Strona główna Działy Dziecko podroz samolotem z 7mio mies dzieckiem

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    evelka222
    Participant

witam goraco!
    Na swieta wielkanocne wybieram sie z synkiem do polski;-).Lecimy z leeds do krakowa liniami jet2.Jest to pierwsza podroz samolotem mojej pociechy.Przyznam sie szczerze,ze troszke sie denerwuje jak maly sie bedzie zachowywal podczas lotu..Czy nie orientujecie sie moze czy mozna przewozic wozek i fotelik samochodowy?serdecznie dziekuje za udzielenie mi informacji

Amber
    Participant

Witam!
    Przewóz wózka jest bezpłatny, przed wejściem do samolotu oddaje się go pracownikowi z obsługi, po wylądowaniu droga odbioru taka sama. Przewóz fotelika samochodowego jest odpłatny. Pamiętaj, że matka z dzieckiem ma pierwszeństwo podczas odprawy, nie musisz stać w długiej kolejce i zupełnie nie przejmuj się niewybrednymi komentarzami niektórych naszych rodaków, którzy stosują zasadę kto pierwszy ten lepszy 🙄
    Jeżeli chodzi o zachowanie małych dzieci w samolocie to generalnie wszystkie się drą przeraźliwie a współpasażerowie obmyślają różne plany pozbycia się Ciebie, włącznie z morderstwem.Nowe miejsce, multum nieznanych ludzi, zmiany ciśnienia i nagromadzenie zbyt dużej ilości wrażeń to główne przyczyny takiego zachowania maluchów. Mój syn leciał pierwszy raz samolotem gdy miał 4 miesiące(to była masakra zarówno dla mnie jak i dla niego), jednakże powrót był super (całą drogę spał, czego i Tobie życzę). Mam nadzieję, że w Waszym przypadku będzie ok.Wszystkiego dobrego 😀

Ma?aGosia
    Participant

Ja lecialam jak mlodszy syn mial ponad roczek. I ogolnie byl bardzo grzeczny. Teraz im jest starszy tym bardziej broi ze swoim bratem. male dzieci to chyba maja glownie problem ze zmina cisnienia. Najlepiej miec dla nich cos do picia i w czasie startu i ladowania podawac im picie.

Tak jak napisala Amber masz pierszenstwo wejscia na poklad. Obsluga zreszta zawsze wola osoby z dziecmi i pierszenstwem wejscia na poklad. I faktycznie nie przejmuj sie jak ktos bedzie patrzyl na ciebie z byka. My z mezem ostatnio troche sie spoznilismy na odprawe do samolotu, ale i tak obeszlismy kolejke bokiem i weszlismy poza kolejnoscia. 😉 👿

Co do przewozu fotelika to zalezy od linii jaka lecisz najlepiej sprawdz w warunkach, pewnie maja je zamieszczone na stronie. Wiem ze w niektorych liniach mozesz wziac albo wozek albo fotelik. Pamietaj jednak ze niestety obsluga, ktora wrzuca bagaze do samolotu i na tasme czesto robi to tak kiepsko, ze moga te rzeczy ucierpiec niestety.

evelka222
    Participant

dziewczyny wielkie dzieki za cenne informacje;-)

ela1981
    Participant

z tego co ja pamietam, a latalam wizzairem najczesciej to mozesz wziasc albo wozek albo fotelik za darmo, masz tez prawo wziasc na poklad ale strasznie sie burza i generalnie nie pozwalaja
    co sie tyczy bolu w uszach ~ starsze te z opanowana umiejetnoscia gadania to ciezej przezywaja~ dlaczego? a ja nie chce! a ile jeszcze bede siedzial w jednym miejscu?
    miej dobry humor i sie nie stresuj to bobasowi sie nie udzieli, a na uszy smoczek i picie, a przy 7 miesiecznym ustaw sobie na czas lotu spanie jak sie da oczywiscie

Justii
    Participant

czesc tez niebawem wybieramy sie do polski z nazeczonym i nasza prawie wtedy 4 miesieczna coreczka…. dzieki za informacje takze ze swojej str. bo zastanawialam sie jak to bedzie z wozkiem.wiem ze mozna go wziac podjezdzajac do samolotu a przy wejsciu na poklad oddaje sie go osobie ktora zabierze go a nastepnie gdzies "schowa" ale zastanawialam sie jak sie odbiera czy tam gdzie walizki czy po wyjsciu z samolotu tuz kolo niego… dzieki

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.