Strona główna Działy Mieszkanie Zamiast wyjaśnić- wpadł w furię…próbowali wyważyć drzwi.

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    fatamorgana
    Participant

Przyszedł właśnie taki mail:

[quote:728ec573ff]Wczoraj wieczorem zostalismy zaatakowani przez
    > pracownika agencji wynajmujacej mieszkanie, ktory wpadl w furie jak
    > domagalismy sie rzetelnego wyjasnienia naszego rachunku za mieszkanie. Przy opuszczeniu mieszkania probowal zabrac nam klucze i grozil ze za chwile zabierze nam wszystkie rzeczy i wyrzuci nas z mieszkania. Po 5 min byl z powrotem z z innymi osobami i probowali wywarzyc drzwi.Wezwalismy policje.Pracownikiem agencji jest polak!!
    [/quote:728ec573ff]

Dziwne rzeczy sie dzieją z tymi mieszkaniami czasem…
    Ja rozumiem, że agencja chce swoje, rozumiem że klienci bywają różni, ale żeby od razu w taki dziki sposób egzekwować?
    Najprawdopodobniej chodzi o opłaty za odbiór po zakończeniu kontraktu.
    Przypomina to jednak raczej odzyskiwanie długów przez Provident dawnymi czasy, albo…wizytę Romów po haracz… 😆

Sprawę oczywiście postaramy się wyjaśnić.

v-tec
    Członek

Jak wiać może być coś gorszego niż niespodziewana wizyta Romów 😉 w domu, a mianowicie wizyta Polaka

cheeky girl
    Participant

Coraz czesciej slysze o zlym traktowaniu ze strony agencji/landlordow, a niewiedza wielu wynajmujacych powoduje, ze pozwalaja sobie oni na wiele.
    Landlord nie moze wyrzucic nikogo na bruk. Musi dac conajmniej 1 miesieczne wypwiedzenie (albo dluzej jesli w umowie jest inaczej). Jesli wynajmujacy zalega np. z czynszem, niszczy posesje, itp. to lanlord musi mu przedstawic dokument tzw. Section 8, a pozniej musi postarac sie oficjalny dokument z sadu nakazujacy eksmisje:

[i:8a35ca0199]The landlord may be able to terminate an Assured Shorthold Tenancy Agreement during the fixed term if the tenant has failed to pay rent or has breached any other terms of the Tenancy Agreement. The landlord must rely on certain grounds set out in Schedule 2 to the Housing Act 1988, which are listed below.

The landlord cannot evict the tenant without obtaining an order for possession issued by a court and before applying to the court for such an order, the landlord must serve a Section 8 Possession Notice on the tenant. The notice states that the landlord intends to seek possession of the property and states the ground or grounds on which possession is sought.[/i:8a35ca0199]

Mam nadzieje, ze sprawa wyjasni sie pomyslnie dla poszkodowanych!

fatamorgana
    Participant

A juz się wydawało V-tec, ze to pakistańscy pseudo-landlordowie (opisywani ostatnio u nas) są najgorszym złem…
    😈 A tu niespodzianka… 😯

Cziki: najpier trzeba się przekonać, kto naprawde jest poszkodowanym.
    Polacy sporo potrafią.
    Dopiero co w najnowszym numerze magazynu "Polcaster" ukazał się materiał o Polaku, który próbował (z zemsty) wmanewrować redakcję w rzekomo przestępcze i fatalne działanie jednej z agencji (mieszczącej się w dodatku kilkanaście domów dalej) wynajmu.
    Po sprawdzeniu okazało się, ze agencja i mieszkania są w porządku, zaś skarżący to kawał drania…
    😈

slanting_eye
    Członek

polak polakowi wilkiem 😀

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Najprawdopodobniej chodzi o opłaty za odbiór po zakończeniu kontraktu.
    Przypomina to jednak raczej odzyskiwanie długów przez Provident dawnymi czasy, albo…wizytę Romów po haracz… 😆

Sprawę oczywiście postaramy się wyjaśnić.

Sorki za offtopa

No, Fata, torche przegiales z porownaniem do Provident’u.

Uwiez mi na slowo ze takie praktyki nie mialy miejsca w tej firmie i w tym momencie oczerniasz "dobre" imie tej pracownikow tej firmy.
    (co do profilu dzialalniosci PP nie bede sie wypowiadal) 😛
    Prosze , dobieraj staranniej porownania. 🙂

fatamorgana
    Participant

Celowo napisałem "dawnymi czasy", bo dobrze wiem jak kiedyś ta firma ściagała należności (parę znajomych miało wątpliwą przyjemność mieć do czynienia z nimi) – oczywiście nie twierdzę że wszędzie, ale akurat nie mam powodów mieć dobrej opinii o nich w oparciu o te początki- no wtedy wiele firm wkraczających na nowe działki biznesu w Polsce działało nieco dziko, tak trochę na pograniczu.
    Poza tym, to była lekka przenośnia, bo zwróć uwage, ze podałem dwa porównania- gdzieś pomiędzy jednym a drugim mieści się ta relacja, a poza tym, wcale [b:dece4b018e]nie nalezy wyciągać pochopnych wniosków[/b:dece4b018e], ponieważ jak się słusznie domyślałem, ta historia ma drugie dno… 😈
    Niebawem podam nowe szczegóły.

fatamorgana
    Participant

No, sprawa wyjaśniona.
    Najprościej mówiąc, przeczucie mnie nie myliło.
    Sprawa bowiem wygląda inaczej niż została przedstawiona!
    Rzekomy sprawca nie do końca się nim okazał, zaś rzekoma ofiara- również… 😯 😆
    Czyli- niemal kopia sprawy opisanej w "Polcasterze". 😆
    Polacy to mają fantazję. 🙄 👿
    I jak zwykle wszyscy mają rację, a nikt nie jest winien. 😆

Więcej szczegółów- niebawem- ku przestrodze dla innych.
    😉

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.