Strona główna Działy Hobby Windsurfing sa sympatycy

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pfp
    Członek

Witam wszyskich szukam osob plywajacych na desce z leeds i okolic znalazlem barzo ciekawy akwen pod leeds i chetnie z kims by pojechal poplywac o ile sie nie myle jest tam wypozyczalnia sprzetu a wiec jak ktos chetny na nauke to chetnie pomoge i naucze podstaw a takze n poziomie srednio zawansowanym jak i zawansowanym.Mam nadzieje ze sa tu pasjonaci tego sportu lub osoby chetne na nauke oczywiscie lekcje calkiem za freeeeee Pozdrawiam

bolek
    Participant

chetni by się pewnie znaleźli tylko napisz jakie są koszty minimalne co by popróbować i może… niech się zrobi troszkę cieplej…. 😀

pfp
    Członek

nie orientowalem sie ale standardowa cena za wynajecie sprzetu na godzine na calym swiecie to okolo 10 funtow czasami nawet taniej mozna wynajac

olo
    Członek

Od jakiegoś czasu zasatnawiam się nad windsurfingiem i innymi zabawami a skoro jest okazja to dlaczego nie spróbować.

Na chwilę obecną moze jeszcze trochę za zimno ale jak się ociepli to bardzo chętnie się umówię na łapanie wiatru 🙂

Gdzie dokładniej jest akwen o którym myślałeś pfp?

Pabloo
    Członek

brzmi dobrze
    powiedz tylko gdzie, kiedy i za ile

pfp
    Członek

To prawda narazie na nauke troszke jest zimno i nie bedzie z tego przyjemnosci jezeli chodzi o spot to znajduje sie w Wakefield kolo salonu mercedesa Pugneys Park Cuntry Park. Tak jak pisalem ja bede tam plywac a wiec i chetnei poszkole jak ktos sie bedzie chcial nauczyc :)opalata wynosi slowo dzieki 🙂 Jedyne co musisz poniasc za koszta to wypozyczenie deski tak jak mowilem okolo 10 funtow powino kosztowac

olo
    Członek

Daj znać kiedy będziesz planował pływanie.

Jeżeli akurat bede miał wolne to bardzo chętnie się wybiorę poćwiczyć.

Anabell
    Participant

Fajny pomysl z windsurfingiem 😀
    Kiedys troche probowalam plywac na desce ale to juz dawno temu…z checia pocwiczylabym jezeli bedzie okazja 8)

IinnI
    Participant

Elo!
    o to Pugneys chodzi ??:

[img:57fcae52cd]http://www.leeds-manchester.pl/forum//upload_img/miniaturki/IMG_47f4f4b3529ae1182.jpg[/img:57fcae52cd]

Plywam tam od trzech sezonow i zawsze sie zastanawialem czy wpadne tam kiedys na rodaka 😉
    Cieplo sie robi takze czas zaczac ten sezon!
    Do zobaczenia w najblizszy wietrzny weekend
    😈 8) 😈
    Pzdr

Jachym
    Participant

Witajcie , od czerwca bede w Leeds i nie wyobrazam sobie pobytu bez Windsurfingu !!. Mam problem bo z decha nie zabiore sie,to chociaz Kitesurf wezme. Mozecie mi odpowiedziec jak dlugo jedzie sie od leeds do Pugneys Country Park(ew koszt, przesiadki) , czy jest tam wystarczająco miejsca na pływanie z kite. Jeszcze jedno czy jest wystarczajaco plytko w ktorymkolwiek miejscu aby wystartowac ? Widzieliscie tam Kitesurferow ?

Mysle ze trzeba się wspierac bo ten sport przyciąga wspaniałych ludzi. Pozdrawiam

IinnI
    Participant

Siemka,
    Fajnie ze zbiera nam sie pomalutku ekipa 😉
    Z Leeds do Pugneys nie jest daleko – autostrada M1 jakies 15/20 minut bez korkow – zjazd na J39. Pociag z Leeds jedzie 10/15 minut ale ze stacji Wakefield Westgate do akwenu sa jeszcze jakies 2 mile – wiec taxi albo bus zostaje.
    Jeziorko gigantem nie jest – powstalo w wyniku zalania starej kopalni odkrywkowej, wiec mozesz sobie wyobrazic. Na windsurfing wystarczy w sam raz, domyslam sie ze na kita tez znalazlbys troche miejsca, choc nie widzialem tam jeszcze zadnego (oprocz kolesia na brzegu podpietego do mountainboarda). Przy brzegach jest plytko wiec dasz rade.
    Deske mozna wypozyczyc za w miare rozsadna kase, choc obawiam sie ze moga miec jedynie 300 litrowe deski i 4metrowe zagielki do nauki 😉
    cennik i info jest tu:
    http://www.wakefield.gov.uk/CultureAndLeisure/ParksAndNatureConservation/Parks/PugneysCountryPark/default.htm

Pzdr

Dzieju
    Participant

sweeeet 😀
    a wlasnie ostatnio zastanawialem sie gdzie mozna cos wypozyczyc
    windserfing to nie moja dzialka ale jakas zagloweczka jak najbardziej 😀 :D:D

IinnI
    Participant

BBC weather:

Saturday

Sunrise 05:39 (BST)
    Sunset 20:25 (BST)
    Saturday’s predominant weather is forecast to be cloudy.

max18°C
    min9°C

Saturday’s wind direction: South Westerly Wind 13 mph[/size:3c5a144bd3]
    visibility: good
    pressure: 1022
    realtive humidity: 61
    Saturday’s UV index risk: 3.
    Saturday’s atmospheric pollution: Low.

No to bedzie jutro wiala 4eczka!

Do zobaczenia na wodzie!

Pzdr

score:TS
    Członek

Grimwith Reservoir,
    tu też można popływać, 20km na północ od Skipton, jeziorko leży na 300mpm
    Jest też klub: http://www.yorkshiredales.sc/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1
    I prognoza wiatru: http://www.windguru.cz/int/index.php?sc=75419bb
    Trochę lokalesów pływa w wietrzne dni. Ja jeszcze nie, mój screamer
    w Polsce czeka na helski Polaris w sierpniu (jak co roku od 15 lat).

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.