Strona główna Działy Zdrowie Migrenowy bol glowy

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    julka
    Participant

Witam.
    Od tygodnia mecze sie z migrenowym bolem glowy.
    Od lekarza dostalam trzy rozne rodzaje tabletek – miedzy innymi diclofenac przeciwzapalny i jakies zielone smieszne tabletki, po ktorych kreci mi sie w glowie.

Wczesniej wystarczal mi ibuprofen i kodeina ale ostatnio bol jest nie do zniesienia i dodatkowo caly czas kreci mi sie w glowie, jest mi niedobrze, i mam problemy ze wzrokiem (tzw. aure).

Mam w zwiazku z tym pytanie. Poniewaz lekarz brytyjski nie chce mnie wyslac na zadne skany, przeswietlenia czy tez inne tego typu, bede musiala najprawdopodobniej udac sie na EEG i moze nawet tomograf prywatnie w Polsce, bo umieram ze strachu. do Polski jednak jade dopiero w sierpniu 🙁
    Czy znacie jakies "domowe" sposoby na zlagodzenie bolu glowy?
    Tabletki dzialaja po jakis 2-3 godzinach, jestem jednak po nich lekko "nacpana" i nie moge sie skupic…

ela1981
    Participant

mniej siedziec przed kompem
    serio ja mam dokladnie takie same objawy ok. godzine przed koncem pracy, wyprobuj w weekend, 2 dni bez kompa jak sie bedziesz czula

ja jak sie nie zgadzam z opinia lekarza, to nachodze go przez kilka dni, ze brak poprawy itp., mozesz sprobowac, w koncu jak bedzie widzial, ze sytuacja jest powazna bo ty do niej powaznie podchodzisz to cie skieruje na badania…oby przed sierpniem

P.S piszesz ze to migrena wiec po co Ci w tym przypadku EEG i tomografia

julka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

mniej siedziec przed kompem
    serio ja mam dokladnie takie same objawy ok. godzine przed koncem pracy, wyprobuj w weekend, 2 dni bez kompa jak sie bedziesz czula

ja jak sie nie zgadzam z opinia lekarza, to nachodze go przez kilka dni, ze brak poprawy itp., mozesz sprobowac, w koncu jak bedzie widzial, ze sytuacja jest powazna bo ty do niej powaznie podchodzisz to cie skieruje na badania…oby przed sierpniem

P.S piszesz ze to migrena wiec po co Ci w tym przypadku EEG i tomografia

Bo sie zastanawiam, czy to moze jednak nie jest cos grozniejszego… Jakis guz, czy cos…

Od dziecinstwa mialam migreny, ale nigdy nie byly takie silne – dlatego chcialabym sie dokladnie "zeskanowac".

rysiul
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    julka wrote:

Witam.
    Od tygodnia mecze sie z migrenowym bolem glowy.
    Od lekarza dostalam trzy rozne rodzaje tabletek – miedzy innymi diclofenac przeciwzapalny i jakies zielone smieszne tabletki, po ktorych kreci mi sie w glowie.

Wczesniej wystarczal mi ibuprofen i kodeina ale ostatnio bol jest nie do zniesienia i dodatkowo caly czas kreci mi sie w glowie, jest mi niedobrze, i mam problemy ze wzrokiem (tzw. aure).

Mam w zwiazku z tym pytanie. Poniewaz lekarz brytyjski nie chce mnie wyslac na zadne skany, przeswietlenia czy tez inne tego typu, bede musiala najprawdopodobniej udac sie na EEG i moze nawet tomograf prywatnie w Polsce, bo umieram ze strachu. do Polski jednak jade dopiero w sierpniu 🙁
    Czy znacie jakies "domowe" sposoby na zlagodzenie bolu glowy?
    Tabletki dzialaja po jakis 2-3 godzinach, jestem jednak po nich lekko "nacpana" i nie moge sie skupic…

ja dokladnie przezywam to samo od kiedy przyjechalam do Angli wczesniej nie mialam takich boli glowy trzeba chyba zmienic klimat albo cos takiego juz sama nie wiem….

TIGER
    Członek

witam, tez musze powiedziec ze mam czasmi takie bole,wraz z zamazami w oczach. Nie wiedzialem kiedys co to jest ale znalazlem na internecie,i sam sie zdiagnazowalem. Sprawdzilem wszystko, przyczyny ,rowniez pisali tam zeby robic pamietnik co sie robilo dzien wczesniej , co jadlo bo to moga byc znaki na co jestesmi uczuleni. z moich obserwacji wynika ze czynnikami wplywajacymi na wywolanie bolu migrenowego sa: migoczace swiatlo roznego typu, nieregularny sen (trzeba wstawac mniej wiecej o tej samej porze nawet na weekend,.Migreny ponoc nie da sie wyleczyc ale mozna oslabic jej skutki a nawet calkowiecie wyeliminowac ataki ale trzeba znalezc czynniki wywolujace i nie dopuscic do ich uzycia.
    albo zminimalizowac je. Jesli czuje sie ze atak nadchodzi to zanim mam te pulsacje w oczach biore 2 tabletki apapu ,wtedy bol glowy jest slabszy i trwa o wiele krocej. Kiedys nie wiedzialem co to jest ,atak bardzo silny bo nie wzolem tabletki ,wiec bol glowy mialem nawet 3 dni.A jak rano byl atak na przyklad to nie moglem nic wyraznie widziec do konca dnia powodzenia

Baggins
    Participant

ch.w.w.d.

v-tec
    Członek

Moja żona też miała problemy z bólami głowy, a zalecane leczenie paracetamolem nie dawało skutku 🙂 na polskiej stronie o migrenie znaleźliśmy nazwę nowego leku: zomix, poprosiła lekarza o receptę na te tabletki i rzeczywiście podziałało, polecam

rollingstone
    Członek

Julka, radze ci poszukac w necie informacji na temat migreny i jej przyczyn, choc jak kazdy prawdziwy migrenowiec na pewno juz wiele materialow przekopalas. Zaczynaj od najbardziej oczywistych i prostych przyczyn, i nie dopatruj sie strasznych patologii.

na prawdziwna migrene srodki przeciwbolowe nie dzialaja, a na pewno nie powinnas zaczynac sie sama leczyc jakimis importowanymi 👿 prochami na rozluznienie miesni 👿 , w dodatku bez nadzoru lekarza!!

neonka
    Członek

moja mama na migrene zawsze robila sobie siemie lniane, trzeba to jakos ugotowac ale na taka papke i jesc 1 lyzeczke co 2 godziny…jakos tak…tak trzeba przez kilka dni…ale nie wiem dokladnie i potem naprawde przechodzi…moja mama miala migreny dobre 20 lat temu jak byla w ciazy i lekarz jej kazal to siemie jesc…ponoc okropne w smaku, slone i wogole al epomaga…od tamtej pory mama wogole nie miala migreny, tylko czasem taki slaby bol glowy od kregoslupa czy cos.

maxim23
    Członek

polecam ten artykuł http://www.zdrowyportal.pl/251/domowe-sposoby-na-migrene/ bo tutaj jest wile rad które mi pomogły wiec tobie tez powinny pomóc 🙂

Wisnia1
    Participant

Podobno dzialam milorzab japonski brany systematycznie.
    Oczywiscie trzeba sie wysypiac i prowadzic regularny tryb zycia.

fabrog
    Participant

hejka

Nervousbaw
    Participant

Witam goraco wszystkich

idae
    Participant

W moim przypadku na ból głowy często korzystam z olejków CBD albo suszu. Bardzo dobrze wpływa na odprężenie i prace mózgu, a także na ogólny relaks. Mozna zobaczyć co posiada w ofercie sklep – https://sativapharmacy.eu/ myślę ze znajdziesz coś dla siebie.

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.