Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in
/home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line
193
bobas wrote:
Witam. Słuchajcie jak to jest z pracą dla osoby niepełnoletniej? Przyjechał do mnie siostrzeniec i brakuje mu do 18-nastki jeszcze kilku dobrych miesięcy. Zastanawiam się czy wogóle jest sens odwiedzić jakieś agencje, ponieważ nie jestem pewien czy go gdziekolwiek zarejestruja. A jeśli jest sens to jakie? Nie mam zielonego pojęcia. Może ktos z was będzie wiedział. Dziękuje ze wszelkie informacje. Pozdrawiam.
bylo juz na forum………….. zglos sie z nim do " Connections Leeds Eastgate, Leeds LS2, West Yorkshire UK"
tutaj link
http://www.shoppinginleeds.co.uk/city-centre-leeds-shopping/source/leeds-shopping-5971.html
tam was pokieruja dalej.
powodzenia.
ps. a agencje bym odradzal. bo nawet jak by gdzies przyjeli to beda traktowac na granicy prawa. to znaczy ze oboz pracy dla nieletnich a zaplata nie warta wstawania rano. oczywiscie beda przestrzegac przepisow dla mlodocianych ale interpretowac je "po swojemu". bylo mnostwo o tym w gazetach.
zaczyna sie duzo pracy sezonowej u farmerow. tam tez mozecie popytac. dzieci od znajomych dorabiaja sobie do wakacji, w ten sposob, juz od 2 lat. nie slyszalem by byly pokrzywdzone lub oszukane. wiec mysle ze to tez opcja. i to nie ze wzgledu na to ze rodzice nie maja a aspekt czysto wychowawczy. zawsze do tego co sobie dorobia, drugie tyle dostaja od rodzicow. ale szacunek do pieniadza i pracy w ten sposob poznaja od najmlodszych lat. mimo ze tylko pare dni w wakacje ale zawsze cos.