Strona główna Działy Nauka Holy Family Catholic Primary School (LS12) ~ opinie

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    ela1981
    Participant

Hej, jesli kogos dziecko chodzi do tej szkoly prosze o opinie, czy jestescie zadowoleni, jakies problemy, plusy, minusy, cokolwiek (oprocz oficjalnych statystyk council’owskich).

leszk.pawlek@op.pl
    Participant

Moje dzieci chodza do Holy Name Catholik Primary i jestem bardzo zadowolona.Tylko sie cieszyc ze dziecko sie dostalo do Katolickiej szkoly.Pozdrawiam

ela1981
    Participant

jeszcze nie dostalo i w tym problem, ze chce zasiegnac opini, czy warto probowac, gdyz moj maly zaczyna reception we wrzesniu i to jest najlepszy czas na zmiane szkoly (jesli mamy zmieniac)
    problem w tym, ze w tej chwili chodzi do St Bartholomew’s CofE Voluntary Controlled Primary School, a ta szkola ma troche lepsze wyniki ~ czyli formalnie powinna byc lepsza ale w katolickiej jest inny rygor utrzymany i stad moje pytanie i moje niezdecydowanie, nie wiem na co patrzec bardziej: wyniki czy rodzaj szkoly? jak sadzicie??

v-tec
    Członek

Moim zdaniem jeżeli w obecnej szkole jest dziecku dobrze to nie ma powodu by zmieniać. CE czy RC, jakie to ma znaczenie?

ela1981
    Participant

sama nie wiem, musze pomyslec na czym mi zalezy, wiesz wlasnie w tym problem, ze mu w tej szkole dobrze, ale jak sie czlowiek nasluchal ze szkoly katolickie sa cacy, a po innych to huligani wyrastaja, to potem wymysla tak jak ja
    rozmawialam z kilkoma osobami i wiem juz na co zwrocic uwage: wyniki egzaminow sa porywnywalne dla obu szkol, roznica jest zbyt mala aby sie przejmowac, w katolickiej jest inny etos, jest tez o polowe mniejsza liczba dzieci, ale z biegiem lat obie szkoly staja sie gorsze……
    wiec tylko jest jedno pytanie czy tylko katolicka szkola "wychowa" dziecko na dobrego, myslacego czlowieka ~ i dochodze do wniosku, ze nie, wiec te wszelkie zachwalania katolickich szkol sa troche chyba przesadzone

pawarycy
    Członek

Bylem w tej szkole szukając pracy jako nauczyciel. Zawsze wczesniej przed rozmowa można odbyc 'spacer’ po szkole i zobaczyc czy sie chce tam pracować….no i ja nie złożyłem aplikacji :).

Nie wiem, jakoś mi ta szkola nie przypadla do gustu. Mala i jakas dziwna atmosfera w niej panuje. Syn mojej kolezanki chodzil tam do Reception przez ostatnie 2 miesiace i ciagle mowi, ze nic nie robia….co jest dziwne, bo sam pracowalem w Reception i wcale tak nie jest. poza tym mowi, ze niezbyt mu sie tam podoba.
    Aaaaa, od wrzesnia maja miec polskiego nauczyciela…ale year 3 albo year 4…..nie pamietam

Duzo ludzi chwali sobie podstawowke kolo pola golfowego….na Salisbury…cos tam. Duzo polskich dzieci, z ktorymi mozna sie bawic i podobno calkiem niezla atmosfera.

Jesli dziecko nie potrafi mowic po angielsku, to warto sie tym zainteresowac, bo ciezko sie bedzie dzieciaczkowi sie przelamac do chodzenia do szkoly.

ela1981
    Participant

male update
    zapisalam mojego malego do Holy Family i tak sie nasluchalam negatywnych komentarzy, ze go przepisalam do starej szkoly 🙄 ~ dzis ma pierwszy dzin w reception

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

~ dzis ma pierwszy dzin w reception

A ja myślałem że trwają wakacje 😉

ela1981
    Participant

u nas w szkole dopiero od jutra

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.