Strona główna Działy Hyde Park Scarborough or Whitby

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    bolek
    Participant

tu i tu piknie…,najlepiej wyjedź z leeds o 6.00 i zalicz obydwa, whitby mniejsze niz scarborough jest…
    a jak zdążysz to jeszcze flamborough (flamborough head)

jackyl
    Participant

a klimatycznie – zalicz scara, ciesz sie whitby 🙂

yuuki
    Członek

no i nie zapominajh ze w scarborough mozesz poszalec na osiolkach 😀

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    bolek wrote:

a jak zdążysz to jeszcze flamborough (flamborough head)

a ja bym od tego zaczela, ale zalezy kto co lubi, poogladaj zdjecia, pogoogluj i wybierz

7sisters
    Participant

Pojechalem kiedys w weekend do Scarborough. Dziwna rzecz, wszyscy ktorych tam spotkalem (lacznie z wlascicielka BB) byli albo kompletnie pijani, albo calkowicie zdegenerowani albo tez brzydcy do stopnia graniczacego z niepelnosprawnoscia.

Scarborough jest malownicze ale tak naprawde to nic wiecej mocno podupadly resort wakacyjny klasy robotniczej w najgorszym tego slowa znaczeniu. Restauracje i kawiarnie sa podle, BBs do najlepszych nie naleza a poza salonami gier wiele rozrywek nie znajdziesz.

Znacznie bardziej podobalo mi sie Whitby. Polecam szczegolnie ruiny abbey ale i cale miasto jest zywe i przyjemne (mily kontrast po Scar). Przy okazji wpadnij do Robin Hood Bay, malej wioski miedzy Whitby a Scar, o tutaj:

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=robin+hood+bay&sll=37.0625,-95.677068&sspn=28.611123,59.765625&ie=UTF8&ll=37.939324,-75.695801&spn=0.027753,0.058365&z=14&iwloc=addr

slanting_eye
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

link to mi usa pokazuje

😀 😀 😀 😀 😯

rusze do whitby na poczatek

7sisters
    Participant
    Anonim
    Gość

Ja polecam Whitby. Byłam tam 3 razy i chętnie bym jechała czwarty. W Scarborough szczerze mówiąc nic ciekawego dla siebie nie znalazłam. Chiński park, nie powiem, ładny. No i Sea Life.

A Whitby… Jak pogoda to i statkiem i motorówką można popływać po morzu. Ceny 2Ł za statek, 4 motorówka. Ma w sobie coś to miasteczko. Urok jakiś taki. I zamek inspiracja dla Drakuli Bram Stokera. Mniam 😆

leopard
    Participant

zgadzam sie. Whitby to lepszy wybor. Do tego po drodze Robin Hood’s Bay i Flamborough Head

Ale to zalezy co Cie kreci. Jesli salony gier i fish & chips, to zdecydowanie Scarborough 😀

fatamorgana
    Participant

Slanting, przecież w naszym opisie miast leżących w Yorkshire masz co nieco (i to w dodatku na podstawie Pascala), w galerii też coś jest, natomiast zapomniałeś, ze nasze Wyjazdy Forumowe były i tam, zatem nie ma wątpliwości, że Whitby jest ciekawsze- ma swój niezaprzeczalny urok.

Co do jednodniowego wypadu i do Whitby i do Flamborough Head, to nie polecam, ponieważ sa to miejsca położone dokładnie na dwóch końcach najciekawszego pasa wybrzeża Yorkshire, zatem zamiast się ścigać z zegarkiem i zobaczyć po łebkach, lepiej podzielić tą część wybrzeża na dwa osobne dni. Kilka razy próbowałem zaliczyć i jedno i drugie w ciągu jednego dnia, ale bez sensu jest mijanie wszystkiego co po drodze (zwłaszcza Filey Brigg i klifów Bempton!)
    Na północ od Scarborough i na południe.
    Dlatego min. w galerii są takie dwa działy.

Pozdrawiam.
    Jutro Ci powiem więcej na zajęciach. 🙂 😉

P.S. Dora, w Whitby nie ma zamku… są ruiny klasztoru, bardzo stare Abbey z VII/VIIIw.

Anonim
    Gość

fatamorgana wrote:

P.S. Dora, w Whitby nie ma zamku… są ruiny klasztoru, bardzo stare Abbey z VII/VIIIw.

Wiem, że to opactwo 🙄

Sandgirl
    Członek

Jeszcze nie bylam w Scarborough…
    w Whitby mi sie podobalo 🙂
    mialam wejsc po tych 200 (chyba) stopniach, ale tak wialo ze mi sie odechcialo 😉

sunyysgarden
    Członek

Bylam 2 razy w Scarborough i jakies 10 razy w Whitby – i jest stanowczo bardziej urodziwe, cieple, piekne plaze – cudowne miejce! Polecam Whitby !!!!

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.