Strona główna Działy Prawo County Court

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    krzysiekomasta
    Participant

Dostałem list wzywajacy mnie na sprawę w sprawie ogłoszenia kosztów, które mam zapłacić, tylko, że nie wiem za co. Próbowalem zadzwonić do tego sądu ale bez skutku – nie mogę złapać mojego oskarżyciela. Jest też informacja o paragrafie cytuję "12.4 of the Practice Direction to Part 26 of the Civil Procedure Rules 1988 (CPR).
    czarna magia – czy to może być z powodu niezapłaconego mandatu,
    czy w CAB mogą mi pomóc w tej kwesti, dzwoniłem do polskiego adwokata, ale jego warunki były nie do przyjęcia.

D.P.
    Participant

Może to Ci pomoże

http://www.justice.gov.uk/civil/procrules_fin/contents/practice_directions/pd_part26.htm

[quote:0fcccc856c]12.4 Disposal hearings
    (1) A disposal hearing is a hearing –
    (a) which will not normally last longer than 30 minutes, and
    (b) at which the court will not normally hear oral evidence.

(2) At a disposal hearing the court may –
    (a) decide the amount payable under or in consequence of the relevant order and give judgment for that amount; or
    (b) give directions as to the future conduct of the proceedings.

(3) If the claim has been allocated to the small claims track, or the court decides at the disposal hearing to allocate it to that track, the court may treat the disposal hearing as a final hearing in accordance with Part 27.
    (4) Rule 32.6 applies to evidence at a disposal hearing unless the court directs otherwise.
    (5) Except where the claim has been allocated to the small claims track, the court will not exercise its power under sub-paragraph (2)(a) unless any written evidence on which the claimant relies has been served on the defendant at least 3 days before the disposal hearing.
    [/quote]

Btw jeśli masz polskie prawko tzn:tylko częśc plastikową, a dostałeś mandat to musisz zapłacic koszty postępowania sądowego.Jeśli masz prawko angielskie to nie musisz, bo wpisują Ci to wszystko do części papierowej.

Chyba jednak lepiej poszukac prawnika, a to będzie słono kosztowac..

Powodzenia

Reddbull
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    D.P. wrote:

Chyba jednak lepiej poszukac prawnika, a to będzie słono kosztowac..

Powodzenia

Bzdura. Prawnik jak i tlumacz nie powinien Cie nic kosztowac. http://www.communitylegaladvice.org.uk/en/legalaid/

Tutaj masz wszystko na ten temat. Jesli nie czujesz sie pewny ze swoim angielski masz prawo poprosic o tlumacza zarowno u prawnika jak i w sadzie. Koszty tlumacza pokrywa legal aid.

Z tego co pamietam, musialbys miec conajmniej £8000 oszczednosci albo zarobki roczne wieksze niz £32000.

Powodzenia i pozdrawiam

P.S
    Zadnych Solicitors’ firms w Leeds nie znam ale wiem, ze http://www.eatonsmith.co.uk/ obsluguje wiele Polakow.
    W kazdym razie nie badz glupi i nie plac sam za prawnika. Najpierw umow sie zjednym i zlozcie forme o legal aid. Pierwsza wizyta bedzie raczej bezplatna i przynajmniej bedziesz wiedzial jak wyglada Twoja sytuacja

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.