Strona główna Działy Nauka Nauka z polski do anglii?oplaca sie?jaki poziom?

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    maxys
    Członek

Witam chcialbym sie dowiedziec czy oplaca sie jechac do anglii do szkoly.Meczy mnie juz szkola w polsce za duzo nauki i wogole a slyszalem ze tam jest latwiej nawet o wiele latwiej.Prosze pomozcie jak mozecie.Z gory dzięki :):):)

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    maxys wrote:

czy oplaca sie jechac do anglii do szkoly……………tam jest latwiej nawet o wiele latwiej

???
    nieeeeeeee no tak pieknie to tu nie mamy ~ za nauke ci raczej nie zaplaca 😉 , ale jesli bys poszedl dalej, dalej, dalej (w co watpie przy takim podejsciu)……to z angielskimi dyplomami bedziesz wiecej mial "pozytku", w Angli jest inny sposob uczenia, ale jesli myslisz, ze bez nauki/pracy bedziesz konczyl kolejne poziomy to sie mylisz

Baggins
    Participant

szkole srednia skonczysz bez koniecznosci nauki-tak mi mowil 16letni chlopak co w zeszlym roku konczyl. potem egzaminy to pewnie cos trzeba umiec-zapytam sie go przy najblizszej okazji jak to wyglada. uczy sie tu od 2 lat wiec ma porownanie z Polska. na studia moze isc kazdy i kazdy skonczy (pomijajac przypadki absurdalne), tym co chodza do collegu i rodzina ma nieduzy przychod placa 35£ tyg (ograniczeniem jest chyba rowniez wiek -18 lat bodajze).

Sandgirl
    Członek

a w Polsce w liceum to sie niby tak uczyc trzeba? 😉
    na studia w sumie tez nietrudno sie dostac – ile to trzeba na maturze miec zeby zdac… 30%?…
    Faktem jest, ze w chwili obecnej w UK (tak nam jedna babka mowila) to dyplom uczelni sie niewiele liczy (wlasnie dlatego ze latwo sie dostac i latwo przeleciec na 40% od gory do dolu), licza sie proquals, a tu juz jednak sie pouczyc trzeba… 😉
    ogolnie musze powiedziec ze tutejszy system mi sie o wiele bardziej podoba (ale nie ze wzgledu na 'nizszy’ poziom ;))

maxys
    Członek

A ze wzgledu na co ci sie podoba tam system?prosze opowiedz mi o tym troche to dla mnie ciekawe a zarazem wazne:*

Anonim
    Gość

Nie ma to jak lenistwo 😕

Sandgirl
    Członek

nie mam porownania jesli chodzi o edukacje nizszego poziomu niz studia, wiec moge sie wypowiedziec tylko na ten temat.
    co mi sie bardziej podoba – podejscie prowadzacych. to nie sa panowie i panie siedzacy w swoich pokoikach i laskawie przychodzacy na zajecia. nie wiem, moze mi sie akurat tak fajnie trafilo, ale moi prowadzacy (nie wszyscy, ale zdecydowana wiekszosc) naprawde troszcza sie o studentow, jesli masz jakis problem to na pewno postaraja sie pomoc, albo chociaz wysluchac. stosunek jest bardziej partnerski, o wiele bardziej.
    podoba mi sie tez zaplecze dydaktyczne.
    i tyle chyba narazie 🙂

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.