Strona główna Działy Nauka Polska Szkola w Leeds

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anixd
    Participant

Mam pytanie . Chcialabym sie zapisac do Polskiej Szkoly w Leeds i nie wiem ile kosztuje uczeszczanie do niej , moze wiecie ? .. i jeszcze jedno 🙂
    Chcialabym rowniez sie zapisac do klubu siatkarskiego .. i znowu czy to kosztuje i ile takie zajecia trwaja..?

Z gory dziex Ania :).

Sandgirl
    Członek

Przede wszystkim: dlaczego do Polskiej?
    Drugie przede wszystkim: Polska szkola jako taka nie istnieje, jedyne co to chyba szkolka niedzielna przy kosciele (ale nie wiem ktorym)…

Amber
    Participant

Polska szkoła istnieje, działa w Polskim Ośrodku Katolickim na Newton Hill Road.
    Zajęcia odbywają się w soboty i trwają 3 godz.(niestety nie znam opłat, ale nie są to jakieś straszne sumy).
    12 kwietnia zaczynają się pierwsze zajęcia po przerwie świątecznej.

bolek
    Participant

4 F za sobotę

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Sandgirl wrote:

a dlaczego nie, gdyby tak wszyscy mysleli dzialalnosc szkoly bylaby zbedna, kazdy sam steruje swoim zyciem, jeden zapisze sie do ang. a drugi i do polskiej, a najlepiej do obu
    przede wszystkim mysle, ze jestes pelnoletnia osoba, a nie widzialam tam klas dla "starszych" ludzi, raczej dla dzieciakow (chyba, ze blednie wyciagnelam ten wniosek)
    co do siatki, ludzie z forum sobie troche pykaja i jest to bezplatne

Sandgirl
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

ela1981 wrote:

Sandgirl wrote:

a dlaczego nie, gdyby tak wszyscy mysleli dzialalnosc szkoly bylaby zbedna, kazdy sam steruje swoim zyciem, jeden zapisze sie do ang. a drugi woli do polskiej, a najlepiej do obu
    przede wszystkim mysle, ze jestes pelnoletnia osoba, a nie widzialam tam klas dla "starszych" ludzi, raczej dla dzieciakow (chyba, ze blednie wyciagnelam ten wniosek)
    co do siatki, ludzie z forum sobie troche pykaja i jest to bezplatne[/quote]

wg mnie jesli jest sie tutaj, powinno sie pojsc do szkoly tutejszej… chociazby ze wzgledu na to ze mozna obyc sie z jezykiem…
    Mi sie po prostu dziwne wydaje chodzenie tu do polskiej szkoly… ale kazdy ma inny punkt widzenia.

ela1981
    Participant

Sandgirl wrote:

wg mnie jesli jest sie tutaj, powinno sie pojsc do szkoly tutejszej… chociazby ze wzgledu na to ze mozna obyc sie z jezykiem…
    Mi sie po prostu dziwne wydaje chodzenie tu do polskiej szkoly… ale kazdy ma inny punkt widzenia.

zgoda co do pierwszego i drugiego zdania, ale jak widac autorka ma inny punkt widzenia i chce isc do polskiej szkoly, wiec niech robi co chce

v-tec
    Członek

Wyjaśnijmy sobie 1dno: polska szkoła sobotnia ma charakter dobrowolny i uzupełniający w stosunku do normalnej szkoły (angielskiej) do której uczęszczanie jest w tym kraju obowiązkowe dla osób do 16. roku życia. Tak więc nie ma wyboru: szkoła angielska albo polska szkoła sobotnia. Do szkoły angielskiej dziecko musi chodzić przez 5 dni w tygodniu a w sobotę jak ma chęć to może dodatkowo pójść do szkoły polskiej.

ela1981
    Participant

wydaje mi sie, ze autorka watka ma jednak ponad 16 lat, wiec pozostaje jej tylko to co proponuje angielski system szkolnictwa

Anixd
    Participant

zle mnie zrozumieliscie 😀 .. ja chodze do angielskiej szkoly juz od 2 lat a do poskiej niedzielnej chodze przez rok w doncaster ale nie bardzo mi sie tam podoba bo jakas troche nie zorganizowana jest ;] .. a wogole to chcialabym bardzo siatke trenowac a zajecia w doncaster koncze o 12:45 a zanim bym dojechala do Leeds to troche zajmie :). dzieki za info .. 😀

Anixd
    Participant

aha i co do mojego wieku to mam 14 😛

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.