Strona główna Działy Hobby problemy z INTERNETEM z VIRGIN w nocy

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pawelek
    Członek

witam!

czy ma ktos z was problemy z INTERNETEM w nocy
    tzn. transfer spada do polowy lub nawet mniej
    tzn. normalnie mam 2 Mbit ale godzina 19 / 20 i pozniej juz mam tylko 1 MBIT CZASEM 512 Kbitow

natomiast w dzien jest maksymalna predkosc

ja mam tak w Halifaxie

jak to jest u was w LEEDS?

tez macie takie problemy

u mnie sa od jakis dwoch tygodni

router mam dobrze zabezpieczony (myslalem ze ktos sie podlacza ale
    nawet jak WIFI wylacze to jest to samo.

kolega ma to samo mieszka w innej dzielnicy Halifaxu

OPERATOR MOWI ZE WSZYSTKO JEST OK !!!

mam pytanie jakiego operatora Internetu polecacie chodzi mi na laczu BT

bo Virgin ma monopol na kablowe jak nie jest teraz juz jedynym oeratorem kablowym

pozdrawiam

Baggins
    Participant

wszystko w porzadku – to sie nazywa Virgin. Jak bedziesz mial 50kB/s tez bedzie git wg nich. ja zmienilem na O2, 7.5£ za miesiac, transfer przy sprawdzaniu nie zszedl mi ponizej 3,8mb/s. darmowe dzwonienie do operatora, mily serwis i szybki przede wszystkim.
    Virgin to kupa

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

…. ja zmienilem na O2, 7.5£ za miesiac, transfer przy sprawdzaniu nie zszedl mi ponizej 3,8mb/s. darmowe dzwonienie do operatora, mily serwis i szybki przede wszystkim.
    Virgin to kupa

Hmmm, £7.50 to płacisz jak masz abonament w O2 😛 (normalnie £12.50)

Transfer o wiele szybszy niż w Virginie, bo używają ADSL drugiej generacji i np. ja w Virginie max. miałem 2.5 Mb/s a teraz poniżej 4 rzadko kiedy schodzi.
    Raz tylko dzwoniłem na Customer service żeby mi firmware "upneli" – teraz net śmiga jak ta lala 😀

aa, jak przełączysz przez tą stronę : http://www.quidco.com to dostaniesz cash back’a na £25 – jeżeli zrywasz kontrakt z Virginem to jak znalazł polowa na karę 😀

pawelek
    Członek

a mam pytanie dostaje sie z O2
    MODEM NA USB TAK JAK W TELEKOMUNIKACJI Polskiej

czy dostaje sie modem ADSL na zlacze Ethernet

Wiadomo mozna kupic router z wbudowanym ADSLEM
    ale chcialem sie upewnic

Standard
    Up to 8meg
    Unlimited usage

jeszcze jedno pytanko czy polaczenia na O2 sa bezlimitowe ?

bo na Terms & Conditions nic nie jest wspomniane

a jak wam dziala sciaganie torentow ?
    idzie maxksymalnie czy kiepsko ?

bo w Polsce majac lacze z Multimedii na torencie wyciagalo mi max lacze

a tu w VIRGIN to jak cos sciagam przez bitometa to moze mam transfer 1/8 lacza

HardcoR
    Participant

Router jest ethernetowy i wi-fi więc możesz szaleć z lapkiem po domu bez ograniczeń ( ja słucham radia na PSP w wannie 😀 )

Nie ma żadnych 😀 limitów na download , upload w okolicach 1/4 download

Torrenty śmigają że aż miło, 700MB w godzinkę.

Jednakże, jak wszyscy inni operatorzy O2 stosuje politykę "Fair use" więc nie ma co marzyć o ściąganie 30 GB dziennie 🙁
    http://www.o2.co.uk/termsconditions/broadband – trzeci punkt [i:567ef31f95]O2 Broadband Fair and acceptable usage policy terms & conditions[/i:567ef31f95]

Baggins
    Participant

”Hmmm, £7.50 to płacisz jak masz abonament w O2 (normalnie £12.50) ”

[i:fdf32baffc]
    As you’re an O2 Pay & Go customer, we’ve cut the cost of your monthly broadband subscription by £5.

You’ll still get exactly the same service you signed up for. The only difference is, from your March bill onwards, you’ll be paying less.

You don’t have to do anything to get your discount, we’ll apply it automatically as long as you keep your O2 Pay & Go phone* topped up with at least £10 every three months.

[/i:fdf32baffc]

czyzby??? heheheh[/quote]

HardcoR
    Participant

Coz, rozszezyli o Pay&Go ten discount, ale dla nonO2 customers jest ciagle 12.50
    😉

pawelek
    Członek

ok dzieki wam za pomoc

na koniec zadam jeszcze jedno pytanko do was ?

jakiej firmy jest ten router o2 ?

i czy myslicie czy mozna go wymienic na inny

czy jest tak ze tylko musi byc on
    cos takiego ze trzeba im podac adres MAC
    I wtedy INNY ROUTER NIE MOZE BYC
    myslalem nad innym zeby mozna bylo ustawic na nim Qos`A
    ZEBYM JAK SCIAGAL NIE ZAPCHALO MI CALEGO LACZA

a moze ten router co daja w O2 posiada funkcje ograniczenia predkosci ?
    np. kazdym z portow ETHERNET

pozdrawiam

Baggins
    Participant

router nie wiem jakiej firmy. mozliwosc podlaczenia innego istnieje – wiecej na stronie
    http://broadband.o2.co.uk/
    poczytaj FAQ.
    i to
    http://service.o2.co.uk/IQ/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=276,E=0000000001821331898,K=1524,Sxi=17,CASE=13409,T=broadband_case

mi lacza nie zapycha, przeca se mozesz ustawic w programie co i jak. Set-up modemu/routera chcialem przestawic (ze wzgledu na low ID w e-mule), ale nie udalo sie. musialem dzwonic do pomocy tech :).

HardcoR
    Participant

Router jest no name ale ma bebechy Thomsona wiec chodzi niezle, nie ma potrzeby wymieniac na nowy.

Anonim
    Gość

Ja mam to samo z Virgin. Co minuta inny transfer. Powinno być 4 MB, czasem jest 1MB, a czasem nawet 8MB (przez sekundę 😈 ). Przez większość czasu utrzymuje się na poziomie 3,5MB. Porobiłam kiedyś screeny i wysłałam maila do Virginu. Oświadczyłam im, że się nie wywiązują z umowy i obawiam się, że będę zmuszona rozwiązać z nimi kontrakt z tego powodu. Odpisali mi grzecznie, że wszystko sprawdzili i, że to wina mojego komputera, bo z moim łączem wszysto git.
    Innym razem codziennie o tej samej godzinie nie miałam internetu w ogóle. Zadzwoniłam do nich. Odpowiedzili, że to wina mojego sprzętu, bo oni mój modem widzą. Co z tego, że wysyłam pakiety, skoro od nich pakiety do mnie nie dochodzą. Wszystko w komputerze sprawdziliśmy- nic.
    Co oni tam mają za informatyków 🙄

HardcoR
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dora750 wrote:

…Co oni tam mają za informatyków 🙄

A takich po kursie korespondencyjnym z LearnDirect 😀

Anonim
    Gość

HardcoR wrote:

dora750 wrote:

…Co oni tam mają za informatyków 🙄

A takich po kursie korespondencyjnym z LearnDirect :D[/quote]

Raczej…. 😆

pawelek
    Członek

minela wlasnie godzina 20 i mam polowe lacza 2 mbitowego :

927,03 kbit/s 8)

ale co tam wedlug nich jest GIT 😆

niech mnie teraz pocaluja w d….

spadam od nich

dziekuje wam za pomoc

pozdrawiam

jackyl
    Participant

lacze masz DO 2mb.. wiec jest git 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.