Strona główna Działy Wieści z Polskiego Centrum Spotkanie z posłami brytyjskiego parlamentu

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    MK
    Członek
    fatamorgana
    Participant

No w końcu! 🙂

fatamorgana
    Participant

Wstyd, porażka i tyle…
    Polscy emigranci mają wszystko oprócz swoich funtów w d…
    Potem będą dalej narzekać czemu to a czemu tamto i że to a to jest złe.
    Jak się nie chodzi na żadne spotkania i nie zgłasza się niczego niedobrego nikomu (wystarczy przyjść i wykorzystać okazję do powiedzenia o swoich problemach, ale "Janusze" oczywiście tego nie rozumieją), to potem się dostaje w d…
    I bardzo dobrze. 😈

slanting_eye
    Członek

czyli co,
    ilu bylo ludzi na spotkaniu?

fatamorgana
    Participant

Tylu, że z którejkolwiek strony by tego nie sfotografować, to i tak wszedzie widać, ze dominowały puste przestrzenie… 😆 ❓ ❗
    W porywach 20-25 osób, ale razem z tymi którzy tłumaczą, sa przy okazji, filmuja itp…
    Polski elektorat pokazał, ze wybory do władz lokalnych ma w głebokim poważaniu. Pokazał też tym, którzy potem będą zasiadać w radach dzielnic, ze nie obchodzi nas nic oprócz zarabiania pieniędzy i chodzenia do roboty, zatem dla takiego elektoratu ludzie wybrani do władz miasta nie będą skłonni raczej robić zbyt wiele.
    I wcale mnie to nie zdziwi.
    Przy tych kilku tysiącach Polaków w Leeds, uważam ze to porażka.
    Przeważają młodzi, a na sali były niemal same "dziadki".

Oczywiście jak się komuś będzie działo coś nie tak, to ci zobojętniali zaraz przylecą tu- na forum…
    A dlaczego tu- pytam?
    Sprawy nalezy zgłaszać do właściwych organów władzy i osób!
    A nie po forach!

Sandgirl
    Członek

ups, przegapilam… 😐

Baggins
    Participant

przegapilas??!!! co to za usprawiedliwienie he? glosno bylo na calym miescie a ty po prostu przegapilas!!! hanba pulkowniku Wolodyjowski!

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Wstyd, porażka i tyle…
    Polscy emigranci mają wszystko oprócz swoich funtów w d…
    Potem będą dalej narzekać czemu to a czemu tamto i że to a to jest złe.
    Jak się nie chodzi na żadne spotkania i nie zgłasza się niczego niedobrego nikomu (wystarczy przyjść i wykorzystać okazję do powiedzenia o swoich problemach, ale "Janusze" oczywiście tego nie rozumieją), to potem się dostaje w d…
    I bardzo dobrze. 😈

Ojjj a ja bylam na wycieczce 😆

Sorki Fata, ale moglbys tak wszystkich z blotem nie zrownywac!! Ja bym bardzo chetnie przyszla na takie spotkanie, ale po prostu przegapilam artykul i nic o tym nie wiedzialam!!

ela1981
    Participant

No to i ja sie potlumacze, choc nie czuje sie z blotem zmieszana przez Fate ~ ja niczego nie przegapilam i nie zaluje, ze tam nie bylam. [u:9fd4266101]Oczywiscie popieram tego typu akcje, bo sa one z reguly dobre[/u:9fd4266101], aczkolwiek sama swoje sprawy, problemy wole dyskutowac osobiscie w odpowiednim urzedzie (tak wiem, ze to nie to samo co poslowie) i przede wszystkim w odpowiadajacym mi terminie (tylko nie pisac, ze jakby bylo 100 osob na zebraniu to jak z sila wodospadu wszystkie sprawy zostalyby rozwiazane, bo najkorzystniej to wszystko zalatwia sie osobiscie).
    A i generalnie jeszcze jedno ~ jak mam problemy to sa one raczej moje, a nie polskie i calej spolecznosci (i egoizm, funty czy wlasne dupsko nie ma tu zadnego znaczenia)
    TEN KTO CZUL/MIAL POTRZEBE POJAWIENIA SIE TAM NAPEWNO BYL

Uxbridge
    Członek

Oj, tu zdecydowanie popre Fate.
    Poslowie, radni itp. nie sa od tego zeby cokolwiek "zalatwiac" lub rozwiazywac problemy a szczegolnie pojedynczym osobom.
    Oni sa naszymi przedstawicielami u wladzy. Od nich zalezy czy tworzone/zmieniane przepisy lub PRAWO beda braly pod uwage interesy jakiejs grupy.
    W tym wypadku pokazalismy im wyraznie, ze interesow imigrantow z Polski nie musza brac pod uwage.
    Ze jak przyjdzie do zaostrzania przepisow, powiedzmy WRS (np. podniesienie oplat) to nikt sie za nami nie musi ujac bo nas to nie obchodzi i nie wplynie na liczbe glosow ktore otrzymaja.
    Ze gdy tak jak ostatnio, komisja z Izby Lordow przedstawi idiotyczne (bo z blednymi lub naciaganymi argumentami) stanowisko ze imigracja nie wplywa pozytywnie na gospodarke UK to nikt z poslow nie wstanie i nie przedstawi argumentow uslyszanych na spotkaniu z Polakami.
    Nadal "nasza chata z kraja". Demokracji nie rozumiemy i nie potrafimy z niej korzystac.
    Nb. naprawde Fata uwazasz ze w Leeds jest KILKA tysiecy Polakow? Moze masz jakies wiarygodne dane. Ale ja bym przypuszczal ze jest ich 5-10 razy tyle. W Manchesterze w zeszlym roku oceniano Polonie na co najmniej czterdziesci tysiecy.

Sandgirl
    Członek

a ja dzisiaj dostalam zaswiadczenie ze moge glosowac (nie wiem jak to nazwac…)… ale nie wiem na kogo glosowac 😐

Wyświetlanych postów: 11 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.