Strona główna › Działy › Hyde Park › Taki artykuł o Polkach w UK najczęściej komentują faceci.
ooo… tez przygotuje sobie taki dokument…
na liste dawcow organow jestem zapisana, to chociaz bedzie jakis pozytek ze mnie…
ooo… tez przygotuje sobie taki dokument…
na liste dawcow organow jestem zapisana, to chociaz bedzie jakis pozytek ze mnie…
Ile juz jestes ze swoim Misiem?
Rollingstone zapewniam Cie ze duzo latwiej samemu sobie podpisac taki dokument niz mialbys to zrobic z bliska osoba ktora kochasz.Najgorzej z malymi dziecmi.Nie wiem czy masz dzieci ale dalbys naprzyklad kilkuletnie dziecko ktore uleglo wypadkowi i lezy nieruchomo (ale przeciez zawsze jest nadzieje ze moze za pare miesiecy lat…) dobic bo to roslinka teraz jest?
Popatrzec w oczy i powiedziec lekarzowi"odłączamy"
Nie zrozum mnie zle,nie zycze tobie ani nikomu czegos takiego,to tylko przyklad.
Sandgirl wrote:ooo… tez przygotuje sobie taki dokument…
Ile juz jestes ze swoim Misiem?
[/quote]
A Tobie o co chodzi? Zazdroscisz kolezance, czy jak??
Rollingstone zapewniam Cie ze duzo latwiej samemu sobie podpisac taki dokument niz mialbys to zrobic z bliska osoba ktora kochasz.Najgorzej z malymi dziecmi.Nie wiem czy masz dzieci ale dalbys naprzyklad kilkuletnie dziecko ktore uleglo wypadkowi i lezy nieruchomo (ale przeciez zawsze jest nadzieje ze moze za pare miesiecy lat…) dobic bo to roslinka teraz jest?
Nie zrozum mnie zle,nie zycze tobie ani nikomu czegos takiego,to tylko przyklad.
Przeciez nikt nie mowi, ze to jest latwa decyzja, nie?
Nikt nie traktuje tego typu decyzji jak decyzji o wyrwaniu zeba.
dalbys naprzyklad kilkuletnie dziecko ktore uleglo wypadkowi i lezy nieruchomo (ale przeciez zawsze jest nadzieje ze moze za pare miesiecy lat…) dobic bo to roslinka teraz jest?
dosc nietrafny przyklad, bo eutanazji dokonuje sie tylko i wylacznie wtedy, kiedy jest 100% pewnosc!!!!!!, ze czlowiek nie wyzdrowieje, a po drugie w obecnym stanie ciepi
w wiekszosci panstw, gdzie eutanazja jest prawnie dozwolona nie dotyczy dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!
prosiles zeby napisac na temat [b:4e30456d4a]doroslych[/b:4e30456d4a] ktorych zzera choroba [b:4e30456d4a]postepujaca[/b:4e30456d4a] i a nie o dzieciach (albo nawet doroslych) po wypadku gdzie moze nastapic poprawa.
poza tym mam duze obiekcje do twojego wyrazenia 'dobic’ – uwazasz niechec do sztucznego podtrzymania funkcji zyciowych w krytycznych sytuacjach za dobijanie?
No to super, bo my nie zgodzilismy sie podlaczyc mojej mamy do respiratora, bo uznalismy ze to tylko przedluzy jej wielomiesieczna agonie…..
dosc nietrafny przyklad, bo eutanazji dokonuje sie tylko i wylacznie wtedy, kiedy jest 100% pewnosc!!!!!!, ze czlowiek nie wyzdrowieje, a po drugie w obecnym stanie ciepi
w wiekszosci panstw, gdzie eutanazja jest prawnie dozwolona nie dotyczy dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!
No dobra no to osiemansoletniego dziecka jak juz o szczegoly chodzi to nie ma sprawy.
Julka, nie tylko zauwazylem ze zniknol licznik to sie z ciekawosci zapytalem.
Rollingstone z toba rozmowe w takim przypadku uwazam za zakonczona.
@filipek: to moja prywatna sprawa z kim i ile czasu jestem…
niektore rzeczy za czesto powtarzane robia sie po prostu niesmacze.
juz to zreszta kiedys tu przerabialam 😕 😕
przykro mi, że wojti coraz bardziej brnie w ślepy zaułek totalnej idei…
dla ciebie najważniejszy jest zakaz ! ZAKAZAĆ i KONIEC !!!
w ogóle cię nie interesuje szersze spektrum.. nie masz poszanowania dla wolności jednostki jaką jest ciężarna kobieta
odrzucasz takie warunki jak sytuacja rodzinna zawodowa materialna i masz w dupie osobiste przekonania innych
dla ciebie jedynym wyjściem jest utrzymanie ciąży bez zwzględu na wszystko
ty chcesz zakazać bezwzględnie… w przeciwieństwie do mnie, bo nie jest moim celem absolutny nakaz aborcji (oczywiście próbujesz demagogicznie wskazać, że już niedługo zwolennicy aborcji i eutanazji będą mordować dzieci i zabijać starców w majestacie prawa, ale tak naprawdę nie ma w tym krzty prawdy za to wiele absurdu i irracjonalnych sloganów z podręcznika domorosłego krzykacza)
radykalizujesz pojęcie rodzina.. spłycasz wszystko do instynktów rozrodczych
najgorsze jest to, że w ogóle cię nie obchodzi dalszy los tego na siłe urodzonego dziecka.. ale znając twoje podejście do kary smierci to pewnie jeśli wyrośnie z tego dziecka morderca to po prostu czapa i do piachu..
tacy ludzie jak ty wojti kończą na śmietniku historii wyśmiewani przez następne pokolenia… zresztą przez obecne również
A Swiety Tomasz-Doktor Anielski (doktor-chodzi o tytulature naukowa) powiadal,ze plod dziewczynki mozna "spedzic" do 80 dnia ciazy zas chlopca do 40.Amen 😆 8)
rzykro mi, że wojti coraz bardziej brnie w ślepy zaułek totalnej idei…
dla ciebie najważniejszy jest zakaz ! ZAKAZAĆ i KONIEC !!!
w ogóle cię nie interesuje szersze spektrum.. nie masz poszanowania dla wolności jednostki jaką jest ciężarna kobieta odrzucasz takie warunki jak sytuacja rodzinna zawodowa materialna i masz w dupie osobiste przekonania innych dla ciebie jedynym wyjściem jest utrzymanie ciąży bez zwzględu na wszystko ty chcesz zakazać bezwzględnie…
od pewnego czasu poziom twoich wypowiedzi wybitnie spada szczegolnie jesli komentujesz wypowiedzi moje i przynajmniej jeszcze jednej osoby. juz kiedys pisalem ze obecna ustawa w Polsce wedlug mnie jest dobra (czyli aborcja dopuszczalna jest gdy ciaza zagraża zyciu matki). Pisalem równiez ze z punktu widzenia przeciwników aborcji czy to „religijnych” czy ateistow zycie zaczyna sie w momencie poczęcia i jakies tam umowne daty od kiedy zaczyna a od kiedy jeszcze nie nas po prostu nie przekonują wrecz sa absurdalne. Szersze spektrum? Tak jesli sie juz nie mysli tylko robi zawsze można oddać dziecko do adopcji. Przeciwnicy aborcji skupiają uwage na dziecku a nie matce skoro nie zabija sie miesięcznych dzieci bez wzgledu na twoje szersze spektrum nie powinno sie zabijać kilku tygodniowych (czy to w brzuchu czy inkubatorze). Ba nawet istnieje prawny obowiązek opieki nad dziećmi…wiec argumenty ciało kobiety, sytuacja materialna, zmiana decyzji, dziecko samo nie przeżyje poza brzuchem sa nieprzekonujące.
…radykalizujesz pojęcie rodzina.. spłycasz wszystko do instynktów rozrodczych …
…najgorsze jest to, że w ogóle cię nie obchodzi dalszy los tego na siłe urodzonego dziecka..
bzdura. Gdzie?
ale znając twoje podejście do kary smierci to pewnie jeśli wyrośnie z tego dziecka morderca to po prostu czapa i do piachu..
jesli bedzie to zwyrodnialy morderca to masz racje. Czapa i do piachu.
tacy ludzie jak ty wojti kończą na śmietniku historii wyśmiewani przez następne pokolenia… zresztą przez obecne również.
Tak ci sie tylko wydaje w twoim lewicowym mozdzku. Jak widac nawet na tym forum zwolennikow kary smierci i przeciwnikow aborcji jest calkiem sporo. A co do historii nowe pokolenia mlodych historyków zaczynaja ja pomału odfałszowywać. Co ciekawe rozni sie bardzo od tego czym karmila nas GW przez 18 lat i to pomimo krzyków i wrzasków tego calego salonowego towarzystwa wzajemnej adoracji.
Tak ci sie tylko wydaje w twoim lewicowym mozdzku. Jak widac nawet na tym forum zwolennikow kary smierci i przeciwnikow aborcji jest calkiem sporo. A co do historii nowe pokolenia mlodych historyków zaczynaja ja pomału odfałszowywać. Co ciekawe rozni sie bardzo od tego czym karmila nas GW przez 18 lat i to pomimo krzyków i wrzasków tego calego salonowego towarzystwa wzajemnej adoracji.
Jakie to jest porabane.
wszedzie wpychasz polityke. Co ma polityka do aborcji? (poza tym, ze politycy stosuja ja [aborcje] jak temat dyzurny).
Nie wazne czy jestes "lewakiem" czy "prawiakiem" 😛
Tutaj chodzi o wolnosc jednostki kobiecej, ktora jest zmuszana do urodzenia dziecka, ktorego nie chce.
I nie gadaj glupot, ze dziecko mozna urodzic i oddac do domu dziecka potem. Widziales domy dziecka w Polsce?????
(oczywiscie ze widziales – przeciez ty wiesz wszstko i masz zawsze racje 🙄 )
Nie lepiej usunac plod, ktory nie jest jeszcze czlowiekiem i nie skazywac go na pozniejsze zycie w nedzy, bycie walconym przez kolegow w domu dziecka, pozniejsza narkomanie, prostytucje, kradzieze, rozboje, morderstwa i pozniej kare smierci??
(kazdy moze pojechac ostro po bandzie, uzywajac wielkich slow – wiec odpusc sobie mowienie mi, ze niekoniecznie tak sie musi skonczyc)
wszedzie wpychasz polityke.
okreslenie nie koniecznie musi sie wiazac z polityka moze oznaczac np orientacje ideologiczna.
I nie gadaj glupot, ze dziecko mozna urodzic i oddac do domu dziecka potem. Widziales domy dziecka w Polsce?????
Można, ty nie gadaj głupot ze nie można…. ???
Chętnych na adopcje noworodków jest więcej niż niz małych dzieci. należy tylko zmienić prawo i procedury ktore komplikuja i opozniaja ten proces.
Przykład z Bialego stoku…
Dyrektor Andrzejewska stwierdziła, że na adopcję czeka wciąż około 30 par małżonków.
http://ekai.pl/ksiazki/?MID=4740
[b:f903e800e2] Nie lepiej usunac plod, ktory nie jest jeszcze czlowiekiem i nie skazywac go na pozniejsze zycie w nedzy, bycie walconym przez kolegow w domu dziecka, pozniejsza narkomanie, prostytucje, kradzieze, rozboje, morderstwa i pozniej kare smierci??[/b:f903e800e2]
Większej glupoty na tym forum nie przeczytałem i więcej nic nie napisze bo do tego przedszkolnego poziomu argumentów nie warto sie odnosić. 😯 😯 😈 😯
[quote:b25cef4e84] Co ciekawe rozni sie bardzo od tego czym karmila nas GW przez 18 lat i to pomimo krzyków i wrzasków tego calego salonowego towarzystwa wzajemnej adoracji[/quote]
jeśli ty opierałeś swoją wiedzę historyczną o artykuły z gazety wyborczej to winszuję..
[quote:b25cef4e84]Szersze spektrum? Tak jesli sie juz nie mysli tylko robi zawsze można oddać dziecko do adopcji.[/quote]
czyli jednak kobieta ma urodzić, bo przecież jest adopcja… a skoro jest tyle chętnych do adopcji to skąd u nas domy dziecka ? powinny świecić pustkami… w sumie to jesteś facetem i to nie tobie przyjdzie donosić ciążę… więć taki komentarz z twoje strony mnie nie dziwi
[quote:b25cef4e84]od pewnego czasu poziom twoich wypowiedzi wybitnie spada szczegolnie jesli komentujesz wypowiedzi moje i przynajmniej jeszcze jednej osoby[/quote]
po prostu walczę z ludzką głupotą wszelkimi sposobami
julka wrote:wszedzie wpychasz polityke.
okreslenie nie koniecznie musi sie wiazac z polityka moze oznaczac np orientacje ideologiczna.
Można, ty nie gadaj głupot ze nie można…. ???
Chętnych na adopcje noworodków jest więcej niż niz małych dzieci. należy tylko zmienić prawo i procedury ktore komplikuja i opozniaja ten proces.
Przykład z Bialego stoku…
Dyrektor Andrzejewska stwierdziła, że na adopcję czeka wciąż około 30 par małżonków.
http://ekai.pl/ksiazki/?MID=4740
[b:d8d7201ff6] Nie lepiej usunac plod, ktory nie jest jeszcze czlowiekiem i nie skazywac go na pozniejsze zycie w nedzy, bycie walconym przez kolegow w domu dziecka, pozniejsza narkomanie, prostytucje, kradzieze, rozboje, morderstwa i pozniej kare smierci??[/b:d8d7201ff6]
Większej glupoty na tym forum nie przeczytałem i więcej nic nie napisze bo do tego przedszkolnego poziomu argumentów nie warto sie odnosić. 😯 😯 😈 :shock:[/quote]
Szok szok szok…
(kazdy moze pojechac ostro po bandzie, uzywajac wielkich slow – wiec odpusc sobie mowienie mi, ze niekoniecznie tak sie musi skonczyc)
jesli ty piszesz glupoty, to jest ok. I do tego zawsze idziesz w zaparte.
Gdybys czytal moja wypowiedz w calosci a nie wybieral sobie przerysowana czesc wypowiedzi, to moze bys czegos sie nawet nauczyl…
Dla Twojej wiadomosci – w polsce jest mnostwo rodzin oczekujacych na adopcje, bo system jest zrabany i nie chca dzieci dawac nikomu.
Ogolenie to wydaje mi sie, ze dyskusja z toba zarowno na moim jak i na Twoim poziomie jest niemozliwa do uskutecznienia.
Nie masz wyobrazni a klapki na oczach musza Cie bardzo uwierac… 😯
[quote:824d8ad0b1]Szersze spektrum? Tak jesli sie juz nie mysli tylko robi zawsze można oddać dziecko do adopcji.
czyli jednak kobieta ma urodzić, bo przecież jest adopcja… a skoro jest tyle chętnych do adopcji to skąd u nas domy dziecka ? powinny świecić pustkami… w sumie to jesteś facetem i to nie tobie przyjdzie donosić ciążę… więć taki komentarz z twoje strony mnie nie dziwi [/quote]
gdybys przeczytal uwaznie calosc to nie przekrecal bys mojej wypowiedzi chyba ze robisz to celowo. adopcja jest tylko wyjsciem w przypadku gdy kobieta nie chce dziecka a aborcja powinna byc zakazana z powodow o ktorych pisalem wczesniej.
na noworodki jest wiecej chetnych niz ich samych (tylko to napisalem)
[quote:824d8ad0b1]od pewnego czasu poziom twoich wypowiedzi wybitnie spada szczegolnie jesli komentujesz wypowiedzi moje i przynajmniej jeszcze jednej osoby
po prostu walczę z ludzką głupotą wszelkimi sposobami[/quote]
nie zgadzam sie z twoja opinia a "wszelkie sposoby" nie sa mi potrzebne.