Strona główna Działy Hobby video

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    danielkety
    Participant

Witam! pewnie to blachostka ale kupilem wlasnie kamere cyfrowa na kasety:/ wie ktos moze gdzie mozna przegrac taka kasete na dvd?? podejzewam ze w sklepie z kamerami i aparatami nie powinno byc problemow ale nie jestem pewienn…

Baggins
    Participant

zgraj usb na kompa i wypal na dvd

HardcoR
    Participant

Przegrywając metoda USB-PC-DVD tracisz dużo na jakości filmu który kopiujesz. Proponuję poszukać na sieci info jak najlepiej transferować zawartość kaset na PC dla tego konkretnego modelu (może obsługuje FireWire ??? ).

Powinieneś mieć też płytę z softwarem dla tej kamery on powinien ułatwiać taki transfer.

danielkety
    Participant

no wlasnie z USB jest problem bo nie ma wejscia 🙁 jest tylko kabel na czyncze ale nie mam takiego wejscia w kompie:/ jest jakies miejsce w leeds gdzie mi to wypala na dvd??

fatamorgana
    Participant

Najprostsza rada- kup kartę FireWire (inaczej IEEE 1394, czy jakoś tak).
    teraz kosztuje to już niewiele.-Masz tam szybkie łącze do transferu danych. Jest to standard w zgrywaniu do komputera. Kabel na drugim końcu – mała wtyczka 4 pin pasuje właściwie zawsze- zwie się to wyjściem DV. Kabel do kamery sprzedawany jest wraz z kartą.
    Za pomoca wyposażenia USB możesz tylko zdjęcia z tej kamery wgrywać najczęściej.
    UWAGA!
    Potrzeba sporo miejsca na dysku.
    Ok. 20-30 GB! (na jedną pełną kasetę).
    Albo przegrywać na raty.

http://www.ceneo.pl/217592
    Skoro kupiłeś kamerę, to nie ma sensu abys za każdym razem latał aby Ci przegrali.
    Wypalarka DVD też już jest standardem, więc nawet jak nie masz, to co za problem kupić?
    Pozdr.

dafunkonline
    Participant

żeby ne było watpliwości powiedz co to za model…
    jesli jest tak jak piszesz (czyli wyjście analogowe na ch-in-ch’ach.. bez DV) to masz jakiś stary typ kamery cyfrowej… spotykany raczej w komisach lub wysypiskach 😉

danielkety
    Participant

to jest starszy typ kamerki to fakt JVC GR-D720EK jest to (tak mysle) starsza wersja tego samego nr tylko koncowka EZ fakt nie kupilem nowki 😛 dalem kilkadziesiat £ w komisie ale stan jest bardzo dobry a i tak zostawie ja w polsce przy nastepnej wizycie a kupujac nastepna nie popelnie wiecej takiego bledu i kupie na dysk twardy:D:D:D tylko teraz nie wiemm jak zgrac film majac tylko kabel "chinch"…

HardcoR
    Participant

Mozesz spokojnie zgrywac przez FireWire – twoja kamerka obsluguje DV-out.

Jak to zrobic? – tutaj masz wszystkie informacje jakich mozesz potrzebowac:

http://www.aboutvideoediting.com/hardware/DV-FireWire.shtml

musisz tylko poszukac tylko portu DV na kamerce ( a moze wspópracuje ze stacja dokujaca ?)

danielkety
    Participant

wlasnie zastanawialem sie do czego jest te wejscie z logo "I" bo nie mam kabla :/ ale jutro postaram sie kupic 😀 dzieki za pomoc i posty pozdrawiam i zycze Wesolych Swiat:)

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.