Strona główna Działy Nauka studia +praca?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Agata 2
    Participant

Wybieram się na rok do leeds, czy ktoś mógłby mi powiedzieć, czy łatwo jest znaleźć gdzieś pracę weekendową i jakie są przykładowe zarobki?
    pozdrawiam!

ela1981
    Participant

z praca weekendowa jest prawie tak samo jak z normalna, dzienna, w tygodniu czy na nocki ~ kto szuka ten znajdzie, ofert moze troche mniej, placa zalezy od pracodawcy, ale generalnie jesli jest to tylko weekend to nie jest stawka wyzsza z tego powodu bo to sa twoje godziny pracy (w odroznieniu od nadgodzin)
    przykladowe zarobki ~ zalezy od ilosci godzin i £/h

Agata 2
    Participant

dzięki za wiadomość Ela! z ta pracą weekendową to nie spodziewałam się raczej wyższych zarobków, jestem jedynie ciekawa czy praca, np. jako kelnerka pozwoliłaby mi na opłacenie wyżywienia, ogólne przetrwanie 😉 a właśnie przykładowo ile taka kelnerka zarabia na godz? z 6-8 P ??bo nie bardzo sie orientuje..:)

ela1981
    Participant

co ci moge napisac………….hmmmm wiesz raczej licz na minimum, ok 6£, mozesz trafic lepiej ale na poczatku nie sadze, nigdy nie pracowalam jako kelnerka ale wiem, ze one maja tez kase z napiwkow i tu znowu ~ zalezy gdzie trafisz, nikt ci nie odpowie konkretnie na takie pytania
    na jedzenie ci starczy, ale co wiecej…….? mieszkanie, rozrywka, ciuchy, nic nie piszesz, ale tytulujesz watek "studia+praca", zamierzasz tu studiowac? pocztaj co pisza dziewczyny, jest wiele opcji dla studentow

Sandgirl
    Członek

Co do studiow i pracy, to moze byc roznie. Zajec nie ma tutaj duzo, ale jednak bariera jezykowa robi swoje (i trzeba troche wiecej czasu spedzic w domu).
    Ja mam zajecia w sumie 2 dni w tygodniu (nie liczac angielskiego), wiec gdybym chciala to moglabym pracowac i 5 dni w tygodniu 😉 (ale nie chce, bo wole sie skupic na nauce 😉 )
    Faktem jest, ze gdy mieszka sie samemu, to jest inaczej…
    Oprocz jedzenia trzeba tez pamietac o lokalu, ubraniach, i moze rozrywkach.
    Moze poszukaj czegos zwiazanego z twoim kierunkiem studiow?

Agata 2
    Participant

tak chce studiować i pracować, opłatę za studia mam zapewnioną, mieszkanie – w niewielkim stopniu finansowo. Pozostaje mi problem tak jak piszecie z wyżywieniem, częścią mieszkania i pozostałymi środkami do życia. Muszę podjąć decyzję o wyjeździe jak najszybciej, dlatego pytam , czy tak się da( studiować i pracować) pozdrawiam!

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.