Strona główna › Działy › Hobby › problemy z INTERNETEM z VIRGIN w nocy
witam!
czy ma ktos z was problemy z INTERNETEM w nocy
tzn. transfer spada do polowy lub nawet mniej
tzn. normalnie mam 2 Mbit ale godzina 19 / 20 i pozniej juz mam tylko 1 MBIT CZASEM 512 Kbitow
natomiast w dzien jest maksymalna predkosc
ja mam tak w Halifaxie
jak to jest u was w LEEDS?
tez macie takie problemy
u mnie sa od jakis dwoch tygodni
router mam dobrze zabezpieczony (myslalem ze ktos sie podlacza ale
nawet jak WIFI wylacze to jest to samo.
kolega ma to samo mieszka w innej dzielnicy Halifaxu
OPERATOR MOWI ZE WSZYSTKO JEST OK !!!
mam pytanie jakiego operatora Internetu polecacie chodzi mi na laczu BT
bo Virgin ma monopol na kablowe jak nie jest teraz juz jedynym oeratorem kablowym
pozdrawiam
wszystko w porzadku – to sie nazywa Virgin. Jak bedziesz mial 50kB/s tez bedzie git wg nich. ja zmienilem na O2, 7.5£ za miesiac, transfer przy sprawdzaniu nie zszedl mi ponizej 3,8mb/s. darmowe dzwonienie do operatora, mily serwis i szybki przede wszystkim.
Virgin to kupa
…. ja zmienilem na O2, 7.5£ za miesiac, transfer przy sprawdzaniu nie zszedl mi ponizej 3,8mb/s. darmowe dzwonienie do operatora, mily serwis i szybki przede wszystkim.
Virgin to kupa
Hmmm, £7.50 to płacisz jak masz abonament w O2 😛 (normalnie £12.50)
Transfer o wiele szybszy niż w Virginie, bo używają ADSL drugiej generacji i np. ja w Virginie max. miałem 2.5 Mb/s a teraz poniżej 4 rzadko kiedy schodzi.
Raz tylko dzwoniłem na Customer service żeby mi firmware "upneli" – teraz net śmiga jak ta lala 😀
aa, jak przełączysz przez tą stronę : http://www.quidco.com to dostaniesz cash back’a na £25 – jeżeli zrywasz kontrakt z Virginem to jak znalazł polowa na karę 😀
a mam pytanie dostaje sie z O2
MODEM NA USB TAK JAK W TELEKOMUNIKACJI Polskiej
czy dostaje sie modem ADSL na zlacze Ethernet
Wiadomo mozna kupic router z wbudowanym ADSLEM
ale chcialem sie upewnic
Standard
Up to 8meg
Unlimited usage
jeszcze jedno pytanko czy polaczenia na O2 sa bezlimitowe ?
bo na Terms & Conditions nic nie jest wspomniane
a jak wam dziala sciaganie torentow ?
idzie maxksymalnie czy kiepsko ?
bo w Polsce majac lacze z Multimedii na torencie wyciagalo mi max lacze
a tu w VIRGIN to jak cos sciagam przez bitometa to moze mam transfer 1/8 lacza
Router jest ethernetowy i wi-fi więc możesz szaleć z lapkiem po domu bez ograniczeń ( ja słucham radia na PSP w wannie 😀 )
Nie ma żadnych 😀 limitów na download , upload w okolicach 1/4 download
Torrenty śmigają że aż miło, 700MB w godzinkę.
Jednakże, jak wszyscy inni operatorzy O2 stosuje politykę "Fair use" więc nie ma co marzyć o ściąganie 30 GB dziennie 🙁
http://www.o2.co.uk/termsconditions/broadband – trzeci punkt [i:567ef31f95]O2 Broadband Fair and acceptable usage policy terms & conditions[/i:567ef31f95]
”Hmmm, £7.50 to płacisz jak masz abonament w O2 (normalnie £12.50) ”
[i:fdf32baffc]
As you’re an O2 Pay & Go customer, we’ve cut the cost of your monthly broadband subscription by £5.
You’ll still get exactly the same service you signed up for. The only difference is, from your March bill onwards, you’ll be paying less.
You don’t have to do anything to get your discount, we’ll apply it automatically as long as you keep your O2 Pay & Go phone* topped up with at least £10 every three months.
[/i:fdf32baffc]
czyzby??? heheheh[/quote]
Coz, rozszezyli o Pay&Go ten discount, ale dla nonO2 customers jest ciagle 12.50
😉
ok dzieki wam za pomoc
na koniec zadam jeszcze jedno pytanko do was ?
jakiej firmy jest ten router o2 ?
i czy myslicie czy mozna go wymienic na inny
czy jest tak ze tylko musi byc on
cos takiego ze trzeba im podac adres MAC
I wtedy INNY ROUTER NIE MOZE BYC
myslalem nad innym zeby mozna bylo ustawic na nim Qos`A
ZEBYM JAK SCIAGAL NIE ZAPCHALO MI CALEGO LACZA
a moze ten router co daja w O2 posiada funkcje ograniczenia predkosci ?
np. kazdym z portow ETHERNET
pozdrawiam
router nie wiem jakiej firmy. mozliwosc podlaczenia innego istnieje – wiecej na stronie
http://broadband.o2.co.uk/
poczytaj FAQ.
i to
http://service.o2.co.uk/IQ/SRVS/CGI-BIN/WEBCGI.EXE/,/?St=276,E=0000000001821331898,K=1524,Sxi=17,CASE=13409,T=broadband_case
mi lacza nie zapycha, przeca se mozesz ustawic w programie co i jak. Set-up modemu/routera chcialem przestawic (ze wzgledu na low ID w e-mule), ale nie udalo sie. musialem dzwonic do pomocy tech :).
Router jest no name ale ma bebechy Thomsona wiec chodzi niezle, nie ma potrzeby wymieniac na nowy.
Ja mam to samo z Virgin. Co minuta inny transfer. Powinno być 4 MB, czasem jest 1MB, a czasem nawet 8MB (przez sekundę 😈 ). Przez większość czasu utrzymuje się na poziomie 3,5MB. Porobiłam kiedyś screeny i wysłałam maila do Virginu. Oświadczyłam im, że się nie wywiązują z umowy i obawiam się, że będę zmuszona rozwiązać z nimi kontrakt z tego powodu. Odpisali mi grzecznie, że wszystko sprawdzili i, że to wina mojego komputera, bo z moim łączem wszysto git.
Innym razem codziennie o tej samej godzinie nie miałam internetu w ogóle. Zadzwoniłam do nich. Odpowiedzili, że to wina mojego sprzętu, bo oni mój modem widzą. Co z tego, że wysyłam pakiety, skoro od nich pakiety do mnie nie dochodzą. Wszystko w komputerze sprawdziliśmy- nic.
Co oni tam mają za informatyków 🙄
…Co oni tam mają za informatyków 🙄
A takich po kursie korespondencyjnym z LearnDirect 😀
dora750 wrote:…Co oni tam mają za informatyków 🙄
A takich po kursie korespondencyjnym z LearnDirect :D[/quote]
Raczej…. 😆
minela wlasnie godzina 20 i mam polowe lacza 2 mbitowego :
927,03 kbit/s 8)
ale co tam wedlug nich jest GIT 😆
niech mnie teraz pocaluja w d….
spadam od nich
dziekuje wam za pomoc