Strona główna Działy Hyde Park od jutra do kanady bez wiz na 3 miesiace

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cyklop
    Participant

a potem tylko przez granice i kto chce juz jest w usa,czy bedzie to nowy kierunek polskiej emigracji? 😀 😯 😀

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    cyklop wrote:

a potem tylko przez granice i kto chce juz jest w usa,czy bedzie to nowy kierunek polskiej emigracji? 😀 😯 😀

a czy granice kanada/usa możesz przekroczyć bez wizy?
    chyba ze masz na mysli zielona 🙂

7sisters
    Participant

Juz lecimy. 😕

berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ”wojti” wrote:

cyklop wrote:

a czy granice kanada/usa możesz przekroczyć bez wizy?
    chyba ze masz na mysli zielona :)[/quote]

Przez ta granice jak i kazda inna polak bez zielonej karty czy promesy ma takie szanse jak kiedys wschodnio-berlinczyk mial do zachodniego berlina……………czyli prawie zero. Jak juz ktos tak koniecznie chce dostac sie do tego "syfu" to proponuje Meksyk. Z $2000 w kieszeni mozna znalezc dobrego "przewodnika" a do meksyku polacy wiz nie potrzebuja.Pozdrawiam

v-tec
    Członek

Czy naprawdę granica usa-cdn jest tak dobrze strzeżona? Bo mi się zdawało że jest to coś na kształt granicy np. niemiecko-francuskiej. Przecież mają tam tę strefę nafta czy coś tam.
    Btw. do zorientowanych gdzie kupić najtaniej bilety do Kanady? Mam tam kilku znajomych może się wybiorę..
    Tylko żeby mnie nie straktowali jak niedawno tego w Vancouver…

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

jak będziesz sie tak awanturował jak czasem na forum to lepiej nie jedz 😆 😈 😉

v-tec
    Członek

Jakieś bardziej konkretne odpowiedzi?

berti
    Participant

v-tec wrote:

Czy naprawdę granica usa-cdn jest tak dobrze strzeżona? Bo mi się zdawało że jest to coś na kształt granicy np. niemiecko-francuskiej. Przecież mają tam tę strefę nafta czy coś tam.
    Btw. do zorientowanych gdzie kupić najtaniej bilety do Kanady? Mam tam kilku znajomych może się wybiorę..

Powiedzmy ze jest v-tec.Przejezdzalem kilka razy i przechodzilem ( przy Niagara) i z tego co zaobserwowalem to jest niezle pilnowana. Wiecej…..,nawet nigdy nie slyszalem o nielegalnym przekroczeniu owej granicy, natomiast o meksykanskiej dziennie bynajmniej jeden raz w CNN lub USA Today. Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Po prostu nikt nielegalnie tej granicy nie przekracza bo po co? A jak ktoś tam przekroczy (np. Polak) to nie biegnie do tv się pochwalić 🙂

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

Jakieś bardziej konkretne odpowiedzi?

Obawiam sie ze bedziesz musial spedzic troche czasu i porownac ceny roznych przewoznikow. Jest ich kilku np z Manchesteru, Liverpoolu, Londynu.
    Na google jest sporo wyszukiwarek jak np ta pierwsza z brzegu http://www.edreams.com Ja tego uzywam ewentualnie zeby dowiedziec jaki przewoznik jest dostepny. Najtaniej chyba na stronie danego przewoznika. Reszta to zabawa, porownywanie cen i terminow moze jakas okazja sie trafi itd. Nie ma na to pytanie konkretnej opdowiedzi. Czasem LOT z Anglii do Polski jest bardzo tani przeważnie mając bilety kilka razy droższe.

berti
    Participant

v-tec wrote:

Po prostu nikt nielegalnie tej granicy nie przekracza bo po co? A jak ktoś tam przekroczy (np. Polak) to nie biegnie do tv się pochwalić 🙂

Nie jestem w stanie ci na to odpowiedziec bo nie wiem. Natomias moge ci tylko potwierdzic ze jest dobrze pilnowana….za scanerami itd. i nie ma mozliwosci przejechania,przejscia bez kontroli dokumentow!! No wiec jesli tym "dokumentem" bedzie polski paszport bez promesy czy zielona karta to raczej wiesz gdzie cie pokieruja………spowrotem.

Natomiast jesli chodzi o bilety to poprubuj kombinujac inaczej.Naprzyklad sprawdz ceny samolotow relacji frankfurt-newark itp bo wiem ze sa bardzo tanio,do duesseldorfu zalecisz jet2 za F4.99 jak dobrze poszukasz.Z duesseldorfu masz pociag ICE za F10 do samego frakfurtu.( jesli masz bilet lotniczy relacji frankfurt-usa) a z newark do wiekszosci miast canady zalecisz za $5 jak dobrze poszukasz.

Podsumowanie. Jesli masz ochote na przesiadki i lubisz zwiedzac po drodze mozna bardzo tanio zaleciec wszedzie.Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Ciekawa trasa… 🙂 A czy muszę mieć wizę amerykańską jakąś transitową czy coś jak chcę leciec przez nyc?

Anonim
    Gość

v-tec wrote:

Ciekawa trasa… 🙂 A czy muszę mieć wizę amerykańską jakąś transitową czy coś jak chcę leciec przez nyc?

nie musisz. znajdujesz sie w strefie w której możesz przesiąść sie na inny samolot lub wrócić z powrotem. jeśli chcesz ja przekroczyć (czyli granice) musisz mieć wizę.

berti
    Participant

v-tec wrote:

Nie musisz,lecisz transytem, samo ladowanie na lotnisku w ktoryms z miast USA nie oznacza ze jestes wpuszczony na teren USA. Zostaniesz skierowany do odpowiedniej Gate i bedziesz czekal na dalszy lot. Pozdrawiam.

v-tec
    Członek

Tak myślałem. No to Tuptusiu w drogę! Qurde czasem mi wstyd jak pomyślę że nigdy nie byłem poza Europą (nawet w Europie jeszcze kilku krajów nie zaliczyłem). Kiedy ja to nadrobię? Może na emeryturze (jak dożyję)… 🙄

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.