Strona główna › Działy › Hyde Park › 11 marca na BBC 2 bedzie program o Polakach
[quote:218253e10c]a ja akuret bede w Oslo :?[/quote]
No problem możesz przez net słuchać
jak mozna przez net sluchac bbc
tzw iPlayer 😉
nie do przegapienia
iPlayer dziala tylko na terenie uk
Na bbc.co.uk po prawej jest ramka radio w której można słuchać radia live i nic tam nie piszą żeby nie można było spoza uk, aczkolwiek nie sprawdzałem. Może ktoś jest za granicą i napisze czy działa.
Może ktoś jest za granicą i napisze czy działa.
moj zagraniczny znajomy (z Polski 🙂 ) sprawdzil dostep bezposredni (bez playera) ze strony iPlayer wczoraj i nie byl w stanie korzystac z serwisu. Z jakiego powodu – tego nie wiem (jeszcze?).
Zgodnie z umowa licencyjna aplikacji iPlayer uzytkownik zobowiazuje sie ze nie bedzie probowal ogladac materialow bedac poza terytorium UK.
Cytat z strony iPlayer’a:
[i:5dba79aabc]Rights agreements mean that BBC iPlayer television programmes are only available to users to download or stream (Click to Play) in the UK. However, BBC Worldwide is working on an international version, which we will make available as soon as possible.[/i:5dba79aabc]
Serwis iPlayer korzysta z technologi GeoIP – rozpoznaje z jakiego IP/ISP korzystasz i na tej podstawie określa czy możesz lub nie możesz oglądnąć dany program.
Można ściągnąć program/film na dysk i oglądać wszędzie.
iPlayer i słuchanie radia przez net to dwie różne rzeczy i na radio nie ma żadnych ograniczeń 🙂
ooops, nie przeczytalem posta v-tca ze zrozumieniem
Wlasnie obejrzalem ten program.
-Pekla mi rura w kiblu…
-Jest jakis hydraulik???
-Nie ma zadnych wszyscy wyjechali…..
To mnie rozwalilo…….
A jeszcze 100 lat i tort z ASDY w autobusie… 😉
A tak wogole to znowu pokazali polakow, opisujac tylko okreslona grupe ludzi….
Dlaczego nie pokaza polakow pracujacych "pod krawatem"… Tez chce byc telewizji…. Powinni pokazac wyksztalconych ludzi ktorzy przyjezdzaja i robia kariere….
Zalosny program…
Do dupy z takimi programami…
A tak wogole to znowu pokazali polakow, opisujac tylko okreslona grupe ludzi….
Dlaczego nie pokaza polakow pracujacych "pod krawatem"… Tez chce byc telewizji…. Powinni pokazac wyksztalconych ludzi ktorzy przyjezdzaja i robia kariere….
Zalosny program…
Nie zgodzę się z Tobą, pokazali grupę która jak przypuszczam stanowi 80% nowej emigracji i uważam że było to pierwszy rzetelny film pokazujący zjawisko imigracji i emigracji.
Producenci podeszli do rzeczy profesjonalnie i nie była to kolejna nagonka na imigrantów, jakich ostatnio i w tv i w brukowcach wiele.
Tacy Polacy przybywają tutaj najliczniej i takie a nie inne problemy powodują. Spanie po 8-12 w 2 bedroom house??? Jasne, uważam że to duża przesada i jak najbardziej rozumiem oburzenie ludzi mieszkających tutaj od kilku pokoleń. Przy takim napływie imigrantów mają prawo czuć się wyobcowani w swoim miasteczku/ na własnej ulicy.
Podobał mi się Angol w czerwonym passacie i jego szczera wypowiedz o młodzieży. Kolesie spod JobCentre? takich to ja nawet do sprzątania ulicy w nocy bym nie zatrudniło bo jeszcze zrobili by sobie i innym krzywdę.
derailed wrote:A tak wogole to znowu pokazali polakow, opisujac tylko okreslona grupe ludzi….
Zalosny program…
Nie zgodzę się z Tobą, pokazali grupę która jak przypuszczam stanowi 80% nowej emigracji i uważam że było to pierwszy rzetelny film pokazujący zjawisko imigracji i emigracji.
Producenci podeszli do rzeczy profesjonalnie i nie była to kolejna nagonka na imigrantów, jakich ostatnio i w tv i w brukowcach wiele.
Tacy Polacy przybywają tutaj najliczniej i takie a nie inne problemy powodują. Spanie po 8-12 w 2 bedroom house??? Jasne, uważam że to duża przesada i jak najbardziej rozumiem oburzenie ludzi mieszkających tutaj od kilku pokoleń. Przy takim napływie imigrantów mają prawo czuć się wyobcowani w swoim miasteczku/ na własnej ulicy.
Podobał misie Angol w czerwonym passacie i jego szczera wypowiedz o młodzieży. Kolesie spod JobCentre? takich to ja nawet do sprzątania ulicy w nocy bym nie zatrudniło bo jeszcze zrobili by sobie i innym krzywdę.[/quote]
rekami i nogami sie pod kolega podpisuje… filmik ciekawie zrobiony.
ciekawe co jutro ludzie w pracy beda gadac bo wiem ze kilku 'krawaciarzy’ i 'krawaciar’ z Czuba chcialo to obejrzec.
niestety zapomnialam obejrzec..
🙁
wydaje mi sie ze w zadnym kraju nei bedzie tak ze by zrobili program TYLKO o wyksztalconych i dobrze zarabiajacych polakach..jest ich niewielu i tak naprawde ich nie widac.
Program bylby wtedy troszke przeklamany. Musieli pokazac TO CO WIDAC na ulicy. To o czym ludzie mowia. Rowniez to co jest najbardziej kontrowersyjne.
Wydaje mi sie ze itv przygotowuje cos podobnego..moze tym razem nie bedzie to o szarych ludziach…
ciekawsze niz program sa komentarze na stronie tej serii.. szczegolnie trauma kogos kto musial mieszkac w warszawie 7 miesiecy (worst experience of my life :D) oraz wypowiedzi polakow.. 🙂
niespodzianki specjalnej nie bylo 🙂 a tort w busie faktycznie rozwalajacy 😀
niestety zapomnialam obejrzec..
🙁
wydaje mi sie ze w zadnym kraju nei bedzie tak ze by zrobili program TYLKO o wyksztalconych i dobrze zarabiajacych polakach..jest ich niewielu i tak naprawde ich nie widac.
Program bylby wtedy troszke przeklamany. Musieli pokazac TO CO WIDAC na ulicy. To o czym ludzie mowia. Rowniez to co jest najbardziej kontrowersyjne.Wydaje mi sie ze itv przygotowuje cos podobnego..moze tym razem nie bedzie to o szarych ludziach…
Jak masz kablowke to mozesz obejzec na 'TV on demand’ i to za darmo!!