mam broadband kablowy ( a tylko ze wzgledu na to ze musialem podlaczyc drugi komputer a w tym wypadku modem usb dziala tylko na jeden komputer).
    Oprogramowanie jest tak dopracowane ze nie sprawia zadnych wiekszych problemow.Najlepszy jest T mobile gdzie nie ma limitow (czyli nie sciagaja cie nic kasy jesli sciagniesz powyzej 3gb).
    Jest to dobre rozwiazanie dla kogos kto chce uzywac netu w terenie lub nie ma linii bt.
    pozdrawiam.

Slavek26
    Członek

Posiadam modem z sieci Three. 7 GB kosztuje £25 / 18 miesieczny kontrakt. Predkosc do 1.5 MB w zaleznosci gdzie modem lezy. U mnie lezy caly czas za oknem bo w domu predkosc spada do 0.5 MB i czesto nic sie nie da robic. Ogolnie modem szwankuje raz na 2-3 mc :). Czyli musze go przeinstalowac bo predkosc spada do 0.1 MB. Dziwne oprogramowanie w sieci three. Gadu-gadu mi nie dziala na tym modemie,co chwile rozlacza. Co najlepsze Miranda GG(zawiera w sobie protokol gadu-gadu) dziala bez problemow,ale ona ma opcjach podtrzymuj polaczenie czy cos takiego.Ogolnie internet jest ok,jak nie masz zamiaru sciagac plikow,filmow,muzyki itp. Jezeli tak to odrazu sobie odpusc. Sa zalety modemow przez siec GSM i sa takze wady. Na dzien dzisiejszy widze coraz wiecej wad,ale akurat mozna Je obejsc i np kupic specjalna antene do takich modemow. Masz wtedy lepszy sygnal i lepszy transfer.

thomas1
    Członek

posiadam usb modem z t-mobila.Od jakis dwoch tygodnii polaczenie zrywa mi sie i wogole nie moge odpalic zadnej strony.Musze rozlaczac i pnownie sie podlaczac .Po paru probach udaje mi sie podlaczyc.

tonieja
    Członek

dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi.

Najbardziej wlasnie obawiam sie spadkow transferu lub wrecz braku zasiegu.

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.