Strona główna Działy Finanse Oszczedzanie w EUR

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Załóż sobie w Polsce konto oszczędnościowe w euro. Albo jedź pracować do Irlandii 🙂
    Wieści o drastycznym spadku funta są mocno przesadzone. Przez wiele lat funt utrzymywał się w relacji 1,4 do euro, dopiero ostatnio nieco spadł do 1,3. To nie funt spada tylko złoty się umacnia, między innymi przez to że tyle tych funtów do Polski spływa.

Anonim
    Gość

ostatnio czytałem ze chińczycy zastanawiają sie nad zamiana rezerw dolarowych na euro…. 🙂

na mocna złotówkę duży wpływ ma rosnące zadłużenie. dodrukowywane wysoko oprocentowane obligacje wykupywane przez spekulantów. mocna złotówka nie ma wiele wspólnego ze zdrowa ekonomia. balonowa potęga złotego wczesnej czy później pęknie.

MaciekMM
    Participant

A co wy na to by pieniadze zainwestowac w zloto lub srebro? Jesli ktos jest zainteresowany polecam http://www.igindex.co.uk Pozdrawiam

7sisters
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    MaciekMM wrote:

A co wy na to by pieniadze zainwestowac w zloto lub srebro? Jesli ktos jest zainteresowany polecam http://www.igindex.co.uk Pozdrawiam

Zloto jest na najwyzszej gorce od ponad dwudziestu lat. Trzeba miec nierowno pod kopula zeby je teraz kupowac.

Jak juz koniecznie chcesz podjac ryzyko, poczekaj do wyborow w US a potem kup dolary.

adamo82
    Participant

Ropa, Miedź , niemal wszystkie surowce są najwyżej.. od 20 lat.. a co najciekawsze pojawiają sie głosy , że to niekoniecznie spekulacyjnie (gdyż nie wzrastają zapasy), a być może dlatego że WYCZERPUJĄ się coniektóre zasoby??
    ZŁOTO MOŻE byc bardzo dobrym pomysłem (jak na moje), coś konkretnego co ZAWSZE BĘDZIE miało wartość… teraz jak zaczął się kryzys to przez 1-2 lata raczej nie spandnie;>, ale to INDYWIDUALNE ryzyko 🙂

v-tec
    Członek

Nie ma żadnych obiektywnych informacji o wyczerpywaniu się zasobów surowców. To co się dzieje to raczej efekt zmowy dostawców którzy po latach konkurowania ze sobą na rynkach gazu, ropy itd. co skutkowało groszowymi cenami przyszli po rozum do głowy i nie wątpię że się porozumieli. Utrzymanie wysokich cen ułatwia popyt z Chin. Złoto to inna beczka bo ma ono znikome zastosowanie w przemyśle, jest traktowane głównie jako lokata kapitału czyli tu wszystko może się zdarzyć.

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    adamo82 wrote:

ZŁOTO MOŻE byc bardzo dobrym pomysłem (jak na moje), coś 🙂

Lepszym pomyslem bylo kupienie nowych opon do wielkich ciezarówek uzywanych w kopalniach odkrywkowych surowców.Nikt nie przewidzial popytu ze strony Chin i nie powstaly dodatkowe linie prodykcyjne tych opon ,wiec za nowe placono wiecej jak za zloto 🙂

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.