Strona główna › Działy › Hobby › Wakacyjny wypoczynek
witam,
dwa lata temu spedzilismy wakacje w Grecji, Korfu. bylismy bardzo zadowoleni, moze warunki nie byly 5* ale ile czasu spedza sie w osrodku… oczywiscie cena rowniez byla bardzo atrakcyjna. z tego co pamietam zaplacilismy za 2tyg £199 od osoby ( self-catering).
z tego co sie orientuje obecnie zmienili zasady i nie oferuja package holiday tylko accomodation only. ceny nadal wydaja mi sie atrakcyjne, pomimo ze nalezy samemu zatroszczyc sie o przelot.
a to jest ich strona:
my spedzilismy dwa tygodnie w Arillas (osrodek Bardis Sun).
a to jest link do strony o Arillas:
musze jednak zaznaczyc ze Arillas jest stosunkowo cichym miejscem ( w porownaniu do Sidari), skierowanym na rodzinne wakacje. takze jesli szukacie fantastycznego zycia nocnego… z pewnoscia mozecie sie rozczarowac. poza tym restauracja u Kosty serwuje najlepsze greckie jedzenie, szczegolnie polecam stamne.
pozdrawiam serdecznie
ja jeszcze nie bylam w zadnym z tych krajow 🙁 ale jakby co chcialabym jechac i do grecji i do wloch (moze niedlugo sie uda 🙂 ) a kiedys kiedys odwiedzic piratow na karaibach 😉
W lutym wybralem sie z rodzinka do Lanzarote,gdzie na brak slonca nie mozna narzekac.Pogoda gwarantowana przez caly rok, a temperatura oscyluje od 20-30 stopni.Za 3 osoby zaplacilem ok £900,a ze byl to pakiet
All Inclusive, byla to okazja, biorac pod uwage ze to Kanary,ktore uchodza za drogie.Wykupilem ja w Thomascook online i przez to zaoszczedzilem ok £100.Tam przez tydzien mozna naprawde wypoczac.Polecam.
moja opinia ~ jedzcie tam, gdzie nie byliscie (pewnie to ta lista) ale troche z drugiej strony zaczynajac ~ wyszukujesz wakacje w przedziale cenowym jaki Cie interesuje, masz wybor np:10 ofert i wtedy analizujesz co wam bardziej pasuje, a za rok w kolejne miejsce tym samym tokiem myslenia
ja bym z twojej listy wybrala Karaiby, bo tam nie bylam, nie pojade poraz n-ty do Wloch nawet jesli bylo super (a bylo)
Miesiąc temu wróciłem z tygodniowego wypoczynku z Turcji i chętnie jeszcze się tam wybiorę(polecam). Pogoda jak na marzec super 25-30 stopni, cena przystepna za dwie osoby 600(all inclusive) z thomasacooka. Od Włoch znacznie bardziej podobała mi sie jakże popularna wśród Anglików Hiszpania:) Natomiast Grecja latem jest jak dla mnie za gorąca(temp na przełomie lipca/sierpnia siegała 45stopni!). Jak ktos lubi wędkować to polecam Norweski fiordy, może nie ma tam upałów ale super zabawa:)
ja jeszcze nie bylam w zadnym z tych krajow 🙁
Jak to misiek cię jeszcze nie zabrał? Przez 2 lata i 8 mies.? ale sknera
Sandgirl wrote:ja jeszcze nie bylam w zadnym z tych krajow 🙁
Jak to misiek cię jeszcze nie zabrał? Przez 2 lata i 8 mies.? ale sknera[/quote]
haha to śmieszne, ale chamskie 😀
no widocznie lubilam sknery…
no widocznie lubilam sknery…
a to juz nie lubisz? 🙂 🙂
ciiii….
polskie gory najlepsze na odpoczynek 🙂 wiem wiem…pewnie zaraz kazdy powie ze jak sie ma kase to po co do polski leciec na wakacje..a ja tam jestem tradycjonalista 😀 a jak ktos sie lubi plawic w smogu i przeciskac sie przez tlumy ludzi to polecam jak najbardziej Berlin 🙂
polskie gory najlepsze na odpoczynek 🙂 wiem wiem…pewnie zaraz kazdy powie ze jak sie ma kase to po co do polski leciec na wakacje..a ja tam jestem tradycjonalista 😀 a jak ktos sie lubi plawic w smogu i przeciskac sie przez tlumy ludzi to polecam jak najbardziej Berlin 🙂
Nie chodzi glownie o kase, posrednio tylko. Wiekszosc z nas pewnie urodzila sie w Polsce i przezyla tam z 20 lat. I do tej Polski zawsze mozna leciec.
A bedac tu masz wiele mozliwosci by zwiedzic swiat tanio. Z Polski juz to takie latwe nie jest…
A bedac tu masz wiele mozliwosci by zwiedzic swiat tanio. Z Polski juz to takie latwe nie jest…
kwestia jakie masz zarobki 🙂
derailed wrote:A bedac tu masz wiele mozliwosci by zwiedzic swiat tanio. Z Polski juz to takie latwe nie jest…
kwestia jakie masz zarobki :)[/quote]
Nawet jak ktos ma 800 na miesiac to i tak go stac zeby sie kopnac np do Hiszpani…. 😉
”wojti” wrote:derailed wrote:A bedac tu masz wiele mozliwosci by zwiedzic swiat tanio. Z Polski juz to takie latwe nie jest…
kwestia jakie masz zarobki :)[/quote]
Nawet jak ktos ma 800 na miesiac to i tak go stac zeby sie kopnac np do Hiszpani…. :wink:[/quote]
W Polsce 8000 to nawet do Tajlandii 😆
a 800 to Polanczyk 😕