Strona główna Działy Hobby Polskie filmy w angielskim kinie

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rysiul
    Członek

fajnie by bylo jetem za 🙂 czy mialo by to powodzenie ,trzeba sprobowac to sie zobaczy 🙂

fatamorgana
    Participant

Myślę że nie tutaj powinno się badać takie rzeczy.
    Z prostej przyczyny.
    Tu za mało ludzi wyraża opinie, a jeszcze mniej potem przychodzi na to czy tamto wydarzenie.
    A takie filmy warto prezentować wtedy, gdy jest te kilkadziesiąt osób na sali- inaczej kicha.

ja78
    Participant

fajnie by bylo.nawet filmy w polskiej wersji jezykowej.wielu polakow nie zna innego jezyka
    wystarcz fama i mysle ze to by sie udalo.jak co sprobowac mozna.pisze sie na to.pozdrawiam wszystkich z inicjatywa.

cheeky girl
    Participant

Ja chetnie na taki film bym poaszla, ale szczerze mowiac z tego co zauwazylam Anglicy nie lubia za bardzo kina obcych produkcji. Ile jest wyswietlanych tutaj filmow z zagranicy?? Oprocz amerykanskich oczywiscie.

Mozna ewentualnie sprobowac w mniejszych kinach gdzie wlasnie wyswietlaja produkcje w innych jezykach np. Hyde Park Picture House. graja filmy hiszpanskie,chinskie, francuskie.

http://www.hydeparkpicturehouse.co.uk/

ewelin
    Participant

ja też bym była za tym… może zorganizować jakiś jeden dzień w tygodniu z polskim seansem…

ela1981
    Participant

generalnie ciekawy pomysl moim zdaniem, ale czy przyciagnie az tyle osob by sie to oplacalo, wszystko zalezy co bedzie grane (starocie czy nowosci) i jak bedzie zorganizowane (zauwazylam, ze takie imprezy dla Polakow czesto sa organizowane "przy okazji", sa dodatkiem do dzialalnosci (ale tu nie ma sie co dziwic), wiec jak seansy beda np w srody o godz. 12 to marna szansa zeby zeszly sie tlumy)

ewelin
    Participant

noo w sumie masz rację, może na początku byli by i chętni na takie wypady do kina o jednej porze w tygodniu, ale później by się znudziło… Więc chyba lepiej organizować raz na jakiś czas…

ewuski
    Participant

Mysle, ze nowosci cieszylyby sie popularnoscia. Mi na przykald brakuje polskiego kina.
    Chociaz na pewno nie chodzilabym na wszystko jak leci, tylko dlatego, ze polskie.

fatemeh
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Ostatni 'polski’ seans w Bradford cieszyl sie naprawde sporym powodzeniem i byla to glownie klientela anglojezyczna. Pomysl puszczania polskich filmow musialby znalezc paru zapalencow gotowych zapukac do Councilu (to w koncu pod jego egida organizowany jest coroczny Leeds Film Festival) albo pgdadac z ludzmi z Picture House i ewentualnie poswiecic czas na kontakt z polskimi dystrybutorami. Jesli udaloby sie znalezc wsparcie Councilu to przy odpowiedniej reklamie (forum, Uniwerki – za posrednictwem forumowiczow-studentow, poczta pantoflowa + wsparcie councilu) mozna by sprobowac cos zorganizowac. Ja moglabym np. popytac ludzi z Muzeum w jaki sposob i przy jakich nakladach zorganizowali polskie seanse. Know-how + dojscia 'informacyjne’ moga tez miec osoby wymienione przez Fate w watku kinowym w Polskim Centrum.

fatamorgana wrote:

A dodatkowo okazało się, ze udział w tym biorą: zarówno filmowiec z łódzkiej filmówki- (inicjator DKF- tu ukłon w jego stronę…), oraz…dyplomowany krytyk filmowy, czyli osoba którą większość w Polskim Centrum zna, ale nie wie że jest krytykiem.

Jesli jednak rusza pelna para seanse w Centrum, to pewnie nie bedzie czego juz organizowac 'na miescie’.

Zawsze mozna tez kontaktowac sie z organizatorem festiwalu filmowego w Leeds z propozycjami filmow na nastepna edycje:
    http://www.leedsfilm.com/2007/liff/page/contact

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.