Strona główna › Działy › Hyde Park › Taki artykuł o Polkach w UK najczęściej komentują faceci.
julka wrote:Czyli debatujemy nad kwestia gornej granicy wieku ploy, czy tez nad zasadnoscia aborcji, lub tez antykoncepcji "po" w ogole??
nad nazywaniem rzeczy po imieniu :)[/quote]
Czyli zabicie zygoty, miesiecznego plodu jest dla Ciebie rownoznaczne z zabiciem np. dwuletniego dziecka?
Pomyslec, ze Kosciol Katolicki w wiekach srednich mial liberalniejsze podejscie to tego zagadnienia…
Aborcja czesto jest niestety uwazana za jedna z metod antykoncepcji. Jak to dobrze Sandgirl napisala, [b:f12dcea5cf]oboje[/b:f12dcea5cf] (czyli facet i dziewczyna) powinni myslec przed i sie odpowiednio zabezpieczyc. Obydwoje musze tez miec swiadomosc, ze antykoncepcja moze zawiesc i wtedy [b:f12dcea5cf]oboje[/b:f12dcea5cf] musza stawic czolo nowemu wyzwaniu a nie pozbyc sie problemu. To nazywa sie odpowiedzialnosc.
Aborcja czesto jest niestety uwazana za jedna z metod antykoncepcji. Jak to dobrze Sandgirl napisala, [b:eb5f9b8faf]oboje[/b:eb5f9b8faf] (czyli facet i dziewczyna) powinni myslec przed i sie odpowiednio zabezpieczyc. Obydwoje musze tez miec swiadomosc, ze antykoncepcja moze zawiesc i wtedy [b:eb5f9b8faf]oboje[/b:eb5f9b8faf] musza stawic czolo nowemu wyzwaniu a nie pozbyc sie problemu. To nazywa sie odpowiedzialnosc.
I w zadnym wypadku nie mozna pozwolic im obojgu na podjecie decyzji, ktora zakonczylaby sie aborcja?
a znasz inna definicje aborcji od zabijania nienarodzonych dzieci?
nie da sie zabic nienarodzonego!!!!
aborcja to poprostu usuniecie plodu ~ niech kazdy sobie na swoj sposob interpretuje
art. zenada, to co wyprawiaja laski w nim opisane jeszcze wieksza zenada, tagedia, wogole slow mi brakuje
a co do aborcji, raczej jestem za
sama walczylam o swoje dziecko i nie moge zrozumiec dlaczego kobiety to robia, ale to ja a inne niech maja wybor, niech maja wybor te, ktore nie beda kochac swoich dzieci=beda sie z znecac nad nimi bo ich nie chcialy albo jak w Polsce ~ baba kisila w beczkach kolejne dzieci bo ich nie chciala, w tym przypadku jestem za, ale nie jestem za jesli aborcja ma byc ucieczka od wlasnej glupoty, odpowiedzialnosci za czyny tak jak w tym art.
[quote:66774182eb]Zabiegi dopuszczalne są do 24. tygodnia włącznie, powodem zabiegu może zaś być – oprócz zagrożenia płodu – uszczerbek na "fizycznym lub mentalnym zdrowiu matki". W praktyce oznacza to, że wystarcza deklaracja o fatalnym samopoczuciu psychicznym spowodowanym ciążą. Warunek formalny to odbycie dwóch rozmów, podczas których lekarze upewniają się, że decyzja kobiety jest przemyślana.[/quote]
-i puke sometimes
-are you pregnant?
-yes
-it’s normal
-but i don’t feel good I feel tired i need to have abortion
-are u sure?
-yes
-ok
blackeddy wrote:Aborcja czesto jest niestety uwazana za jedna z metod antykoncepcji. Jak to dobrze Sandgirl napisala, [b:46cf39c8e6]oboje[/b:46cf39c8e6] (czyli facet i dziewczyna) powinni myslec przed i sie odpowiednio zabezpieczyc. Obydwoje musze tez miec swiadomosc, ze antykoncepcja moze zawiesc i wtedy [b:46cf39c8e6]oboje[/b:46cf39c8e6] musza stawic czolo nowemu wyzwaniu a nie pozbyc sie problemu. To nazywa sie odpowiedzialnosc.
I w zadnym wypadku nie mozna pozwolic im obojgu na podjecie decyzji, ktora zakonczylaby sie aborcja?[/quote]
NIE. beztroska zabawę zabawkami zostawmy dzieciom. dorośli muszą ponosić konsekwencje swoich czynów. dziecko zawsze mogą oddać do adobcji jest wielu potrzebujących.
"Lachon – kobieta, w której błękitnych oczach zasłanianych przez blond tlenione włosy widać wyraźny głód rozumu. Ubiera się najczęściej w krótkie różowe spódniczki i takie same bluzki. Jej paszczka nie domyka się nawet na chwilę, ponieważ mieli gumę balonową (uważa, iż ustrzeże ją to przed zajściem w ciążę)." 😈 😆
[quote:cea3c608f8]W ciążę zaszła z Pakistańczykiem, kelnerem.[/quote]
[quote:cea3c608f8]Ada zaszła z Albańczykiem, a ona przecież męża zostawiła w Pol… Ups… [/quote]
hehe,
[quote:cea3c608f8]Ale Iwona zarabia 350 funtów tygodniowo,[/quote]
nie tak malo jak na kuchnie, chyba znow troche wiecej fikcji niz prawdy w najbardziej opiniotworczej gazecie swiata
[quote:b8ca9748f0]W ciążę zaszła z Pakistańczykiem, kelnerem.[/quote]
[quote:b8ca9748f0]Ada zaszła z Albańczykiem, a ona przecież męża zostawiła w Pol… Ups… [/quote]
ah te biedne porządne porzucane wykorzystywane kobiety muszą emigrować na masowa skale to wszystko przez zakłamanych bezuczuciowych samców którym tylko jedno w głowie.
🙄 😈
[quote:3ebf5a527e]niech maja wybor te, ktore nie beda kochac swoich dzieci=beda sie z znecac nad nimi bo ich nie chcialy albo jak w Polsce ~ baba kisila w beczkach kolejne dzieci bo ich nie chciala, w tym przypadku jestem za, [/quote]
W Polsce a pewnie tez w UK i w innych krajach kobieta moze po urodzeniu zostawic dziecko w szpitalu, czyli zrzec sie praw rodzicielskich. Tak wiec odchodzi problem niekochajacych matek czy zlych warunkow finansowych. Liczba par czekajacych na adopcje jest dluga.
ja nie o tym pisalam !!!!!!!!!
pisalam o tych co dziecka nie oddadza do domu dzecka a wyrzadza mu wiele krzywdy fizycznej, psychicznej, po morderstwo tylko dlatego, ze polski system jest ulomny (tyczy sie to zarowno zakazu aborcji, systemu adopcyjnego ~ nie zapomnijmy, ze domy dziecka sa pelne!!!! jak rowniez systemu odbierania dzieci nieodpowiedzialnym rodzicom, alkoholikom, narkomanom itp.)
julka wrote:I w zadnym wypadku nie mozna pozwolic im obojgu na podjecie decyzji, ktora zakonczylaby sie aborcja?
NIE. beztroska zabawę zabawkami zostawmy dzieciom. dorośli muszą ponosić konsekwencje swoich czynów. dziecko zawsze mogą oddać do adobcji jest wielu potrzebujących.
"Lachon – kobieta, w której błękitnych oczach zasłanianych przez blond tlenione włosy widać wyraźny głód rozumu. Ubiera się najczęściej w krótkie różowe spódniczki i takie same bluzki. Jej paszczka nie domyka się nawet na chwilę, ponieważ mieli gumę balonową (uważa, iż ustrzeże ją to przed zajściem w ciążę)." 😈 :lol:[/quote]
Rozumiem, ze lachon to odmiana blachary.
Co do pierwszego zdania – drogi Wojti, nie zawsze ciaze chca usunac lachony, nie zawsze kobieta zachodzi w ciaze z wlasnej nieprzymuszonej woli, nie zawsze przejscie przez ciaze od poczatku do konca jest dla kobiety zdrowia bezpieczne. Jdnak w kazdym z powyzszych przypadkow w polsce odmowi sie jej legalnego usuniecia plodu, dajac do zrozumienia, ze prywatnie "przywrocenie miesiaczki" nie sprawi jednak problemu…
…nie zawsze przejscie przez ciaze od poczatku do konca jest dla kobiety zdrowia bezpieczne. Jdnak w kazdym z powyzszych przypadkow w polsce odmowi sie jej legalnego usuniecia plodu, dajac do zrozumienia, ze prywatnie "przywrocenie miesiaczki" nie sprawi jednak problemu…
gdy ciąża zagraża życiu/poważnemu uszczerbkowi na zdrowiu matki usuniecie w Polsce jest dopuszczalne.
julka wrote:…nie zawsze przejscie przez ciaze od poczatku do konca jest dla kobiety zdrowia bezpieczne. Jdnak w kazdym z powyzszych przypadkow w polsce odmowi sie jej legalnego usuniecia plodu, dajac do zrozumienia, ze prywatnie "przywrocenie miesiaczki" nie sprawi jednak problemu…
gdy ciąża zagraża życiu/poważnemu uszczerbkowi na zdrowiu matki usuniecie w Polsce jest dopuszczalne.[/quote]
Tak samo myslala Alicja Tysiac.
Tak samo myslala Alicja Tysiac.
wiedziałem ze posłużysz sie tym wyświechtanym przykładem. a może to blad lekarzy? tak na marginesie ciekawe jak ta pani wytłumaczy dziecku motywy swojej walki o odszkodowanie….mi było by wstyd takiej matki.
julka wrote:Tak samo myslala Alicja Tysiac.
wiedziałem ze posłużysz sie tym wyświechtanym przykładem. a może to blad lekarzy? tak na marginesie ciekawe jak ta pani wytłumaczy dziecku motywy swojej walki o odszkodowanie….mi było by wstyd takiej matki.[/quote]
Naprawde by Ci bylo wstyd?
Wstyd, ze mama twoja martwila sie o swoje zdrowie, bo ma juz dzieci do odchowania? Pewnie, gdyby umarla podczas porodu, albo ciazy, zostawilaby dzieci… bylby luz. Po katolicku moznaby je wtedy oddac do domu dziecka… wazne, ze matka zaryzykowala, napewno pojdzie do nieba…
Jak mozesz twierdzic, ze matka dbajaca o swoje zdrowie przede-wszystkim, jako, ze jest juz zywym czlowiekiem, to wyswiechtany przyklad?
Zreszta, przykladow jest wiele. Np. lekarze, ktorzy nie chca operowac raka u kobiet w ciazy, bo a nuz zostana posadzeni o chec zabicia plodu…
Zenada.
A najwieksza zenada jest to, ze najglosniej przeciwko aborcji krzycza wlasnie faceci.
Oczywiscie, ze aborcja jest zla. Zostawia ryse na berecie, mowiac twoim jezykiem (nawiazuje tu do lachona), jednak bywa tak, ze trzeba wybrac mniejsze zlo. Swiat nie jest czarno – bialy wojti. Jest wiele odcieni szarosci…