Strona główna Działy Finanse najtańszy insurance jaki?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Lemek
    Participant

witam
    chcialbym kupic samochod ale przeraza mnie brytyjskie ubezpieczenie!!
    mam 23l i sprawdzalem ile wynioslo by ubezpieczenie za Peugeota 306 i wyszlo mi 3500 rocznie!!! czy to wogole mozliwe??? mozecie mi doradzic jakas dobra i niedroga ubezpieczalnie?? a sprawdzalem przez LV
    z gory dzieki za jakies odpowiedzi pozdrawiam!

miles
    Członek

v-tec czym ty jezdzisz w takim razie?

v-tec
    Członek

ford c-max 1.6 tdci a dlaczego?

Pabloo
    Członek

ja place 22gbp/mc za samochod z silnikiem 1.9td, wiec widac, ze wszystko zalezy od okolicznosci. Wymaga to troche czasu, ale warto sprawdzic oferty wielu firm.

Ubezpieczylem auto w Yes.com (to posrednik), znalezli mi ubezpieczenie, a po roku przyslali renoval z zapytaniem, czy nadal zostaje w tej firmie ktora polecili w poprzednim roku, czy moze chce zmienic, bo znalezli cos kilka funtow tanszego. Jeden telefon i po sprawie.

Znizki przynioslem z Polski, tlumaczenie troche kosztowalo, ale warto bylo.

a tutaj kilka dobrych rad, jak kupic tanie ubezpieczenie:
    http://www.moneysavingexpert.com/insurance/compare-cheap-car-insurance

back2berlin
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Lemek wrote:

witam
    mam 23l i sprawdzalem ile wynioslo by ubezpieczenie za Peugeota 306 i wyszlo mi 3500 rocznie!!! czy to wogole mozliwe??? mozecie mi doradzic jakas dobra i niedroga ubezpieczalnie?? a sprawdzalem przez LV

zobacz sobie np w elephant insurance, mi sie udalo tam dostac taniego quota:) mozesz tez zerknac na swinton lub more than insurance. Wejdz na gocompare.com i tam dostaniesz porownanie.

cayuga
    Participant

No ja tez planuje zakup… i rozgladam sie po necie jak to wyglada…
    rzeczywiscie ofert jest duzo i sa bardzo zroznicowane :/
    ja chyba pojde do agencji ubezpieczeniowej (czy jak to sie nazywa). O ile sie nie myle to jest taka niedaleko KASY.
    Bylem tam kiedys znajomym zalatwiac i babka na prawde znalazla fajny pakiet i swietnie doradzila (mimo wszystko na takie tematy wole rozmawiac w 4 oczy niz przez telefon bo jestem w stanie wiecej wypytac co i jak)
    Ktos kiedys korzystal z czegos takiego??

jackyl
    Participant

to kiedy idziemy? 🙂 nie sadze wprawdzie by u takiego posrednika bylo taniej niz online, ale.. u never know 🙂

tez obecnie szukam i najtaniej na razie w znalazlem kwik ficie.

mala ciekawostka – bezposrednio na stronie k-f wyszlo mi 1200 funtow. poprzez moneysupermarket.com 580.. 🙂

cayuga
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

to kiedy idziemy? 🙂 nie sadze wprawdzie by u takiego posrednika bylo taniej niz online, ale.. u never know 🙂

tez obecnie szukam i najtaniej na razie w znalazlem kwik ficie.

mala ciekawostka – bezposrednio na stronie k-f wyszlo mi 1200 funtow. poprzez moneysupermarket.com 580.. 🙂

No nie mowie ze bedzie taniej… Oni maja dostep do tych samych systemow co mozna znalezc online, ale mozna bardziej wypytac i porownac rozne opcje niz przez telefon (takie jest moje zdanie bynajmniej)…
    Jak bede szedl to dam znac 🙂
    Mozemy sie wybrac razem jak chesz…

miles
    Członek

ford tc max?mondeo? czy focus

Anonim
    Gość

cayuga wrote:

mimo wszystko na takie tematy wole rozmawiac w 4 oczy

szczególnie kobiece 8)

cayuga
    Participant

”wojti” wrote:

cayuga wrote:

szczególnie kobiece 8)[/quote]

ehhh Wojti… a ty wciaz tylko o przyjemnosciach 😛

jackyl
    Participant

cayuga wrote:

”wojti” wrote:

cayuga wrote:

szczególnie kobiece 8)[/quote]

ehhh Wojti… a ty wciaz tylko o przyjemnosciach :P[/quote]

a Ty to nie? 😛

Reddbull
    Członek

Lemek wrote:

witam

Polecam
    http://www.4youngdrivers.co.uk
    http://www.gocompare.com/car-insurance/young-drivers.aspx

Drogo Cie za 306 policzyli. Jaki silnik sprawdzales? Z tego co wiem 1.9td jest w grupie 5, ja za auto w grupie 9 place mniej 🙂 Mimo tego, ze jestem 3 lata mlodszy…

Lemek
    Participant

witam! dzieki za wszystkie odpowiedzi!! sprawdzalem wiele firm i najmniej wyszlo mi ok 1700!! to i tak troche zaduzo! a i zauwazylem ze wyszukiwarki podaja zanizone ceny a jak sprawdza sie na stronie firmy to wychodzi znacznie wiecej!! mam jeszcze jedno pytanie w polsce jestem wspolwlascicielem samochodu wraz z ojcem ktory ma 60% znizki! i czy w zwiazku z tym tez mi jakies przysluguja?
    pozdrawiam!!

a i dodam za silnik sprawdzalem 2.0 i 97 rocznik
    znacie jeszce jakies sposoby zeby zaplacic mniej 🙂

Dzieju
    Participant

Lemek wrote:

a i zauwazylem ze wyszukiwarki podaja zanizone ceny a jak sprawdza sie na stronie firmy to wychodzi znacznie wiecej!!

to samo zauwazylem…
    nie pamietam jaka to byla firma ale bynajmniej
    http://www.confused.com/ jakas cene zadzwonilem zeby to potwierdzic i okazalo sie ze wyszukiwarka nie przekazala informacji ze w zeszlym roku mialem claim, i podali mi 50% wyzsza cene.
    w koncu wybralem http://www.kwik-fitinsurance.com/
    btw jak sie rozgladalem za samochodem korzystalem z http://www.parkers.co.uk/insurance/
    by prownac jaki samochod jest w jakiej grupie. Czasami podobny model a np inne wyposazenie a moze byc w innej grupie ubezpieczeniowej..

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.