Strona główna › Działy › Hyde Park › co wy na to ??
grubo grubo
Kazdy szanujacy sie pseudokibic,podczas meczu ma zadanie za wszelka cene obrazic przeciwnika .W ten sposob zdekoncentrowac go i zniechecic do gry. Dlatego najprosciej pod adresem zawodnika o innej kolorze skory, wrzucac epitety rasistowskie.
Lecz bycie bialym wcale nie oznacza sielanki. Najczesciej obrzucany obelgami jest oczywiscie sedzia.Kibole daza go prawie miloscia, co przejawia sie wátku erotycznymnp.,,Jebac sédziego i calá rodziné jego”
Lub uzywany glownie przez zwolennikow innej orientacji ,Sédzia to pedal,gacie za dupe by sprzedal”. Ci kilkunastoletni zazwyczaj chlopcy, marza rowniesz o panach policjantachnp. ,,Zawsze i wszedzie Policja jebana bedzie”Bycie rudym, lysym czy szczerbatym tez na pewno nie zostanie pominiete.Mnie osobiscie rozwala innne haslo, slyszane czesto po kolejnym przegranym meczu,,CZY WYGRYWASZ CZY NIE, JA I TAK KOCHAM CIE…
straszne glupoty, szczegolnie o tym rasizmie na polskich stadionach. jak zdarzy sie kilka okrzykow na sezon to swiat i ludzie. oczywiscie mowie o 1 lidze
sprostowanie
http://www.legia.com/www/index.php?akt=1245
straszne glupoty, szczegolnie o tym rasizmie na polskich stadionach.
Oczywiscie Baggins. Nie ma rasizmu w Polsce, ani antysemityzmu, ani dyskryminacji kobiet, ani lekcewazenia praw pracownikow, ani kumoterstwa, ani korupcji, ani przekretow gospodarczych, ani chamstwa na ulicach… normalnie NIC nie ma 🙂
To znaczy jest, ale na skale nie odbiegajaca od sredniej w krajach Zachodu np. UK. Wiec nie ma czym sie przejmowac.
pytanie po co zmieniasz sens tego co napisalem? przeczytaj moze ten artykul najpierw, a ze jak nie masz pojecia co sie dzieje w pilce to nie usiluj za wszelka cene wepchnac swoich 3 groszy
Artykuł czytałem, a sensu Twojej wypowiedzi nie dałbym rady zmienić bo jest całkiem jasny, tak samo jak poglądy na rasizm.
Do "trzech groszy" się nie nie odniosę bo skończymy w erystyce.
Co do meritum. Ja nie widzę jakie to głupoty są w tym programie BBC.
Jest rasizm na stadionach? Jest (chyba ze ktos nie chce dostrzec). Podobnie jak chamstwo.
Program jest na pewno przerysowany. Taka uroda współczesnego dziennikarstwa. Ale to nie znaczy że problemu nie ma.
Zapewniam ze napewno w Polsce rasizm nie jest wiekszy niz na wyspach.
Anglicy przywyczajeni do wielokulturowosci powinni byc bardziej tolerancyjni a napewno wiecej jest incydentow niz w Polsce ,gdzie zdarza sie ze jakis pajac nastoletni powiesi flage czy wykrzyczy jakas bzdure.
Ruchy nazistowskie sa w Niemczech,Wloszech i pewnie w innych krajach ale napewno nie w Polsce.
W Polsce moze znalesc sie grupa 20 lub 30 debili namiast w Niemczech sa partie nacjonalistyczne liczace po kilka tysiecy osob.Moze angole niech tam pojada krecic reportaze ,lub do Wloch gdzie na kazdym meczy Lazio wywieszane sa rasistowkie transparenty i brzmia rasistowkie melodie wykrzyczane przez pare tysiecy gardel.
Wedlug mnie taki artykul to bzdura i niepotrzebne jatrzenie no ale o czyms trzeba pisac i krecic felietony.
zamiast problem użyłbym słowo zjawisko. w niektórych przypadkach celowo wyolbrzymiane.
nie zapominaj Uxbridge o dyskryminacji mężczyzn (np. wiek emerytalny, brak równej profilaktyki zdrowotnej)
nie zapominaj o dyskryminacji mężczyzn (np. brak równej profilaktyki zdrowotnej)
O właśnie – nie mogłem ostatnio skorzystać z darmowej usługi zeskanowania mózgu – chcieli tylko praworęcznych .
Co to, miejsce na rękę przy pisaniu odpowiedzi na pytania było tylko po prawej stronie aparatu? 😕 Dyskryminacja ❗
Ciekawe, ilu to Murzynow czy Zydow jest bitych w Polsce codziennie, co tydzien, co miesiac? Czemu media milcza na ten temat ❗ Jakas zmowa milczenia czy co? Kolejny spisek ❓
ogladalem ten program, i delikatnie mowiac jest to historia grubo naciagnieta! oczywiscie zdarzaja sie takie grupy nacjonalistow w spolecznosci kibicowskiej no ale bez jaj, Polska to nie jedyny kraj gdzie tak jest, a jest tak dokladnie w kazdym kraju europejskim!
a tak na marginesie to w samej Anglii do wielu "ekip" kibicow tzw. chuliganskich (o tych byl w/w program) nie sa przyjmowani ludzie o innym kolorze skory niz bialy! takze z tym rasizmem to niech sobie panowie dziennikarze poszaleju tu w uk bo tez go nie brakuje
prawdę mówiąc to w naszym kraju więcej potencjalnych przestępców i przestępców praktykujących 🙂 wśród pseudokibiców.. a rasizm jest i to większy niż w innych tego typu środowiskach… psychologia tłumu się kłania.. młodzi chodzą na mecze, bo to coś fajnego i przepustka do dorosłości.. nikt nie słyszy twojego zmutowanego głosiku anielskiego tylko ryk z wulgaryzmami w tle… a że przy okazji się trochę nałykają o brudasch i czarnuchach od starszych kolegów to nic poważengo.. prawda baggins ?
filipek.. NOP to 20 -30 osób ?
przypomnę ci jeszcze takiego fagasa jak leszek bubel…
artykul jest o pilkarskich kibicach i zachowaniu na stadionie. ale oczywiscie forumowe omnibusy podciagnely to pod narodowy polski rasizm. Na Legii nie ma okrzykow rasistowskich skierowanych w kierunku pilkarzy. a ten artykul to w wiekszosci wypowiedzi prezesa Legii i jej zawodnika. Bluzgi na stadionach sa kierowane przeciko klubowi i to zdarza sie czesto – choc coraz rzadziej. w polskiej lidze gra calkiem niemalo murzynow, brazylijczykow itd i jakos boja sie wychodzic na boisko.
[quote:dfb74a4da3]prawdę mówiąc to w naszym kraju więcej potencjalnych przestępców i przestępców praktykujących wśród pseudokibiców.. a rasizm jest i to większy niż w innych tego typu środowiskach… psychologia tłumu się kłania.. młodzi chodzą na mecze, bo to coś fajnego i przepustka do dorosłości.. nikt nie słyszy twojego zmutowanego głosiku anielskiego tylko ryk z wulgaryzmami w tle… a że przy okazji się trochę nałykają o brudasch i czarnuchach od starszych kolegów to nic poważengo.. prawda baggins ?
[/quote]
naprawde twoja glupota zaczela przekraczac wszelkie granice. pojdz na mecz 1 ligi i sie nasluchaj okrzykow o ”brudasach”. jak zwykle pewnie naczytales sie gazetek i tyle wlasnie wiesz co ci dziennikarzyna napisze.
moje spostrzeżenia opierają sie na doświadczeniu.. chodziłem na mecze I ligowe.. wyjazdy.. zawsze w kotle.. ale mnie już to nie bawi.. nie musiałem naczytać się gazetek, wystarczyło jak poszedłem na mecz.. moze moja głupota przekracza wszelkie granice, ale twoja ignorancja również…
zachowujesz się jak ślepiec.. nie widziałes kolorów więc twierdzisz, że ich nie ma…
Tez chodzilem na mecze i tez jezdzilem na wyjazdowe.Malo tego mieszkalem na slasku i jezdzilem na mecze Gornika Zabrze gdzie rzekomo jest najwiecej rasistow i nazistow.Wiadomo slask byl kiedys niemiecki.
Powtarzam ze to bzdura,poza kilkoma flagami , okrzykami czy paroma rzuconymi bananami nic zlego na trybunach sie nie dzieje a napewno nic bardziej odbiegajacego od norm europejskich.
Ostatnio w mojej firmie prace stracil pewien Pakistanczyk a w sumie zostal zdegradowany z kontrolera do zwyklego kierowcy.
W rozmowie z nim stwierdzil ze nie bylo powodow a dyspozytorem byl 16 lat.
Nowy menago przyszedl.