Strona główna Działy Motoryzacja wymiana silnika a log book

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Dobra niech wam będzie że trzeba to zgłosić. Ale nie trzeba robić żadnych inspekcji ani 'specjalistycznego mot’ ( ❓ ) ani niczego dopłacać
    Co do aplikacji najlepiej zadzwoń do dvla i przyślą ci co trzeba. Albo ściągnij ze strony. Albo przejdź się do biura w Leeds

Pabloo
    Członek

w moim dowodzie mam wpisany numer silnika (4 P.5), a w rubryce 'Changes to current Vehicle’ pod poz 28 jest 'engine number’

Z jednej strony nikt tego nigdy nie oglada (nawet na przegladzie, w mot test certificate), ale z drugiej 'jakby co’ to lepiej miec wszystko w porzadku.
    Ja bym zglaszal zmiane silnika, nawet na taki sam.

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    andrewix wrote:

Ostatnio wymienilem silnik w moim samochodzie,silnik identyczny tylko wiadomo numery troche inne.Myśle ze powininem zglosic to do DVLA.

tak, powinienes to zglosic

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/ChangesToYourRegistrationCertificate/DG_4022054

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pabloo wrote:

w moim dowodzie mam wpisany numer silnika (4 P.5), a [b:d375aa727f]w rubryce 'Changes to current Vehicle’ pod poz 28 jest 'engine number'[/b:d375aa727f]

Z jednej strony nikt tego nigdy nie oglada (nawet na przegladzie, w mot test certificate), ale z drugiej 'jakby co’ to lepiej miec wszystko w porzadku.
    Ja bym zglaszal zmiane silnika, nawet na taki sam.

Pabloo ma rację.
    Ta rubryka jest właśnie po to, aby tam wpisać taką zmianę.
    Jak polakierujesz na inny kolor, to też będzie trzeba to zgłosić.
    Wydaje się, ze nie ma sprawy, ale w życiu tak już jest, że to co nam się tu wydaje niepotrzebne, lubi potem być potrzebne. 🙂
    Zwłaszcza, że właśnie do takich spraw lubią się potem przywalić np. firmy ubezpieczeniowe.
    Albo przy sprzedaży auta będą jaja.
    Bo ktoś może pomyśleć, ze albo auto była przerabiane na lewo (uszkodzenie, wypadek), albo silnik był kradziony i dlatego nie został rejestrowany.

andrewix
    Participant

hmm…

no wiec chyba wysle ta zmine.
    mam nadzieje ze nie beda robic problemow,co to za silnik skad ten silnik.
    gdyż nie mam żadnych "realnych" dokumentow,auto z ktorego wyciagnalem silnik kupione bylo na akucji online,bylo rozbite i pochodzilo z firm ubezbieczeniowych.
    mam tylko taki smieszny papierek,tam nie ma numerow silnika

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.