Strona główna Działy Finanse Czy funta czeka podobny los jak dolara?

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Przypuszczalnie jest to jeden z ciekawszych tematow do rozmowy – co dalej z funtem? Sledząc na bierząco przeróżne strony z zakresu biznesu,finansow i wogóle gospodarki tak polskiej jak i brytyjskiej perspektywy na utrzymanie nawet obecnej wartosci funta w stosunku do zlotowki sa mizerne – Czy ktos zna jakis powod dla ktorego jest sens wstrzymac sie ze sprzedazą funta? Patrzac na nieszczesnego dolara czy nawet euro nie trzeba byc chyba wybitnym ekonomistą aby przewidziec co bedzie dalej 👿 ❓

berti
    Participant

no jesli chodzi o euro to podskoczylo w stosunku do dolara i mnie tylko ta opcja interesuje. Zlotowka jako pieniadz raczej nie,tymbardziej ze rokowania istnienia zlotego jako zloty raczej nie potrwa dlugo. Kolejnosc jest oczywista……..najpierw bylo wejscie do NATO….potem do UNI…ostatnio do SHENGEN…..wiec nastepny krok pewnie EURO. Kryteria sa jasne……..inflacja nie moze przekroczec 3.0% rocznie i polska coraz blizej tego. Potem referendum, badz i nie ( mialo byc w sprawie traktatu i tez panowie z sejmu uznali ze spoleczenstwo nie wazne,sami zdecydujemy) wiec tylko czekac. To jest tylko i wylacznie moja opinia!! Oparlem sie na kolejnosci i przykladach 60% panstw UNI.Pozdrawiam.

Wachu
    Członek

masakra z tym funtem,ja planowałem wrócic do kraju po wakacjach,ale z takim kursem to sie jeszcze zastanowie. Chyba opchne te funty,tylko nie wiem na co,złotówki, czy euro,moze jakas inwestycja,teraz chyba wszystko lepsze niz funt. Najgorsze jest to,ze nie wiadomo o co chodzi i jak to sie zakonczy, bo silny złoty jest potrzebny by dobrze wejsc w euro, i kto wie czy finansiera specjalnie nie pompuje złotego.Z drugiej mańki silny złoty to zasługa kryzysu w USA, które w kryzysie wiecznie byc nie moze. W sumie mógłbym zaczekac do 2009 z tymi funtami,ale wtedy moze byc po 3,5 albo po 5. Sprzedam gbp,a jak zacznie iść w góre to kupie spowrotem,ot,tak na koniec mi przyszło chyba dobre rozwiązanie.

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.