Strona główna Działy Finanse Miesieczne wplaty Working/Child Tax Credit

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    eurotarget
    Participant

Witam, mam szybkie pytanie do forumowiczow pobierajacych te zesilki w cyklu miesiecznym. W ktorym dniu wplywa Wam przelew na konto? Dostalem 2 tyg temu pozytywna decyzje z data 8/02 i do tej pory nie wplynela zadna kasa. Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam

v-tec
    Członek

Na ogół pieniądze są na koncie zanim jeszcze list z decyzją dotrze. I wypłacają co tydzień chyba że coś zmienili. Zwróć uwagę na datę od kiedy przyznano benefit, wszystko masz detalicznie opisane. Jak co to tel. do urzędu

bolek
    Participant

przy niskich kwotach wypłaty są co 4 tygodnie

eurotarget
    Participant

Dzieki za info. W aplikacji jest mozliwosc wyboru platnosci:tygodniowo-miesiecznie. Ja wybralem druga opcje stad moje pytanie.

ela1981
    Participant

jesli zaznaczylas co 4 tyg, bedziesz dokladnie tak dostwac, jesli ten dzien wypadac bedzie na swieta/bank holiday bedziesz miala kase 1 lub nawet 2 dni wczesniej
    sprawdz paiery tam masz wszystko wyszczegolnione: jak beda ci placic i na ktore konto

eurotarget
    Participant

Dzieki za odpowiedz. Dostalem decyzje z wyliczonymi kwotami platnymi miesiecznie ale bez podania terminow i nr konta na ktore beda kierowane.
    Czy to oznacza, ze jesli decyzja jest z 8/02 to kazdego 8 dnia miesiaca bede dostawal kase. Na logike rzecz biorac, to kazdy dostawalby w innym terminie. Mysle, ze sa ustalone dni na tekie przelewy bo jest to tansze i prostsze. Tylko pytanie jest kiedy? Czy na poczatku czy koncu m-ca? Ktos z forumowiczow dostaje kaske w takim cyklu? Dzieki

bolek
    Participant

na decyzji zawsze są podane terminy wypłaty – sprawdz jeszcze raz decyzję, może czegoś nie doczytałeś

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    eurotarget wrote:

Na logike rzecz biorac, to kazdy dostawalby w innym terminie. Mysle, ze sa ustalone dni na tekie przelewy bo jest to tansze i prostsze. Tylko pytanie jest kiedy?

Przeczytaj jeszcze raz uważnie co ela napisała. Co jest tańsze czy prostsze to ty się kłopotać nie musisz. Dla komputera jest tak samo proste wypłacać ci co tydzień, co miesiąc albo co 57 dni 🙂
    Jeżeli na decyzji nie ma podanych terminów wypłat to znaczy że żadne pieniądze nie będą wypłacane. A dlaczego to tego już nie wiem. Zadzwoń i zapytaj

eurotarget
    Participant

czesc v-tec, wkurzylem sie i zadzwonilem na WTC Helpline. Ja tak dawno zlozylem wniosek, ze zapomnialem o nim. W miedzyczasie dosylalem im informacje o ktore prosili. Jak dostalismy decyzje osobne przeslane dla mnie i zony z wyrownaniami od 2006 to byla to naprawde mila lektura. Ale wyglada na to,ze dopiero dostane wlasciwy list ze szczegolami. Ile to trwa z waszego doswiadczenia bo wyglada na to, ze z ta chwila zostanie uruchomiony przelew do nas. Pozdrawiam

makax
    Participant

wpłaty są co tydzień lub co 4 tygodnie..tak więc nie będzie to zawsze ten sam dzień miesiąca..
    za to zawsze ten sam dzień tygodnia,np. ja miałam co 4 tygodnie w piątek

eurotarget
    Participant

Czesc Wam, jeszcze raz przejrzalem decyzje. Jest w niej wszystko wyszczegolnione:Summary, Personal Circumstances, Payments. I tutaj w polu Payment dates and amounts jest tylko zdanie We will make all payments direct to you. Czy ktos spotkal sie z takim zapisem w swojej decyzji?

makax
    Participant

Post usunięty ze względu na brak merytorycznej wartości[/color:79524c5c40]

eurotarget
    Participant

Makax, dzieki za blyskotliwego posta. Gdybys rzucil okiem na poprzednie, pewnie odpowiedzialbys na temat. Ale mimo to dziekuje, ze poswieciles swoj czas. Czy ktos z forumowiczow dostal najpierw podobna decyzje a dopiero potem pismo z teminami i kwotami wyplat? Dzieki.

bolek
    Participant

z reguły kasa (wyrównanie wsteczne) przychodzi przed decyzją tak jak napisał V-tec,

Pod pozycja 'Payment dates and amounts" oprócz tekstu " We will make all payments direct to you" powinny być daty i kwoty oraz informacja w który dzień tygodnia/miesiąca będą ci płacić i ile.
    Jeśli tego nie ma to coś jest nie tak, jak powinno, jeśli to twój pierwszy wniosek.

Czesto wyrównanie/pierwszą wypłate wysyłaja czekami, jeśli nie przyjdą w ciągu tygodnia to dzwoń i pytaj o co lata

eurotarget
    Participant

Dzieki Bolek, no to teraz nie dam im spokoju. Dzieki wszystkim, pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.