Strona główna Działy Praca praca/dla uczniów i studentów w wakacje/weekendowa

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • Autor
    Wpisy
    ewelin
    Participant

ja tam pozostaje przy książkowym słowniku polsko-angielskim. Korzystam też z programu Tłumacz komputerowy angielski 2, choć nie jest aż taki świetny…a Cv to zostaje poszukać na googlach

😉

aszu
    Participant

pamietam, ze jak szukalem pracy i zamiescilem ogloszenie na gumtree, to sam zglosil sie do mnie koles z jakies restauracji z harrogate, bo myslal ze jak polak to kucharz:) wiec to tez jakis sposob. a co do znajomosci jezyka, jakis czas temu tlumaczylem na dworcu w leeds kilka rzeczy jednemu slowakowi, ktory po angielsku ani be ani me; okazalo sie ze przyjechal do pracy jako kucharz, nota bede tez gdzies kolo harrogate, wiec reguly nie ma

fatamorgana
    Participant

Kiedyś o tym było, że przeciętny polski kucharz z reguły jest lepszy niż angielski. Chociażby dlatego, że zna więcej potraw a kuchnia wschodnioeuropejska jest uważana przez samych Anglików za bardzo dobrą. Gorzej jak knajpa specjalizuje się w daniach typu English breakfast + Yorkshire pudding… 😆
    Sporo knajp serwujacych jedzenie, zwłaszcza na peryferiach i w mniejszych miastach potrzebuje kogoś, kto zna się na gotowaniu.
    Napisz do Spokoboya- on tez pracował w branży gastronomicznej i to w…Harrogate, więc może coś podpowie.
    🙂

Uxbridge
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    KUCHARZ wrote:

oprócz praktyk w szkole nie mam żadnego doświadczenia i też nigdy nie pracowałem w Polsce!

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    KUCHARZ wrote:

Mam 18 lat,z zawodu jestem kucharzem,…

Pozdro i z góry dzięki za odpisy.

😉

KUCHARZ
    Participant

Sorry nie wiem co niektórych ciśnie to doświadczenie i referencje – wiadomo podstawa,ale teraz dałem ogłoszenie do anonsów to kilka łebków samych dzwoni i to w POLSCE,gdzie rzekomo nie ma pracy i pieniędzy…

Co nie zmienia faktu,że i tak chcę wyjechać 😀

Uxbridge
    Członek

KUCHARZ wrote:

Sorry nie wiem co niektórych ciśnie to doświadczenie i referencje – wiadomo podstawa,ale teraz dałem ogłoszenie do anonsów to kilka łebków samych dzwoni i to w POLSCE,gdzie rzekomo nie ma pracy i pieniędzy…

No wlasnie, chodzi o to ze w Polsce masz szanse na dostanie pracy zgodnej z wyksztalceniem i mozesz nabrac doswiadczenia w zawodzie. I wtedy byloby ci duzo latwiej tutaj.

Aniolekk
    Participant

Czesc! sadze ze te pytanie jest tu dosc czesto widziane i czesto stawiane, ale… pracuje od pon. do pt. do 15.30. chce zaszczedzic troche i pozniej wrocic do Pl. dlatego rozgladam sie za jakas dodatkowa praca na wieczory lub weekendy. Moze mi ktos pomoc? gdzie moze byc jakies wolne miejsce? gdzie moglabym sprobowac?

abrudecki
    Participant

ja też szukam,ale ciężko jest
    też pracuję od pn do pt ale po 10 do 12 godz na budowie i nie narzekam na brak kasy,ale przydało by się więcej.
    bo jak przychodzi weekend to nie wiadomo co z sobą zrobić.
    wracam w grudniu do polski i szukałem wszędzie, ale lipa
    oczywiście też nikt nie pójdzie za 20 czy 40 funtów za sobotę.
    spróbuj w hotelach bo tam najprędzej coś znajdziesz,albo zostań w domu i ciesz się odpoczynkiem
    pewnie zaraz ktoś skomentuję moją wypowiedz,ale jakoś mnie to nie interesuję
    pozdrawiam

Aniolekk
    Participant

dziex. w kilku juz bylam. zawsze odp po jakims tam czasie, do czego nie mam przekonania.

abrudecki
    Participant

jak chcesz to ja potrzebuje do siebie do domu
    oczywiście to żart i pewnie zrobi się z tego afera jakaś
    jak coś będę wiedział o pracy dla dziewczyny to nie omieszkam ci o tym napisać .
    pozdrawiam

marianek
    Członek

poszukaj moze w klubach albo barach. to tam przewaznie potrzebuja ludzi w weekend
    zycze powodzenia

ela1981
    Participant

abrudecki wrote:

też pracuję od pn do pt ale po 10 do 12 godz na budowie i nie narzekam na brak kasy,ale przydało by się więcej.
    bo jak przychodzi weekend to nie wiadomo co z sobą zrobić.

😯

cheeky girl
    Participant

Aniolekk wrote:

Czesc! sadze ze te pytanie jest tu dosc czesto widziane i czesto stawiane, ale… pracuje od pon. do pt. do 15.30. chce zaszczedzic troche i pozniej wrocic do Pl. dlatego rozgladam sie za jakas dodatkowa praca na wieczory lub weekendy. Moze mi ktos pomoc? gdzie moze byc jakies wolne miejsce? gdzie moglabym sprobowac?

Zglos sie do agencji Gilds, na Blenheim Terrace (off Woodhouse Lane), tel. 0113 245 3456. Placa tylko minimum, ale sa tez napiwki. Wysylaja ludzi w rozne miejsca do kelnerowania, obslugi baru, sprzedawania piwa na meczach itp. i to wlasne w weekendy. Z tego co wiem, to trzeba do nich czesto dzwonic, albo ich odwiedzac to wtedy jest praca. Powodzenia! 😆 😆 😆

100%polak
    Participant

Spotkałem raz Polaka ,który pracował 112 godzin tygodniowo.
    Miał 2 prace po 8 godzin 7 dni w tygodniu.Powiedział ,że nawet dobrze się wtedy czuł.Czy ktoś pobił ten "rekord"?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 61)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.