Strona główna Działy Finanse najtańszy insurance jaki?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Lemek wrote:

witam! dzieki za wszystkie odpowiedzi!! sprawdzalem wiele firm i najmniej wyszlo mi ok 1700!! to i tak troche zaduzo! a i zauwazylem ze wyszukiwarki podaja zanizone ceny a jak sprawdza sie na stronie firmy to wychodzi znacznie wiecej!! mam jeszcze jedno pytanie [b:c85a33e2ff]w polsce jestem wspolwlascicielem samochodu wraz z ojcem ktory ma 60% znizki! i czy w zwiazku z tym tez mi jakies przysluguja?[/b:c85a33e2ff]

A ile byś chciał? 😆
    Sądzisz, że zniżka ojca Tobie sie należy czy co? 😯

Na Twoim miejscu zrobiłbym tak: kupić i ubezpieczyć auto tu na ojca (to ze go tu nie ma nie szkodzi, nikt tego nie będzie sprawdzał)- starsi ludzie mają tu wielkie fory i dostają najtaniej, zaś szczawie bez doświadczenia płacą najwięcej- a samemu dopisać się jako drugi kierowca do polisy.
    Mój znajomy tak zrobił, poniewaz miał stłuczkę, która pozbawiła go zniżki i…. teraz płaci jeszcze mniej, niz płacił ze swoją zniżką…dzięki kochanemu tatusiowi. 🙂

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Lemek wrote:

witam! dzieki za wszystkie odpowiedzi!! sprawdzalem wiele firm i najmniej wyszlo mi ok 1700!! to i tak troche zaduzo! a i zauwazylem ze wyszukiwarki podaja zanizone ceny a jak sprawdza sie na stronie firmy to wychodzi znacznie wiecej!! mam jeszcze jedno pytanie w polsce jestem wspolwlascicielem samochodu wraz z ojcem ktory ma 60% znizki! i czy w zwiazku z tym tez mi jakies przysluguja?
    pozdrawiam!!

a i dodam za silnik sprawdzalem 2.0 i 97 rocznik
    znacie jeszce jakies sposoby zeby zaplacic mniej 🙂

nic nie piszesz jakie masz prawo jazdy
    mi na polskim wyszlo 3x drozej, wiec podalam ze mam angielskie i…………faktycznie za tydzien juz je mialam i tania polise tez 😀

Anonim
    Gość

ja podalem ze mam angielskie a jedze na polskim. skoro mozna je wymienic jest rownowazne.
    mam inne doswiadczenia rok temu wyszukiwarki podawaly ceny wyzsze niz strony danego ubezpieczyciela.

ela1981
    Participant
    ”wojti” wrote:

ja podalem ze mam angielskie a jedze na polskim. skoro mozna je wymienic jest rownowazne.

nigdy nie wiadomo jak potraktuje to f. ubezpieczeniowa w przypadku roszczen, to jest twoja interpretacja, ja tam szybko wymienilam………..

cayuga
    Participant

ela1981 wrote:

”wojti” wrote:

nigdy nie wiadomo jak potraktuje to f. ubezpieczeniowa w przypadku roszczen, to jest twoja interpretacja, ja tam szybko wymienilam………..[/quote]

wiem ze to juz prawdopodobnie bylo ale zapytam skoro pojawilo sie ponownie w tym poscie…

powiedz mi czy musze wyslac im paszport zeby wymienic prawo jazdy czy wystarczy zaplacic i wyslac samo prawko??
    dzieki

v-tec
    Członek

Musisz
    albo wysłać paszport
    albo zaufana osoba (lekarz, urzędnik, nauczyciel itp.) która zna cię od co najmniej (o ile pamiętam) 2 lat na terenie UK musi potwierdzić że na zdjęciu jesteś ty
    W Leeds paszport można także zanieść osobiście do biura dvla do potwierdzenia (chyba jest za to opłata)
    szczegóły na formularzu aplikacji i w załączonej instrukcji

Lemek
    Participant

dzieki za rady i linki! przydaly sie 😆
    a prawojazdy mam jeszcze polskie! powiedzcie mi czy jak je wymienie na angielskie to w ubezpieczalni liczy sie data wydania angielskiego czy polskiego? i jeszcze jedno czy naprawde moglbym ubezpieczyc samochod na ojca ktorego tu niema? nigdzie niebedzie potrzebny jego np. podpis lub dowod albo zeby potwierdzic znizki? czy wystarczy tylko zaswiadczenie z polski?
    pozdrawiam!!

ela1981
    Participant

cayuga wrote:

ela1981 wrote:

”wojti” wrote:

nigdy nie wiadomo jak potraktuje to f. ubezpieczeniowa w przypadku roszczen, to jest twoja interpretacja, ja tam szybko wymienilam………..[/quote]

wiem ze to juz prawdopodobnie bylo ale zapytam skoro pojawilo sie ponownie w tym poscie…

powiedz mi czy musze wyslac im paszport zeby wymienic prawo jazdy czy wystarczy zaplacic i wyslac samo prawko??
    dzieki[/quote]
    napewno nie radze wysylac dowodu, moj maz wyslal dowod i przyslali dokumenty, zeby ktos potwierdzil jego tozsamosc, ja wyslalam paszport i bylo ok

back2berlin
    Participant

Lemek wrote:

witam! dzieki za wszystkie odpowiedzi!! sprawdzalem wiele firm i najmniej wyszlo mi ok 1700!! to i tak troche zaduzo! a i zauwazylem ze wyszukiwarki podaja zanizone ceny a jak sprawdza sie na stronie firmy to wychodzi znacznie wiecej!! mam jeszcze jedno pytanie w polsce jestem wspolwlascicielem samochodu wraz z ojcem ktory ma 60% znizki! i czy w zwiazku z tym tez mi jakies przysluguja?
    pozdrawiam!!

a i dodam za silnik sprawdzalem 2.0 i 97 rocznik
    znacie jeszce jakies sposoby zeby zaplacic mniej 🙂

jesli chodzi o wyszukiwarki ktore podaja inne ceny a pozniej znow sprawdzasz na danej stronie ubezpieczyciela i wychodzi ci inaczej to sie nie ma co martwic, ja tez tak mialem i zaden problem bo po tym jak wyskakuja ci porownania masz odnosnik wiecej info i tam jest nr referencyjny, podajesz go na stronie danego ubezpieczyciela i masz taka sama cene jak ci wyszla a nie nagle mala niespodzianka i cena leci do gory:) mysle ze to tez wynika z tego ze na niektorych stronach ubezpieczycieli nie ma tak dokladnych pytan i mozliwosci podania dodatkowych danych ktore obniza cene jak wlasnie na tych stronach porownujacych oferty. Ja mam w Swinton, na stronie Swinton wyszla mi cena o 300 funtow wyzsza niz na stronie porownujacej ubezpieczycieli:) podalem nr referencyjny i od razu cena znow pojawila sie taka jak wczesniej czyli o 300 funtow w dol, czyli nie ma na to reguly:)

Kylo
    Participant

[quote:4c78e16c34]A ile byś chciał?
    Sądzisz, że zniżka ojca Tobie sie należy czy co? [/quote]

No i tu sie Fata mylisz bo nalezy czasem:D
    Wiem bo sam tak mialem, przez dwa latka bylem drugim wlascicielem (mojego auta) i normalnie mi znizki nalecialy. Ubezpieczyciel bez problemu wystawil mi zaswiadczenie, na poczatku to w procentach ale jak poprosilem za drugim razem to napisali w latach i % i to w dwu jezykach.

Wydaje mi sie ze to zalezy od ubezpieczyciela. W UK tez tak jest ze niektore ubezpieczalnie to maja.

Reddbull
    Członek

Kylo wrote:

[quote:eec5fa6c95]A ile byś chciał?
    Sądzisz, że zniżka ojca Tobie sie należy czy co?

No i tu sie Fata mylisz bo nalezy czasem:D
    Wiem bo sam tak mialem, przez dwa latka bylem drugim wlascicielem (mojego auta) i normalnie mi znizki nalecialy. Ubezpieczyciel bez problemu wystawil mi zaswiadczenie, na poczatku to w procentach ale jak poprosilem za drugim razem to napisali w latach i % i to w dwu jezykach.

Wydaje mi sie ze to zalezy od ubezpieczyciela. W UK tez tak jest ze niektore ubezpieczalnie to maja.[/quote]

z tego co wiem m.in prudential oferuje ncb dla kazdego kierowcy w polisie…

Chata_morgana
    Participant

Jezeli chodzi o znizki tatusiowe to uslyszalem ciekawa wresje
    Zatem jesli jestes w angli a tatus w polsce
    Jedziesz do Polski i dopisujesz sie jako wspolwlascicel
    do tatusiowego auta
    co za tym idzie dostajesz dokladnie takie same znizki jakie mial tatus
    jezlei mial max znizki na ubezpieczenie ty je dostaniesz w chwili
    dopisania sie jako wspolwlasciciel.
    Czy ktos juz kombinowal w ten sposob???

7sisters
    Participant

Chata_morgana wrote:

Czy ktos juz kombinowal w ten sposob???

W ten sposob 'rozmnozylismy’ z zona znizki jeszcze w Polsce. Najpierw dopisalem zone do swojej polisy, potem kupilismy drugie auto na ktorego ubezpieczenie zona dostala 60% znizek. Caly trik polegal na tym zeby obie polisy miec w roznych firmach bo jezeli np. moja zona cos zmaluje swoim autem, pozostaje 'czysta’ na mojej polisie.

Chata_morgana
    Participant

Czy te wlasnie znizki sa tu respektowane?
    Jezeli od tygodnia jestem wspolwalascielem auta w polsce
    to moge juz te znizki tu wykorzystac?
    czy moze tym wspolwlascicielem musze byc dluzszy okres czasu?

adamo82
    Participant

Fajnie jest np. w Saintsbur’m…., nie dosc że wyszlo mi najtaniej to zniżkę 'trzeba im udowadniać’ dopiero po wypadku?? ha ha ha, tak przynajmniej zrozumiałem jak zadzwoniłem do infolini 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.