Strona główna Działy Hyde Park O Leeds na Onet.eu

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jackyl
    Participant

http://www.leeds-manchester.pl//artykul/245/ 🙂

wprawdzie przyciete tryche.. 😉

GAWEL
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

http://www.leeds-manchester.pl//artykul/245/ 🙂

wprawdzie przyciete tryche.. 😉

….cenzura 😉

fatamorgana
    Participant

Dodam, ze Leeds oraz tutejsza Polonia zostały już wczesniej opisane w specjalnej wkładce (2 strony w środku) w dwutygodniku "Praca i Nauka za Granicą". Ostatni numer listopada ub. roku.
    Jest tam kilka wypowiedzi osób znanych nam min. z forum, oraz dodatkowa informacja o serwisie Leeds-Manchester.pl
    🙂

cheeky girl
    Participant

[b:330df06ac5]’na Vicar Lane straszy Kirgate Market …..'[/b:330df06ac5]

oj bardzo zle opisali nasz wspanialy Leeds MArket!!!
    Piekny zabytkowy wystroj, roznorodnosc stoisk, i niepowtarzalna atmosfera 😀

[b:330df06ac5]’Nie przyjechałem tutaj podziwiać widoki czy zabytki – stwierdza. – Przyjechałem zarabiać.'[/b:330df06ac5]

skad oni go wytrzasneli?? Nie dosc, ze pisac nie potrafi po Polsku to jeszcze taki zadufany bufon:wink:
    Przeciez mozna zarabiac, robic kariere i podziwiac widoki!!! 😀
    [/b]

back2berlin
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

stary news, heheheh:D

cyklop
    Participant

a cczy przypadek nie sprawil ,ze opisali tak dla nas zaufanego czleka jak fata? no chyba jednak nie leeds bez faty no nie no swiat sie wali naprawde,az przykro patrzec taki nowy duch i wogole 😀 😀 obiezyswiat ,handlowiec i bezrobotny? 😀 😀 😀

fatamorgana
    Participant

Przyrzekam ci solennie, że to ja będę się na końcu śmiał z Ciebie, chociażby dlatego, ze jesteś głupszy niż sądziłem…
    Bo ze nie potrafisz czytać ani rozumiec co czytasz, to wiem od początku.
    Dresy i dragi wypalają mózgi.

[quote:78a8f89da0]Polacy mieszkają głównie w dzielnicach Beeston i Harehills[/quote]
    Bzdura. Tak było kiedyś.
    Widać, ze napisał to ktoś, kto nie ma dobrego rozeznania w realiach naszego miasta. Bo pozbierać info z serwisu i z forum to każdy potrafi.

2 lata temu była mowa, ze jest błędem opisywanie Leeds jako raju z pracą, bo powoduje to masowy napływ nieprzygotowanych Januszów. Tak jest do dzisiaj. A tu proszę: wypowiedzi osób, które wiedziały jak tu zacząć, sugerują, ze nic tylko przyjechac i iść do pracy.
    Nikt nie podkreslił, ze to nie jest wcale tak od razu, a juz głupota jest sugerowanie, że skoro w agencjach są zatrudnieni Polacy, to nawet język nie jest szczególnie potrzebny.
    Potem hoduje się tu kaleki zyciowe, które same niczego nie potrafią załatwić, ani się dowiedzieć.
    Zapytajcie polskich pracowników agencji, jak to naprawde jest. Może wtedy otworzą się niektórym oczy… Ludzie przychodzą jak dzieci do mamusi- z najprostszymi sprawami, aby zrobić coś za nich, bo nie wiedza i nie umieją.
    Na moje pytanie do jedej Polki pracujacej długo w agencji "Dlaczego oni nie korzystają z internetu- przecież mamy mnóstwo gotowych porad, opisów działania, załatwiania itp?", padła odpowiedź :
    "A ty myślisz że oni wiedzą jak się posługiwać internetem?" 😯 😕
    Niestety, ale często tak właśnie jest.

Takie są czasami skutki podobnych artykułów.
    W Polsce jeden z drugim bez języka i znajomości realiów przeczyta i…nabierze błędnych przekonań.
    Jedziemy! Polacy nam pomogą! Przecież po to są w tych agencjach…

Dlatego wazne jest, aby autor takich tekstów miał w ogóle świadomość tego co pisze i tego co może spowodować jego piękne przedstawianie rzeczywistości, która jak dobrze wiemy wcale nie musi być taka kolorowa.
    Odsetek osób odchodzących z niczym z agencji jest bowiem nadal wysoki.

Jedyna szansa w tym, ze coraz więcej ludzi wyjeżdża do Polski, więc w ich miejsce będzie trzeba wstawić nowych.

v-tec
    Członek

Fata autora takiego artykułu grzeje to czy dzięki jego pisaniu przybędzie w Leeds 'kalek życiowych’. Związek artykułu z rzeczywistością też ma znaczenie raczej drugorzędne. Ważne jest żeby napisać zamówione x słów za które otrzyma się y złotych.

julka
    Participant

stary news, heheheh:D[/quote]

No zabij mnie;P
    Nic mnie dzisiaj nie wkurzy, ale mozesz probowac;p

back2berlin
    Participant

julka wrote:

back2berlin wrote:

julka wrote:

http://wiadomosci.onet.pl/1473730,2678,1,kioskart.html

No zabij mnie;P
    Nic mnie dzisiaj nie wkurzy, ale mozesz probowac;p[/quote]

Zabic? a w jaki sposob wybierz najpierw bo jest dosc duzy wybor i wszystkie wybory koncza sie w prawie podobny sposob;p A serio to nie mialem zamiaru cie wkurzac:D

julka
    Participant

back2berlin wrote:

julka wrote:

back2berlin wrote:

julka wrote:

No zabij mnie;P

Zabic? a w jaki sposob wybierz najpierw bo jest dosc duzy wybor i wszystkie wybory koncza sie w prawie podobny sposob;p A serio to nie mialem zamiaru cie wkurzac:D[/quote]

No to po co sie czepiasz?? XD
    Z tego co zauwazylam, to chyba nikt wczesniej nie umiescil tego linka, skad moglam wiedziec, ze Ty juz go czytales…:)

Pozdrawiam serdecznie.
    Julka

back2berlin
    Participant

julka wrote:

back2berlin wrote:

julka wrote:

back2berlin wrote:

julka wrote:

No zabij mnie;P

Zabic? a w jaki sposob wybierz najpierw bo jest dosc duzy wybor i wszystkie wybory koncza sie w prawie podobny sposob;p A serio to nie mialem zamiaru cie wkurzac:D[/quote]

No to po co sie czepiasz?? XD
    Z tego co zauwazylam, to chyba nikt wczesniej nie umiescil tego linka, skad moglam wiedziec, ze Ty juz go czytales…:)

Pozdrawiam serdecznie.
    Julka[/quote]

masz racje nie potrzebnie sie czepiam, jak granat zaczepny:D poprawie sie na przyszlosc, racja temat czytalem, i chyba byl umieszczony kilka dni wczesniej w innym linku, tylko teraz dopiero onet wpadl zeby to pokazac:p
    pozdrawiam rowniez 🙂

ela1981
    Participant
    ”cheeky wrote:

[[b:3c1afa508f]’Nie przyjechałem tutaj podziwiać widoki czy zabytki – stwierdza. – Przyjechałem zarabiać.'[/b:3c1afa508f]

skad oni go wytrzasneli?? Nie dosc, ze pisac nie potrafi po Polsku to jeszcze taki zadufany bufon:wink:
    Przeciez mozna zarabiac, robic kariere i podziwiac widoki!!! 😀
    [/b]

prawde widac powiedzial, kazdy przyjezdza tu we wlasnym celu, a ze zadufany to sie zgadza ale skad wiesz, ze Michal nie potrafi pisac po polsku?

fatamorgana
    Participant

Oczywiście że powiedział prawdę.
    Jakieś 80-90 % jest tu wyłącznie dla kasy.
    reszta ich nie interesuje. Krajem i jego walorami interesują się głównie ci, którzy siedzą tu dłużej albo planują zostać.
    To że jedni lubią coś pozwiedzać, wcale nie oznacza, że inni lubią to samo…
    A ze jakby zadufany?
    Większość przyjezdnych jak poczuje siłe zarobionych funtów, oraz odbije się wyżej niż byli w Polsce, ma większe poczucie pewności siebie oraz swojej wartości- żadna nowość.
    To i tak lepsze niz kompleksy ludzi z tej biedniejszej części Europy wobec tej bogatszej.

hex4
    Participant

hehe

[img:6a2a17cfea]http://dig.iglu.cz/c/fun.gif[/img:6a2a17cfea]

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.