Strona główna Działy Hyde Park Do tych co PLUJĄ na emigrantów:

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    derailed
    Participant

Oto wypowiedz jednego z czytelnikow onet.eu – troche dlugasna ale na pewno warta przeczytania…

[quote:25ffdf0f56]Do tych co PLUJĄ na emigrantów:

Czytam te Wasze komentarze i ręce mi opadają bo NIE WIEM czy się z Was śmiać czy ubolewać nad Waszą GŁUPOTĄ, ujmując wszystko jednymi słowy jesteście PUŚCI jak murzyński tam-tam. W emigrantach widzicie TYLKO pieniądze i nie zastanawiacie się dlaczego ktoś tak NAPRAWDĘ wyjechał z Polski. I choć słowniki mówią inaczej, dla mnie to nie jest ŻADNA emigracja. Żyjemy w ZJEDNOCZONEJ EUROPIE i KAŻDY MA PRAWO mieszkać i pracować gdzie mu się tylko PODOBA. Emigracja PORÓŻNIŁA nas Polaków do tego stopnia, że jeden drugiego UTOPIŁBY w łyżce wody i nie chodzi mi tutaj tylko o moment wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Polacy WYJEŻDŻALI od lat i BĘDĄ wyjeżdżać nadal dopóty, dopóki nie stanie się cud i w naszym kraju nie zacznie być NORMALNIE. W Polsce miałem pracę za w miarę godziwe pieniądze, jednak nie mogłem już patrzeć na to co się w tym kraju dzieje, w kraju gdzie afera goni aferę a sąsiad patrzy na sąsiada jak na potencjalnego wroga bo ten akurat zmienił samochód na lepszy lub pojechał na zagraniczne wczasy, w kraju w którym pani urzędniczka z wielką łaską załatwia petenta bo ten akurat oderwał ją od telefonicznego migdalenia się ze swoim kochankiem. Wiem że wszystkich Rządzących WYBRALIŚMY sobie sami ale OBIECYWANO nam gruszki na wierzbie a po wyborach SZARA RZECZYWISTOŚĆ. Obecnie jesteśmy o krok od wprowadzenia abolicji podatkowej-LUDZIE, ZASTANÓWCIE SIĘ, przecież Polski NIE STAĆ na taki gest, UMORZENIE zaległych podatków i ZWROT tych już zapłaconych. W tej Donaldowej ustawie jest gdzieś TAKI HACZYK, że nam wszystkim ODBIJE się jeszcze oranżadą z Komunii, poza tym OD KIEDY prawo DZIAŁA wstecz? Osobiście zapłaciłem w Polsce kilka tysięcy podatku aby MIEĆ święty spokój i mam w GŁĘBOKIM POWAŻANIU czy mi te pieniądze zwrócą czy nie a jeżeli tak, to całość WPŁACĘ na Dom Dziecka który znajduje się w mojej miejscowości. Swój obowiązek względem Ojczyzny SPEŁNIŁEM tzn. odbyłem zasadniczą służbę wojskową a jaki obowiązek względem mnie SPEŁNIŁA Ojczyzna? No chyba że obowiązkiem jest POGWAŁCENIE konstytucjonalnego prawa do GODNEGO życia, w takim razie wynik rozgrywki ustalam na 1:1. Szkolnictwo leży, służba zdrowia się wali… i MOŻNABY tak wymieniać BEZ KOŃCA. Wracając jednak do PIENIĘDZY, które są dla Was NADRZĘDNĄ wartością już widzę grad wyzwisk pod moim adresem, że ilu to z Was żyje w Polsce na WYSOKIM poziomie i STAĆ ich na to czy na tamto BEZ jeżdżenia po saksach. Tylko z drugiej strony powiedzcie mi SZCZERZE ilu z Was doszło do czegoś UCZCIWĄ pracą swoich rąk, BEZ POMOCY mamusi i tatusia, BEZ ZNAJOMOŚCI i KONEKSJI, BEZ WPŁYWOWYCH ciotek i wujków. NA PEWNO tacy są lecz jest ich GARSTKA, RESZTA to tzw. MŁODE WILKI, które pozostawione bez swojej watahy ZOSTAŁYBY ROZDEPTANE jak robaki. Na Wyspach jestem od 3 lat, zaczynałem od ZERA i od ZMYWAKA bo przyjechałem tu w ciemno, jednak wiedziałem że się uda. I udało się, to co obecnie robię i ile zarabiam to TYLKO i WYŁĄCZNIE MOJA sprawa i GUZIK Wam do tego, powiem tylko tyle że stawkę mam większą niż nie jeden pracujący ze mną Anglik. Jak będę CHCIAŁ to jutro się spakuję i POJADĘ gdzieś indziej bo jestem WOLNYM człowiekiem i MAM do tego PEŁNE PRAWO. Więc ODCZEPCIE się od emigrantów bo to co robią to ICH wybór, widocznie jest im tak DOBRZE… niech jedzą produkty z Tesco, niech chodzą na zakupy do Lidla czy Asdy, niech mieszkają nawet w 100 w jednym pokoju, niech pracują na zmywakach lub jako sprzątacze, niech oglądają Polsat czy Cyfrę… to ICH życie i nawet w 1% NIE MACIE PRAWA w to ingerować a tym bardziej KRYTYKOWAĆ. Skoro tak bardzo nas NIE LUBICIE to po jaką cholerę czytacie ONET.EU, czytajcie sobie ONET.PL i po sprawie. Ale przecież dzień bez SPLUNIĘCIA na emigranta byłby dniem STRACONYM. LECZYCIE w ten sposób swoje KOMPLEKSY i FLUSTRACJE choć tak naprawdę ich źródła NALEŻY upatrywać już w Waszym DZIECIŃSTWIE. Mamusia zbyt szybko odstawiła Was od piersi, w szkole nikt nie lubił a przyszywany wujek wkładał Wam swoje obleśne paluchy w majteczki tłumacząc, że to zabawa w doktora a teraz gdy już podrośliście jedyną rozrywką jest potańcówka w remizie strażackiej w rodzinnej wsi. Waszych KOMENTARZY nie ma nawet co analizować bo tak NAPRAWDĘ od pierwszego do ostatniego słowa są one KUPĄ G*** z przewagą G***. Wynika z nich jasno, że wszyscy macie DYREKTORSKIE posady, jeździcie brykami z NAJWYŻSZYCH półek a w Polskich fabrykach, magazynach i na budowach PRACUJĄ specjalne roboty, ulice ZAMIATAJĄ zdalnie sterowane odkurzacze a w ciężarówkach i autobusach są zainstalowane auto-drivery, nikt NIE BIERZE zasiłków ani zapomóg, NIE MA kombinatorów i niebieskich ptaków i w ogóle Polska to kraj miodem i mlekiem płynący. NIC NIE WIECIE o życiu bo większość z Was MIESZKA z rodzicami a SAMI najdalej byliście na szkolnych koloniach. W Polsce jak zabraknie do pierwszego to pójdziecie pożyczyć albo weźmiecie chwilówkę i jakoś to będzie. TUTAJ zdani bylibyście sami na siebie i nie jeden z Was z podkulonym ogonem WRÓCIŁBY szybko do domu. SMARUJECIE co Wam ślina na język przyniesie BAZUJĄC na opowiadaniach innych lub na anty-propagandowych artykułach zamieszczanych tu i ówdzie a Anglię WIDZIELIŚCIE na zdjęciach podczas szkolnych lekcji geografii, choć pewnie z klasówki i tak dostaliście pałę szukając Londynu w Sudetach myśląc że LĄDEK i LONDYN to to samo. DLACZEGO nie napiszecie nic o pracujących tutaj PRAWNIKACH, LEKARZACH, INFORMATYKACH czy INNYCH zawodach? Bo NIE MACIE o tym zielonego pojęcia a wszystkich WRZUCACIE do jednego worka. Polak za granicą już nie jest POMIOTŁEM od najgorszych robót, wielu z nas ZROBIŁO tutaj karierę i do czegoś doszło o wiele SZYBCIEJ niż w Polsce gdzie chcąc dostać dobrą posadę wymaga się wieloletniego doświadczenia, znajomości języków, czyjegoś poparcia i zaświadczenia od miejscowego proboszcza, więc nie mówcie że poszliśmy na łatwiznę bo WYBRALIŚMY tylko i wyłącznie NORMALNIEJSZE życie a to czy wiedziemy je w Anglii, Rosji czy USA to już NASZA sprawa… tylko jaka to łatwizna skoro WIĘKSZOŚĆ zaczynała od ZERA? Faktem jest, że podpity Polak nie robi nam dobrej reklamy ale z drugiej strony POPATRZCIE na Anglików, w weekend wystarczy wejść do pierwszego lepszego pubu albo zaobserwować co wyprawiają w czasie ich wycieczek do Polski-wcale nie są od nas lepsi. Trochę się rozpisałem choć szczerze WĄTPIĘ czy przemówiłem do Waszych zaledwie KILKU szarych komórek, może użyłem zbyt MOCNYCH słów ale wymagało tego ZNIŻENIE się do Waszego PRYMITYWNEGO poziomu, kończąc stwierdzę tylko że gdyby było w nas Polakach TYLE wzajemnego POPARCIA ile jest WROGOŚCI i NIENAWIŚCI bylibyśmy POTĘGĄ NIE DO POKONANIA. Zdejmijcie więc ze swoich główek moherowe bereciki i przewietrzcie mózgoczaszki… jest wiosna i świeże powietrze POWINNO Wam dobrze zrobić. Do NORMALNYCH Polaków mam tylko małą prośbę, przestańcie odpowiadać na te KRETYŃSKIE prowokacje a nie dokarmione TROLE wyzdychają same. CAPS LOCKA użyłem CELOWO a mój post zamieszczę tyle razy ile będzie mi się podobało i pod tymi artykułami pod którymi uznam to za stosowne. ZWYMIOTUJECIE tym tekstem tak jak my WYMIOTUJEMY już Wami. Pozdrawiam Rodaków na całym Świecie…[/quote:25ffdf0f56]

rysiul
    Członek

wow rzeczywiscie sie gosc rozpisal ,ale ma szczera racje nic dodac nic ujac

Baggins
    Participant

no post faktycznie za dlugi, nie pokusilem sie o przeczytanie

slanting_eye
    Członek

[quote:fcc51288fd]

powiedzcie mi SZCZERZE ilu z Was doszło do czegoś UCZCIWĄ pracą swoich rąk, BEZ POMOCY mamusi i tatusia, BEZ ZNAJOMOŚCI i KONEKSJI, BEZ WPŁYWOWYCH ciotek i wujków. [/quote]

ja jestem z malego miasta w tzw. polsce C
    wiekszosc moich kolegow z klasy(liceum) pracuje w lokalnym urzedzie miasta
    sa wsrod nich dzieci ubekow ,styropianowcow ,badylarzy …
    wszystko co maja zawdzieczaja rodzicom lub naszej miejskiej GTW
    jak pilem wodke z kumplem to mi powiedzial ze kupil podupadly osrodek wypoczynkowy na ktory dostanie kredyt na remont od innego kolegi z klasy i za pare latek to sprzeda
    czysta kasa
    …i to mnie wlasnie boli w naszej polsce
    ubecja i solidaruchy w jednej linii
    byle wiecej kasy byle wieksze koryto
    na pochybel czrnym i czerwonym i nawet fioletowym

tigerone
    Członek

Na pochybel wszystkim…
    …i za to wypije :mrgreen:

To sie ktos sfrustrowal ale chyba powody istnieja. Ja tez zauwazylem, ze czesto ci tak obwiniani o przywiazanie do pieniadza emigranci sa mniej nim zainteresowani niz ludzie w ojczyznie. Sporo innych cech wytykanch wyjezdnym jest na porzadku dziennym w Polsce. Norma w Polsce przeciez jest oszczedzanie, czesto przesadne. To chyba nie cecha emigranta tylko kazdego, kto ma taka koniecznosc. Norma w Polsce sa wszelkiego rodzaju kombinacje, mieszkanie po akademikach na lewo, mieszkanie u mamy, w przeludnionym mieszkaniu. Cel uswieca srodki i jest to niestety powszechnie akceptowane.
    Wiekszosc emigrantow musi sobie radzic samemu, pokryc koszty wynajmu mieszkania itd. Wszyscy chyba z nas to wiedza. Na wujka raczej liczyc nie mozemy, a nawet jezeli to czy bysmy chcieli?

BeToN
    Participant

gosc zniego dobry jak jego teksty: mózgoczaszki, nie dokarmione TROLE
    a tak po za tym to nic dodac nic ujac 😉

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.