Strona główna Działy Prawo jak poinformowac pracodawce iz jestem w ciazy?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    kunegunda
    Participant

poprostu jak najszybciej poinformuj pracodawce. napewno nie moze cie zwolnic (jest to wbrew prawu, moja zona odrazu na rozmowie o prace poinformowala swojego przyszleg pracodawce ze najblizszych miesiacach bedziemy starac sie o dziecko i jakos nie widzial z tym problemu) musisz poinformowac pracodawce poniewaz w ciazy nie mozsz wykonywac zapewne wszystkich czynnosci zwiazanych z twoim zawodem i musisz miec odpowiednia ilosc przerw w pracy.
    Aha POWODZENIA

entoria
    Participant

dziekuje za odpowiedzi…

Baggins
    Participant

nie wiem czy dobrze kojarze, ale od midwife otrzymuje sie cos w rodzaju potwierdzenia itp. ja bym przekazal im kopie tego i tyle. jak zwolnia to dzwon do rzecznika praw pracownika :). na forum jest pelno porad i kontaktow, ja niestety nie pamietam. zwolnienie cie w czasie ciazy (nawet gdyby powodem nie byla ta ciaza) jest nielatwe i jeli to zrobia powinni sie liczyc z konsekwencjami :).
    nie daj sie rolowac

v-tec
    Członek

I’d like to inform you that I’m pregnant and the expected date of giving birth is… powinno wystarczyć. Ale są tu na forum anglistki może coś lepszego wymyślą. I odradzam natarczywego domagania się potwierdzenia przyjęcia pisma, nie jest to raczej w tym kraju praktykowane, wystarczy jak zachwasz sobie kopię i zrobisz adnotację doręczono panu x dnia y.
    Ale skoro jak piszesz 'oni’ nie przestrzegają przepisów to wręczenie takiego pisma będzie prawdopodobnie dopiero początkiem twoich problemów… mimo to nie przejmuj się pieniądze to nie wszystko zwłaszcza jeżeli tak 'walczyliście’ o dziecko 🙂

entoria
    Participant

Wszystko juz wiem, dziekuje za pomoc. Zainteresowanych tym tematem prosze o kontakt na priv to przesle wzor informacji dla pracodawcy. Szczegolne podziekowania dla Magdy. Przyszlym rodzicom zycze powodzenia. Dbajcie o swoje malenstwa.

"Przez zycie trzeba isc z glowa podniesiona do gory, ale nie z zadartym nosem."

Reddbull
    Członek

Under the new Maternity and Parental Leave (Amendment) Regulations 2002, women whose babies are due on or after 6 April 2003 have to give at least 15 weeks notice of the date on which they are due to give birth.
    Mam nadzieje, ze pomoze…

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.