Strona główna Działy Praca praca/dla uczniów i studentów w wakacje/weekendowa

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 106)
  • Autor
    Wpisy
    ilon9
    Participant

Witam!
    Szukam pracy na weekend typu sprzątnie lub praca w warehousie.Może ktoś się orientuje które agencje w Leeds oferuja taką prace.

Waldek
    Członek

W jakiej agencji w Leeds może się zarejestrować 17-letnia osoba.
    Moja córka chciałaby zacząć pracować, popołudniu uczy się angielskiego w PLC, ale to tylko trzy godziny dziennie, więc chciałaby również znalezc sobie pracę, ale wiekszosc agencji zatrudnia osoby powyzej 18 roku zycia…

GAWEL
    Participant

Moze to ci pomoze ?
    http://www.wyzup.net

seny
    Członek

Hej! Mam 18 lat i w tym roku koncze liceum. Planuje przyjechac do Leeds w wakcje na około 1 – 1,5 miesiąca i chciałabym tam popracowac. Czy może ktoś mi może powiedziec, gdzie najlepiej szukac takiej wakacyjnej pracy? Znam angielski na dobrym poziomie (mam CAE) ale nie mam doświadczenia w żadnej pracy.
    Wybieram sie do Leeds w maju, na dwa tygodnie i chcialam sie wtedy rozejrzec. Czy wie ktoś może czy jest taka możliwośc żeby sobie wtedy załatwic coś na sierpień? Pozdrawiam i z góry dziekuje

moje gg: 2608480 😀

seny
    Członek

witam
    mam pytanko odnosnie drugiej pracy ile podatku sie placi mysle o jakims dodatkowym zajeciu w weekend nie wiecej niz 15h tylko zastanawiam sie czy oplaci sie bo slyszalem ze z drugiej pracy wiekszy procent podatku odciagaja
    pozdrawiam poszukiwaczy zaginionej arki

Pabloo
    Członek

Zawsze oplaca sie wiecej pracowac.

W tej chwili placisz 10% podatku, jesli Twoj roczny dochod przekroczy gbp 34,600 wtedy wskoczysz na stawke 22% od zarobkow ponad 34,600.
    Jesli pracodawca wezmie Ci wieksza zaliczke odzyskasz ja w kwietniu.

Tabele znalazlem na stronie HM Revemue & Customs:
    http://www.hmrc.gov.uk/rates/it.htm

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pabloo wrote:

Zawsze oplaca sie wiecej pracowac.

W tej chwili placisz 10% podatku, jesli Twoj roczny dochod przekroczy gbp 34,600 wtedy wskoczysz na stawke 22% od zarobkow ponad 34,600.
    Jesli pracodawca wezmie Ci wieksza zaliczke odzyskasz ja w kwietniu.

Tabele znalazlem na stronie HM Revemue & Customs:
    http://www.hmrc.gov.uk/rates/it.htm

Troche zle odczytales tabele….
    ale od poczatku
    5225 to kwota wolna od podatku (stad tez nazwa tax code L522)
    pomniejszona stawka podatkowa 10% to – 2,150
    stawka podstawowa do kwoty 34,600 wynosi 22 %
    a wiec np jezeli zarabiasz np 10.000 (dla latwiejszego liczenia)
    masz: do kwoty 5225 – £0 podatku
    nastepnie od kolejnych 2150 – 10 % czyli £215
    od reszty czyli £2625 – 22% czyli £577,5
    wiec w sumie przez caly rok zabiora Ci £792,5 podatku

Jezeli znajdziesz sobie dodatkowa prace i powiedzmy tez bedziesz zarabial £10.000 to wezma Ci 22 % od tych 10.000 gdyz kwote wolna i obnizona stawke wykorzystales juz w pierwszej pracy (niestety mozna miec tylko jedna kwote wolna na osobe 😉 )
    Dlatego mozna miec wrazenie ze z drugiej pracy zabieraja Ci duzo wiekszy podatek.

Przyznam szczerze ze nie bardzo orietuje sie jak wyglada naliczanie Insurance….
    Ile dokladnie Ci czego zabiora mozna sprawdzic na
    http://www.listentotaxman.com/

Baggins
    Participant

jesli pracujesz na full time w tej chwili i wezmiesz cos dodatkowego to walna ci 40% z nowej pracy. mimo ze nie przekroczysz dajmy na to tych 33,300. tak mi tlumaczyl w firmie QS. i nie dostaniesz zadnego zwrotu podatku. u mnie pare osob zrezygnowalo z dodatkowego zajecia w weekendy, sam opierajac sie na tym nawet nie mam zamiaru dodatkowo pracowac. wiec zalezy od ciebie. no chyba ze jest tu ktos kto sam pracuje na pelen etata i jeszcze dorabia to moze sprostuje?
    [quote:d9c350772f]Zawsze oplaca sie wiecej pracowac. [/quote]
    no wiecej pieniedzy dostaniesz. ale jak wyjdzie ci ze polowe masz oddawac to czy to sie oplaca?

wlasnie drugi koles mi tlumaczy ze liczy sie suma tego co zarobisz w 2 pracach. wiec moze zwroca kase po podliczeniu roku podatkowego? bo to ze sciagaja 40% jest pewne

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

bo to ze sciagaja 40% jest pewne

nie 40 a 22% (basic rate)

Baggins
    Participant

[quote:b10e1fa741]Baggins napisał:
    bo to ze sciagaja 40% jest pewne

nie 40 a 22% (basic rate)[/quote]

ja pisze o pierwszej pracy na full time kiedy jestes a basic 22%. wtedy biora z drugiej 40%. pytanie czy zwracaja potem jesli roczna suma przychodow nie przekracza kwoty mieszczacej sie w podatku 22%%

7sisters
    Participant

Baggins, cos mi sie zdaje ze albo Ci ktos glupot nagadal, albo rzeczywiscie za te dwie fuchy ten ktos zarabia niezle.

Majac dwie prace dostajesz dwa tax codes i placisz takie same stawki jak pracujac na jednym etacie. Tutej nizy se poczytej:

https://www.lse.ac.uk/collections/payAndInformation/pdf/Income%20Tax%20-%20The%20Basics%202006-07.pdf

Sandgirl
    Członek

Tak sobie myslalam…
    czy mozliwe byloby zalatwienie sobie pracy na wakacje (lipiec, sierpien, prawdopodobnie wrzesien) juz teraz?

sharoy_ss
    Członek

Milczenie wszystkich uzytkownikow powinno byc dla ciebie
    odpowiedzia na pytanie. Pozdrawiam

SAMIRAHINI
    Członek

Teoretycznie tak.Niektore firmy juz rekrutuja za posrednictwem Job Shop-u.Widzialam juz kilka ogloszen…
    Zarejestruj sie-nigdy nie zawadzi-nim reszta studentow wpadnie w amok poszukiwan i monitoruj…Moze sie uda 😆

Sandgirl
    Członek

wlasnie dlatego pomyslalam o zaczeciu juz teraz – zeby wyprzedzic innych hehe 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 106)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.