Strona główna Działy Hyde Park uciazliwy sasiad

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    peterLDZ
    Członek

Od niedawna mam sasiada przez sciane ktory potrafi o 2 w nocy "zympolic"(jakkolwiek sie to pisze) na gitarze lub puszczac glosno muze 😈 ,oczywiscie tylko w srodku nocy kiedy normalni ludzie spia bo ida do pracy rano. Sasiad jest brudnym angolem i narazie prosby i grozby nie pomogly. Mam razem z kolega nieprzeparta ochote rozwiazac ten problem po Polsku 😉 jednak rozsadek jeszcze nas powstrzymuje(wogole ja nie jestem agresywny) 😆
    Czy ktos wie jak prawnie mozna wyegzekwowac cisze w nocy ?Ewentualnie prosze o propozycje umilenia mu zycia 😡

derailed
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    peterLDZ wrote:

Od niedawna mam sasiada przez sciane ktory potrafi o 2 w nocy "zympolic"(jakkolwiek sie to pisze) na gitarze lub puszczac glosno muze 😈 ,oczywiscie tylko w srodku nocy kiedy normalni ludzie spia bo ida do pracy rano. Sasiad jest brudnym angolem i narazie prosby i grozby nie pomogly. Mam razem z kolega nieprzeparta ochote rozwiazac ten problem po Polsku 😉 jednak rozsadek jeszcze nas powstrzymuje(wogole ja nie jestem agresywny) 😆
    Czy ktos wie jak prawnie mozna wyegzekwowac cisze w nocy ?Ewentualnie prosze o propozycje umilenia mu zycia 😡

Kill 'im 😆

ela1981
    Participant

lokciem w zebra ~ dozwolone 😉

przy councilu dziala "noise nuisance team", ktory zajmuje sie takimi rzeczami, pojdz wyjasnij, a oni sie tym juz pewnie zajma

derailed
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

lokciem w zebra ~ dozwolone 😉

przy councilu dziala "noise nuisance team", ktory zajmuje sie takimi rzeczami, pojdz wyjasnij, a oni sie tym juz pewnie zajma

To taki angielski S.W.A.T. 😆

ela1981
    Participant

no wkoncu SWATaja sasiadow 😆

derailed
    Participant

ela1981 wrote:

no wkoncu SWATaja sasiadow 😆

To moze peterLDZ chce sie zeSWATowac z sasiadami a nie wykurzyc ich… 😆

peterLDZ
    Członek

tak. chce zalozyc zespol i brakuje mi gitarzysty

derailed
    Participant

peterLDZ wrote:

tak. chce zalozyc zespol i brakuje mi gitarzysty

Ogloszenia na stronie glownej… 😆

Sandgirl
    Członek

jakis czas temu byla sprawa taka w tv, ze babke, ktora puszczala muze jakas ciagle w koncu wyeksmitowali, bo sie jej sasiedzi ciagle skarzyli… 😉

dafunkonline
    Participant

istnieje coś takiego jak cisza nocna w UK ?

Gundis
    Participant

Dzwon pod 999.
    W councilu powiedzieli mi, ze mozna zglaszac halas, niezaleznie od tego,czy ma to miejsce w dzien czy w nocy.

IinnI
    Participant

Haha,

Dwa dni temu w Metro byl artykul o Angielce, ktora tez wk***wiala wszystkich dookola glosna muzyka. Sasiedzi skarzyli sie wszedzie gdzie mogli, sprawa zajal sie sad, dwa lata i £20000 kosztow procesowych pozniej skazali ja na grzywne: £100 8^) i zabrali jej stereo. Dwa tygodnie pozniej rzeczona pani pozyczyla nowy sprzet od znajomego i znowu zabrala sie za puszczanie wielkich hitow Madonny 'na full’ o dziwnych porach dnia i nocy.

Wniosek: nie namawiam do agresji bynajmniej, ale jesli wybierzesz droge urzedowa to uzbroj sie lepiej w cierpliwosc 🙂

A tak na marginesie to ciekawe slyszec, ze to Anglicy przeszkadzaja Polakom a nie na odwrot jak zwykle bywalo do tej pory….

Powodzenia!

fatamorgana
    Participant

Parę miesięcy temu w Doncaster, Polakowi który zbyt głosno słuchał muzyki wieczorami i w nocy, urządziła wjazd policja na wniosek sąsiada i C. Council.
    Mają takie prawo.
    I można z niego korzystać.
    Przyjęte normy społeczne mówią o niezakłócaniu życia sąsiedzkiego.
    W tym mieści się nie tylko hałas, ale i tak egzotyczne tu gotowanie po azjatycku/murzyńsku, karaibsku, co powoduje niesłychany zapach/smród ostro gotowanych rodzajów papryki chili i innych pikantnych przypraw z curry włącznie. 😆
    Z powodu oparów i wyziewów przenikających nawet ściany, juz też była niejedna interwencja miastowych. 😆
    W Polsce raczej niespotykane.

derailed
    Participant

Rozumie halas ale gotowanie??? Nie chce mi sie w to wierzyc…..

Mozesz podeslac zrodlo z ktorego czerpiesz ta wiadomosc???

kunegunda
    Participant

kolego to masz problem 🙂 Zalatwcie sprawe po polsku bo bedziecie sie bujac z nim cala wiecnosc

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.